Paljonko minulla on varallisuutta

Tietoisuus oman talouden tilasta tuo mielenrauhaa. Tarkastellaan siis lähtötilannetta, paljonko minulla on varallisuutta. Edellisessä postauksessa kerroin tarkemmin, miten seuraan omaa rahankäyttöäni. Teen sen muutaman korvamerkityn tilin avulla. Toki minulla on myös budjetti, josta tulossa kokonaan oma postauksensa.

Paljonko tileilläni on rahaa

Tällä hetkellä rahaa on seuraavasti:
Käyttötili 265€
Laskutili 440€
Säästötili 1605€
Harrastustili 135€
Huvitili 100€
Puskuritili 4000€
Yhteensä 5648€

Aiempi minä olisi tässä vaiheessa kuukautta laittanut tilit jo huomattavan paljon sileämmäksi. Olisin ollut levoton ja huolissaan, riittääkö rahat eikä minulla olisi ollut mitään käsitystä, mitä laskuja vielä mahtaa olla tulossa. Tällöin sitten höylättiin luottokorttia, jotta mahdolliset tulevat laskut saa varmasti maksettua (ja koska edelleen haluttiin joka tapauksessa jotakin kivaa, johon ei tällä hetkellä olisi varaa).

Nykyinen minä voi nukkua yönsä rauhassa ja käydä hyvällä omatunnolla vaikka lähikuppilassa kakkukahvilla. Tiedän tarkalleen, kuinka paljon minulla on rahaa käytettävissä mihinkin. Tiedän, mitä laskuja minulle on tulossa ja olen varautunut niihin. Odottamattomia katastrofeja varten minulla on puskuritili. Tämä mielenrauha pistää ihmettelemään, miksi en ole ymmärtänyt sen arvoa aiemmin.

Ennen palkkapäivää ei ole tulossa suuria laskuja. Käyttötilin varoilla saan helposti kustannettua ruuat seuraavan palkkapäivään saakka. Laskutililtä lähtee toukokuun alussa asunnon hoitovastike ja hammaslääkärilasku. Harrastustilille on tulossa vielä äänikirjapalvelun lasku ja kuukausilahjoitus hyväntekeväisyyteen. Säästötilille kerään ylimääräistä pottia erään osamaksun kuittaamiseen.

Tämän kuukauden budjetista pitäisi jäädä käyttämättä 150-200€. Seuraavana palkkapäivänä siirrän muilla käyttötileillä olevat rahat säästötilille ja kohdistan ne velkojen ylimääräiseen maksuun. Tilanne on siis tällä hetkellä hyvin balanssissa.

Mitä muuta varallisuutta minulla on

Tilillä olevien varojen lisäksi minulla on joitakin tuhansia euroja säästöjä rahastoissa (tällä hetkellä rahastojen arvo on n. 14.000€). Näitä rahoja olen säästellyt aikain saatossa, välillä nostanut ja välillä taas säästänyt. Ilman nostoja potti olisi tietenkin huomattavan paljon suurempi. Rahastojen lisäksi omistan asunnostani jo pienen nurkan.

Nyt säästöihin ei ole tarkoitus enää koskea vaan jättää hautumaan ja unohtaa. Laskin sijoituslaskurilla, että vaikka en lisäisi säästöön yhtään rahaa, keskimääräisellä vuosituottolla ne olisivat kasvaneet 15 vuodessa niin että summa olisi jo 50.000. Minulla on kuitenkin tarkoitus kasvattaa kuukausissäästöjäni nykyistä suuremmaksi ja tämä nostaa myös mahdollisuuksia huomattavasti. Sijoitussuunnitelmastani kuitenkin toisessa postauksessa lisää.

Tilanteeni ei siis ole huono, mutta paljon parempikin se voisi olla, jos olisin elänyt hieman toisella tapaa. Nyt on kuitenkin aika unohtaa menneet ja keskittää kaikki huomio tulevaisuuteen 🙂

Seuraavassa postauksessa sitten kolikon toinen puoli, eli paljonko olen kerryttänyt itselleni velkaa.

Image by Kevin Schneider from Pixabay
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *