Kesän helpoin ja terveellisin mehujää
Heinäkuun kunniaksi taas yksi mielettömän helppo resepti, tai siis vinkki. Ei tätä meinaan voi edes reseptiksi kutsua, koska tarvitset oikeastaan vain yhden raaka-aineen, nimittäin vesimelonin.
Tämän kesän vesimelonit olemme ostaneet luomuna, jos on ollut tarjolla ja ovat olleet kyllä ihanan makeita.
Tietysti mitä makeampi meloni, sitä makeampi ”jäde”. Ja jos kaapistasi ei löydy jäätelötikkuja tai et halua ostaa niitä, voi viipaleet tietysti pakastaa myös ilman tikkuja. Mutta ovathan nuo nyt mielettömän söpöjä ja herkullisen näköisiä noilla tikuilla. Ja lapset syövät mielellään näitä maidottomia ja sokerittomia ”jäätelöitä”.
Kannattaa muuten muistaa pakastaessa laittaa viipaleiden väliin leivinpaperia tai vaikka kelmua, koska koskettaessaan palat jäätyvät kiinni toisiinsa.
Nyt odotellaan sitten vain niitä kesähelteitä, jolloin tällaiset kylmät herkut maistuvat parhaimmilta.
Ihanaa viikonloppua kaikille!
Ps. Toinen (varsinkin lasten mielestä) kiva juttu on tehdä vesimelonista vesimelonihai, vinkit hain tekoon löydät linkin takaa; täältä.
Pakastetut meloniviipaleet
- vesimeloni
- jäätelötikkuja
- Leikkaa vesimeloni. Tee kuoreen viilto pienellä veitsellä, ujuta jäätelötikku viiltokohdasta sisään.
- Laita rasiaan ja laita pakkaseen vähintään neljäksi tunniksi. Muista laittaa viipaleiden väliin leivinpaperia, jotta palat eivät tartu toisiinsa.