Pancakes eli muhkeat ohukaiset

IMG_4041.JPG

Viime Turun reissulta tarttui mukaan veljellä ollut lettupannu (tyrnimarjojen lisäksi), hän ei tiennyt mistä se oli kaappiin ilmestynyt, ilmeisesti isoäidiltä. Minä taas olin jo hetken ajatellut juuri tuollaisen ostamista joten sain tuoda sen Porvooseen. Sillä on nyt jo paistettu pinaattilettuja ihanalla paistopinnalla ja sitten näitä ”pannukakkuja”. Kannatan ehdottomasti ohuita rapeareunaisia lettuja, mutta vaihtelu virkistää ja tällä kertaa paistossa muhkeita versioita. Näiden kanssa on melkeinpä pakko olla jotakin lisukkeena, hilloa, sosetta tai jäätelö nyt sopii ehkä parhaiten. Me nautimme letut tällä omenasoseella ja jäätelöllä sekä tomusokerilla. Tietysti voisi lisätä hieman suolan määrää ja syödä jonkin suolaisen lisukkeen kanssa, niinkuin amerikkalaiset.

IMG_4087.JPG

Pancakes (12 kpl)

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1/2 tl suolaa
  • 2 rkl sokeria
  • 1 pestyn sitruunan kuori
  • 2 1/2 dl maitoa (kauramaitoa tai täysmaitoa)
  • 1 luomu kananmuna
  • paistamiseen voita tai kookosöljyä

Sekoita kuivat aineet yhteen kulhossa, myöskin raastettu sitruunan kuori. Sekoita yhteen maito ja kananmuna ja lisää kuivien aineiden joukkoon. Sekoita. Paista voissa tai jos haluat maidottomia ja käytät kauramaitoa niin paista kookosöljyssä. Päälle tomusokeria, hilloa tai vaniljajäätelöä (kaupasta löytyy myös kaurapohjaisia jäätelöitä)

koti ruoka-ja-juoma