Helppo punaherukkapiirakka

 

IMG_9215.JPG

Keräsin muutama päivä sitten pienen määrän punaherukoita. Päätin tehdä niistä eilen helpon piirakan. Pohjan ohje on monta vuotta vanha ja se toimii myös muilla marjoilla, esimerkiksi mustikoilla. Maidottoman piirakan teet vaihtamalla voin margariiniin ja maidon kauramaitoon.

Jos punaherukoita on enemmänkin kannattaa kokeilla myös tätä linkin takaa löytyvää ihanaa; Punaherukka-marenkipiirakkaa.

IMG_9195.JPG

Punaherukkapiirakka 

  • 2 luomu kananmunaa
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 3 1/2 dl vehnäjauhoja/ luomu speltjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1/2 tl jauhettua kardemummaa 
  • 100g voita/ margariinia
  • 1 dl maitoa/ kauramaitoa
  • 2 dl punaherukoita + 1 rkl sokeria

 

  1. Lämmitä uuni 200 asteeseen.
  2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
  3. Sulata voi ja sekoita voin joukkoon maito.
  4. Sekoita kuivat aineet keskenään.
  5. Sekoita muna-sokerivaahdon joukkoon vuorotellen kuivat aineet ja neste.
  6. Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan ja ripottele päälle punaherukat sekä ruokalusikallinen sokeria.
  7. Paista 200 asteessa 30 minuuttia.

 

 

FACEBOOK / INSTAGRAM 

koti ruoka-ja-juoma
Kommentit (2)
  1. Näyttää herkulliselta, taas kerran 🙂

    1. Voi kiitos Minnea 🙂 Ihanaa alkavaa syksyä sinulle.

Kommentointi suljettu.