Naiset lankeavat suklaaseen

Selasinpa tuossa aamusella YLE:n uutissivuja. Otsikolla Napostelija on huijari löytyi tällaista:

Naiset lankeavat suklaaseen

Vuosia ravintovalmennuksen ja kunto-ohjauksen parissa työskennellyt Kari Heljasvaara näkee piilonapostelun erityisesti naisten ongelmana.

– Naiset ovat usein tunnesyöjiä. Helposti parinsadan gramman suklaalevy katoaa suuhun samalla, kun haaveillaan siitä saapuvasta prinssistä.

Jutun on kirjoittanut Ensio Karjalainen. Kohdistan ensisijaisen hämmennykseni kuitenkin Kari Heljasvaaraan. Tämä kohta nimittäin aiheuttaa useita kysymyksiä, kuten että

jos tunnesyöjiä ovat yleensä naisia eivätkä miehiä, niin eikö miehillä ole siis tunteita kuten naisilla? Vai eivätkö naiset vain osaa hallita niitä tunteitaan?

Ja EXCUSE ME mutta mikä on tämä että NAISET HAAVEILEVAT SIITÄ SAAPUVASTA PRINSSISTÄ? (Caps lock hämmentyneen bloggaajan oma.)

Että voisiko syömistä koskevassa jutussa mitenkään vielä hiukkasen selvemmin tuutata kahta aikansa elänyttä sukupuoliin liittyvää ajatusta tai odotusta, että a) naisilla nyt on niitä hölmöjä tunteita eikä ne niitä oikein hallitse ja b) naiset ne vaan sitä prinssiä odottelee? Kun ei nyt tullut vielä tällä mustavalkoisuudella tämä ihan selväksi.

Just eilen kävin toisaalla keskustelua siitä, että onko tasa-arvo saavutettu kun miehet ja naiset voi äänestää ja hakea samoihin duuneihin ja koulutuksiin. Koetin siinä sitten väittää että niin, sukupuoliin liittyvät odotukset on yhteiskunnassamme aika erilaiset ja stereotypiat ja ennakkoluulot on syvällä ja kyllä nämä ihan oikeasti vaikuttaa yksilöiden mahdollisuuksiin ja ei, se ei ole oikein. Ja sitäkin saatoin väittää että järkeä pidetään miehisenä juttuna ja tunteita naisellisena. Kiva että Ylen uutiset nyt vahvisti nämä olettamani yhteiskunnassa vallitsevat epäkohdat tuollei omalta osaltaan, yhden jutun ja yhden asiantuntijan voimin.

Ja jos mietitte että ”no eihän tuossa ollut mitään eri sukupuoliin kohdistuvia erilaisia odotuksia tai asenteita”, niin kuinka usein olette lukeneet lehdestä jotain tämäntapaista:

Miehet ovat usein tunnesyöjiä. Helposti parinsadan gramman suklaalevy katoaa suuhun samalla, kun haaveillaan siitä saapuvasta prinsessasta.

hyvinvointi hyva-olo uutiset-ja-yhteiskunta ajattelin-tanaan
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *