Säästän rahaa huomaamattani

Olen ottanut käyttöön erilaisia säästämisen konsteja, joilla hämään itseäni säästämään. Summat ovat pieniä, mutta näistäkin kertyy vähitellen mukava määrä ylimääräistä rahaa. Erityisen mukavaa tässä on se, että itse ei välttämättä edes huomaa säästävänsä! Pienistä puroista syntyy iso virta

Pankin säästämisen palvelut
Hyödynnän pankin tarjoamia mikrosäästämisen palveluja. Omassa pankissani on käytössä ePossu palvelu. Se tarkoittaa sitä, että joka kertaa, kun käytän pankkikorttiani, siirtyy ostoksen lisäksi säästötilille 3 euroa. Säästösumman voi valita itse ja myös kohteen, mille tilille säästetään. Minun possuni menee toistaiseksi puskuritilille, koska haluan kasvattaa puskuriani hieman. Lisää tileistäni täällä.

S-pankissa puolestaan nämä mikrosäästöt (kuten myös S-bonukset) voi ohjata suoraan säästämisen rahastoon ja laittaa tuottamaan. Vaikka olenkin bonusten metsästäjä, tämä palvelu ei ole minulla käytössä tällä hetkellä, koska säästän rahastoihin muuta kautta.

Tasasummat tilillä
Minulla on pankissa useampia tilejä ja tasaan käyttötilien saldot aina tasasummaan. Esim. maksan ruokaostokset ja käyttötililleni jää rahaa 283,50€. Tällöin siirrän käyttötililtäni säästöön rahatilanteesta riippuen 1.50€ tai 3.50 tai 13.50€. Lopputulemana kuitenkin se, että hilut siirtyy säästötilille ja käyttötilillä on aina pyöreä saldo.

Tasasummat velkojen lyhennykseen
Vastaavalla tavalla toimin myös asuntolainan ja luottokorttilaskun kanssa. Jos minulla on velkasaldo 1855,90€, muokkaan lyhennystä ylöspäin niin, että lyhennyksen jälkeen saldoksi jää tasasumma. Pieniä määriä yleensä, mutta yhtä kaikki – ne lyhentävät velkaa.

Käteishilut säästöpossuun
Nykyään en enää kovin usein pelaa käteisen rahan kanssa, enkä juurikaan tarvitse kolikoita. Minulla on kuitenkin tapana laittaa kaikki kertyneet kolikot säästöpossuun. Kun possu täyttyy, käyn tyhjentämässä sen pankkiin ja aina siitä on muutama kymppi kertynyt tilille. Nykyään kyllä täyttyminen kestää useamman vuoden.

Tällä hetkellä taloudellinen tilanteeni vaatii minua ohjaamaan mikrosäästöni säästöön tai velkojen maksuun. Tulevaisuudessa toivon voivani kohdentaa ne toivetilille, jonne voisin kerätä huomaamattaan itselleen rahoitusta vaikkapa lomamatkaan.

Onko sinulla tiedossasi lisää huomaamattoman säästämisen keinoja? Laita vinkkisi jakoon alle!

Image by Andreas Breitling from Pixabay
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *