Helpot vegaanibrowniet

img_2229a.jpg

 

 

Sunnuntai-illan kunniaksi paljastan jotain: nämä browniet ovat niin helppoja ja nopeita, että jos laitat uunin kuumenemaan ja ryhdyt sitten tekemään taikinaa, uuni ei ole edes sadassa asteessa menossa kun taikinasi on jo valmis.

Nämä ovat myös aika hyviä. Näitä koskien on käyty muun muassa eräs keskustelu, joka meni kutakuinkin näin:

Minä: ”Kokeilin tässä hiljattain vegaanisten brownieden leipomista. Ne oli muuten niitä joita toin sinne bileisiin viime perjantaina.”
Kaveri: ”Mitä!! Oliko ne vegaanisia? Onneksi et kertonut etukäteen!”

Kuulemma browniet maistuivat niin suklaisilta ja epäterveellisiltä, ettei niitä olisi voinut kuvitellakaan vegaanisiksi. No, rasvainen ja sokerinen onnistuu kyllä ilman eläintuotteitakin.

Resepti on Herkkuja punavihreästä keittiöstä -blogista, joka vaikuttaa oikein pätevältä blogilta, tosin suklaisten mässyherkkujen määrän suhde oikean ruuan määrään on omalta kannaltani hieman epäkannustava. Itse ehdottaisin tähän brownie-reseptiin kyllä muutamaa pientä parannusta, nimittäin itse laittaisin rypsiöljyä ”vain” 2 dl ja sen sijaan vettä 3 dl, ja vaihtaisin desin vehnäjauhoja kaurahiutaleisiin ihan vaan siinä toivossa että browniet olisivat sitten vähän hellempiä vatsalle. Lisäksi, jos olet rohkea ja tykkäät taikinasta, voit kokeilla jättää brownieita keskeltä hitusen raa’aksi mutakakkumaiseen tapaan.

Alkuperäisen reseptin löydät täältä. Mukana on myös kolme ehdotusta kuorrutukseen, mutta ainakin omat kaverini ovat syöneet näitä ihan kiltisti ilman kuorrutettakin.

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.