Mikä rempassa mietityttää?

Oon kirjoittanut melkein pelkästään remontoinnista ja ajattelin huvikseen googlata, mitä asioita muut ihmiset  etsivät eniten remontointiin liittyen. Kohta onneksi päästään itse remppajutuista myös muihin asioihin – sisustamista, vaatekaappeja, pieniä DIY-juttuja. 🙂

Eli mikä rempassa mietityttää Googlen mukaan?

Kylpyhuoneremontti
Tätä meidän ei tarvinnut tehdä, koska se oli tehty putkiremontin yhteydessä. Olisi kyllä ollut hauska suunnitella myös ne. Sain nykyisessä asunnossa putkiremontin yhteydessä suunnitella osittain itse uuden kylppärin ja se on suurin asia, jota nykyisestä asunnosta tuleekin ikävä!

Asbestikartoitus ja asbestikartoituksen hinta
Koska purettiin keittiö, vanhat kaapit ja vanhat lattiamatot otettiin pois, tehtiin varmuudeksi asbestikartoitus. Tämä maksoi reilu 200e ja kartoituksen meille teki Asbestipro. Asbestinäyte otettiin monesta eri kohdasta (esim. jokaisesta lattiamatosta, kaappien alta ja keittiön laattojen alta) ja onneksi asbestipurku ei osunut meidän kohdalle.

Asbestihan on siitä ikävä, että sitä voi löytyä todella monesta paikkaa ja sen käyttö  vaihtelee ihan asunnosta toiseen eli ei ole edes talokohtaista valitettavasti. Asbestilaki sanoo, että kaikki ennen vuotta 1994 valmistuneet rakennukset pitää kartoittaa asbestin varalta ennen purkutöiden aloittamista. Asbesti itsessään ei ole vaarallista, mutta jos asbestia sisältävät materiaalit menevät rikki remontoidessa, vapautuu niistä vaarallista pölyä hengitysilmaan.

Pintaremontin hinta
Tämähän vaihtelee ihan hurjasti. Voin kuitenkin sanoa, että sellaiset asiat, mitä on helppo tehdä itse, kannattaa tehdä itse! Säästää ihan mielettömästi työtunteja (=rahaa) kun itse purkaa, poistaa tapetit ja vie roskat. Hermoja sen sijaan säästää eniten, kun palkkaa työmiehet tasoittamaan, hiomaan ja pohjamaalaamaan seinät sekä asentamaan lattian.

Keittiöremontti ja kustannukset
Tästä kirjoitinkin paljon täällä. Pyydettiin monesta paikkaa tarjouksia ja ne vaihtelivat 6000 € ja 8000 € välillä. Tässä myös säästettiin hurjasti sillä, että itse kiinnitettiin eri elementit paikoilleen ja myös purettiin keittiö. Lattia oli seuraavaksi kallein, koska laitettiin keittiöön vinyylilaatat, joiden hinta oli reilu 30€ per neliö.

Keittiösuunnittelu
Tästäkin kirjoitin paljon. Suunnittelu oli oikeasti tosi hauskaa. Kannattaa tehdä lista asioista, joita oikeasti haluaa keittiöön ja miettiä sen toiminnallisuutta. Mikä nykyisessä keittiössä toimii, mikä ei? Lisäksi kannattaa ehdottomasti käydä useassa eri paikassa kysymässä tarjousta ja suunnittelemassa erilaisia kokonaisuuksia, joista sitten voi valita parhaan.

Keittiön välitilan laatoitus
Jostain ihmeen syystä moni ajattelee, että keittiön välitilan on pakko olla laattaa. Faktahan on, että se voi olla mitä vain, vaikka pelkkää likaa kestävää maalia tai sitten samaa materiaalia kuin itse pöytälevy. Me esimerkiksi valittiin pöytälevyn kanssa samaa kuosia oleva levy.

Sisäkaton maalaus
Kaksi juttua. Antakaa ammattilaisten tehdä ja älkää vaan unohtako! Seinien maalauksen jälkeen maalamaton katto on aika kamalan näköinen. Yksi vaihtoehto on paneloida katto, mikä on näppärää, jos tarvitsee esimerkiksi vetää sähköjä useaan eri kohtaan kattoa.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *