Ystävyys

D3EF78AF-B94E-49B3-9E1C-A6A64B2B6E05.jpeg

Ystävyys. Se on suuri voimavara. Auringonpaiste sateisena päivänä. Olkapää myrskyissä. Parhaalle ystävälle voi kertoa mitä tahansa. On asioita jotka on vaan sata kertaa parempia kun koet ne parhaiden kavereiden kanssa. Ne hetket kun tiedät jo mitä toinen ajattelee, tai voitte kommunikoida pelkillä ilmeillä.

Joskus ystävyys on vaikeaa. Siitä tulee energiasyöppö. Joskus tapahtuu asioita, joita koet ettei ystävän kuulu sulle tehdä. Puhumattakaan kaverista joka ottaa suhun yhteyttä aina vaan silloin kun tarvitsee jotain.

Itse koen tällä hetkellä huonoa omaatuntoa siitä etten ehdi muutamia ihania ystäviäni näkemään tarpeeksi usein. Yhteydenpito jää hätäisiksi viesteiksi, eikä mulla ole hajuakaaan siitä mitä toisen arjessa oikeasti tapahtuu. Eikä kyse ole todellakaan siitä etteikö seura kiinnosta, tai nämä ihmiset olisi ihan loistavaa seuraa, tuntuu vaan siltä että arjessa ei tunnit riitä.

Olen silti sitä mieltä, että jotta ystävyys kukoistaisi, sen eteen kannattaa nähdä vaivaa, samoin kun parisuhteenkin.

– kun sovitte jotain, pyri pitämään suunnitelmista kiinni, oharit on so last season, ja jos tapaaminen peruuntuu kun jotain muuta tulee kalenteriin, toinen ei välttämättä koe itseään kovinkaan tärkeäksi. Se on myös toiselle arvokasta aikaa jonka hän on valinnut viettää ystävänsä seurassa.
– ystävyys on vastavuoroista, yhteydenpidon ja tapaamisten suunnittelun tulee olla molemminpuolista. On puuduttavaa olla aina se joka kysyy, pyytää ja järjestää, vaikka kaikenlainen suunnittelu on hauskaa, on se tuplasti hauskempaa yhdessä.
– tue ystävääsi, iloissa ja suruissa, kannusta, mutta uskalla myös sanoa jos koet että jokin asia ole kunnossa. Jos ystävä pyytää mielipidettä, kerro se rehellisesti. Siksi hän sitä sinulta pyytää.
– ole rehellinen ja avoin.
– anna aikaa, pienet yllärit ja illanvietot on mahtavia, mutta oikeasti tärkeintä on kuunnella toista ja osoittaa läsnäololla että hän on tärkeä

Vaikka ette ehtisi näkemään, muista välillä muistuttaa olemassa olostasi ja kysyä mitä kuuluu. Me kaikki kaipaamme tunnetta että toinen välittää.

 

 

 

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *