Keittiöremppa part 1

Hellou!! Long time no see. Tää postaus on ollut luonnoksissa odottamassa koko kuukauden… Ei kai se tästä paremmaksi muutu, joten laitetaan menemään niin saa tauon katkaistua. Eli miten keittiöremppa tehdään part 1 olkaapa hyvä!

Suunnittelu, mittaaminen ja mittaamisen mukaan suunnittelu

 • Suunnittelu – mitä se tarkoittaa? Käytännössä sitä, että mietitään visioita. Kirjoitin tästä aiemmin täällä.
 • Mittaaminen ja mittojen & omien mieltymysten mukaan suunnittelu

Tärkeintä on miettiä, miten saadaan keittiöstä toimiva ja mahdollisimman käytännöllinen. Mittaaminen vaikuttaa paljon alkuperäiseen suunnitelmaan tai visioon. Lisäksi tärkeä juttu (jota en itse todellakaan ajatellut) on viemärinpaikan vaikutus keittiökoneiden paikkoihin. Esimerkiksi meidän tapauksessa viemäri on 4cm väärässä suunnassa, jotta olisi saatu pesukone alunperin haluamaamme paikkaan. Viidestä ammattilaisesta kaksi huomasi asian ja kolme teki suunnitelman miettimättä koko asiaa. Joten mittaamisen mukaan suunnittelu on tärkeä osa prosessia!

Keittiön valinta ja tilaaminen on seuraava tärkeä asia. Näiden toimituksissa kestää 3-5 viikkoa, mikä on hyvä huomioida aikataulussa. Meidän tapauksessa valinta kahden parhaan tekijän välillä meni todella tiukalle ja loppujen lopuksi valinta tehtiin sillä perusteella, että toisesta paikasta sai työtason kanssa samaa kuosia olevan välitilan laminaattilevyn. Toisesta paikasta olisi saanut  välitilaan kaapinovien kanssa mätsäävän laminaattilevyn. Se voi joskus olla näinkin pienestä kiinni.

Ammattilaisten kutsuminen paikalle

 • sähkömiehen ja putkimiehen tilaaminen
 • asbestikartoituksen tilaaminen

Eli tässä vaiheessa suunnitelma on tehty ja halutaan ryhtyä hommiin ja ainakin purkamaan keittiö. Sähkäri katkaisee sähköt keittiöstä ja kytkee laitteet irti, putkimies puolestaan katkaisee vedet ja tukkii viemärin. Meidän tapauksessa putkimies myös irroitti hanan ja osti sen (kyseessä täysin käyttämätön uusi oraksen hana, joka vaihdettiin putkiremontin yhteydessä). 😀 Nämä mahdollisti sen, että voitiin purkaa keittiö ihan kokonaan. Ja sellainen huomio vielä, että näitä juttuja ei saa tehdä itse vaan on ihan pakko kutsua ammattilainen paikalle.

Asbestikartoitus on sellainen asia, joka riippuu todella paljon kiinteistöstä. Asbestikartoituksen tekemisen voi välttää erilaisilla ratkaisuilla, esimerkiksi jättämällä vanhat laatat keittiön seiniin ja rakentamalla uuden kaapin vanhan sisälle, jolloin purkutöiltä vältytään. Asbestihan itsessään ei ole vaarallista, se muuttuu vaaralliseksi vasta rikkoutuessaan ja kun pölyä joutuu hengitysilmaan. Aiottiin myös ensin itse vältellä koko katsastusta, mutta lopulta todettiin mm. keittiön pienestä koosta johtuen, että halutaan purkaa kaikki mahdollinen. Tehtiin kartoitus ja meidän onneksi ei löytynyt mitään.

Leka heilumaan

 • sorkkarauta ja vasara heilumaan ja kaikilla mahdollisilla ja mahdottomilla apuvälineillä kaikki keittiöstä irti, lavalle ja kierrätykseen tai kaatopaikalle
 • peräkärry autoon kiinni ja kaatopaikalle! Me vuokrattiin pakettiauto ja juostiin edes takaisin kuudenteen kerrokseen viisi kertaa kunnes kaikki oli kärryssä ja heitettiin Topinojalle.  Keittiön kohdalla itseasiassa purkujäte vietiin peräkärryllä ja vaati kaksi reissua Topinojalle ja aika monta kuudenteen kerrokseen!

Huh!  Vitsit tuntuu, että tästä on ikuisuus!! Eilen käytiin kämpällä ja siellä on lattiat tehty lähes valmiiksi ja seinät maalattu 😍alkaa näyttää hyvältä. Seuraavaksi varmaan kirjoittelen tosiaan lattiavalinnoista ja maaleista. Ennen ja jälkeen kuvia olisi myös tarkoitus vihdoin saada laitettua..

Kommentit (3)
 1. remppailijat
  27.5.2019, 13:12

  Jee loistavaa! Mekin tehtiin viikonloppuna maalikartoitusta ja hitsi se oli vaikeeta, valkoistakin löytyy montaa sävyä puhumattakaan tehosteseinistä… Monta valintaa siis vielä edessä! Kiva vertailla sitten siihen mihin te päädyitte. Tsemppiä remppaan 🙂

 2. remppailijat
  21.5.2019, 09:31

  Meillä kanssa kolmion remppa käynnistymässä pian, joten nämä postaukset on todella mielenkiintoisia ja ajankohtaisia! Odottelen jo innolla postausta lattiavalinnoista ja maaleista..

  1. Ei vitsi ihana kuulla! Kiva kun kommentoit. 🙂 venähti vähän pitkäksi postausväli, mutta nyt taas luonnoksissa uusia juttuja ja vilkkaampi julkaisutahti.

   Postaus lattiavalinnoista on tekeillä. 👌🏻 Maalien suhteen vielä muutama päätettävä asia, mutta eiköhän nekin ensi viikkoon mennessä selviä! Tsemppiä teidän remppaan myös!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *