7 kysymystä maahanmuuttajalle – ja miten niihin vastaan

2018-10-22 10.03.33 1.jpg

1.       Mistä olet kotoisin?

Puhun jo hyvää hollantia, mutta luonnollisesti pienellä aksentilla. Monet luulevat, että tulen alunperin joltain hollantilaiselta alueelta, jossa puhutaan vähän oudosti. Eli minua ei välttämättä heti luokitella ulkomaalaiseksi, mutta varsinkin Zeelandissa (jossa on oma aksentti/murre) ihmiset kuulee, etten ole Zeelandilainen. Kun sitten kerron, että tulen Suomesta, saan usein positiivisia kommentteja hyvästä kielitaidostani, mikä tuntuu tietenkin aina kivalta!

2.       Miten olet päätynyt tänne?

Tietenkin uusia tuttavuuksia aina kiinnostaa, kuinka olen päätynyt Hollantiin. Vaikka syitä on loppujen lopuksi monia, vastaan aina simppelisti, että rakkauden perässä.

3.       Mitä teet täällä, käytkö töissä?

Luonnollisesti ihmisiä kiinnostaa, että mitä minä täällä oikein teen. Käynkö töissä, vai  “elelenkö heidän verorahoilla.”
Minulla oli itseasiassa työpaikka jo ennen kuin saavuin Hollantiin, ja se oli yksi minun kriteereistäni tänne muuttaessa. En halunnut tulla tänne vain istuskelemaan kotona, siinä olisi helposti käynyt aika pitkäksi ja veikkaan että olisin palannut Suomeen melko pian.

4.       Oliko hankalaa lähteä?

Oli. Tietenkin. Jätin taakse kaiken – perheen, ystävät, työpaikan, kaiken tutun ja turvallisen.. Mutta jollain ihmeellisellä tavalla kuitenkin uskalsin lähteä!

5.       Ovatko vanha ja uusi kotimaa erilaisia?

Tähän kysymykseen on mielestäni erittäin vaikea vastata! Tottakai Suomi ja Hollanti ovat ihan erilaisia, mutta eroja on hankala selittää sellaiselle henkilölle, joka ei tunne suomalaista kulttuuria ollenkaan. Ja toisaalta taas, kun länsimaissa liikutaan, niin kyllähän Suomi ja Hollanti ovat myös samanlaisia. Ihan samalla tavalla täällä käydään töissä ja ruokakaupassa kuin Suomessakin.

6.       Tykkäätkö olla täällä?

Tähän kysymykseen on taas helppo vastata – todellakin tykkään! Jos en tykkäisi, olisin lähtenyt muualle.

7.       Aiotko joskus muuttaa takaisin?

Ostettiin juuri oma koti Hollannissa, joten ei nyt ihan heti olla muuttamassa Suomeen. Minusta olisi kuitenkin ihanaa, jos voisimme joskus asua vuoden tai pari Suomessa. Olisi hienoa, jos Ramon oppisi kunnolla Suomea ja muutenkin lisää suomalaisesta elämänmenosta.

2018-10-22 10.03.32 1.jpginCollage_20181023_114511526.jpg

suhteet oma-elama ajattelin-tanaan
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *