Kikhernepasta kasviksilla (vegaaninen)

IMG_7442.JPG

Taas yksi nopea arkiruoka, joka tietysti sopii myös vaikka viikonloppuun. Kasvispasta parsalla, herkkusienillä ja pinaatilla. Tämän ruoan valmistamiseen meni itselläni alle 15 minuuttia.

Pastana käytin Lazzaretin kikhernepastaa. Kasvispastoja tehdessä proteiinin saanti saattaa jäädä aika vähäiseksi, joten loistava vaihtoehto on käyttää proteiinirikasta ja täyttävää kikhernepastaa tai linssipastaa. Hyvä valikoima kikherne- ja linssipastoja löytyy esimerkiksi Ruohonjuuresta ja vielä luomuna.

Kikhernepastaa suositellaan keitettävän viisi minuuttia, joten keitin neljä. Tuossa ajassa ehtii juuri paistaa kasvikset, joten ennen pastan keittämistä kannattaa kaikki pilkkoa valmiiksi ja siirtyä sitten hellan äärelle.

Pasta kiehumaan, kasvikset kuumalle pannulle, muutama minuutti paistamista, maustaminen ja kerma kasvisten päälle, jonka jälkeen valutettu pasta ja tuore pinaatti kastikkeen joukkoon. Kaikki sekaisin ja syömään. Helppoa ja nopeaa.

pasta.jpg

Käyttämäni parsat olivat todella ohuita, joten jos käytät kastikkeeseen hieman paksumpia parsoja, kuori ne ja pilko pienemmiksi paloiksi. Lisäsin muuten oman annokseni päälle vielä fetajuustoa ja se sopi joukkoon loistavasti.

Herkullista viikonloppua!

IMG_7439.JPG

Kikhernepasta kasviksilla (2:lle nälkäiselle)

 • 140g pastaa (esimerkiksi kikhernepastaa)
 • 1/2 nippua parsaa
 • 100g herkkusieniä
 • 50g tuoretta pinaattia
 • 1 sipuli
 • 3 isoa valkosipulinkynttä
 • n. 2 rkl oliiviöljyä paistamiseen
 • 1 1/2 dl kaurakermaa
 • suolaa, mustapippuria ja reilusti kuivattua tai tuoretta timjamia
 • (fetajuustoa tai parmesaania)

 

 1. Leikkaa tai taivuta parsojen varsista irti kova kanta, (kuori paksut parsat). Pilko parsat pienemmiksi paloiksi. Pilko herkkusienet ja viipaloi sipuli. Hienonna valkosipulinkynnet.
 2. Laita pastavesi kiehumaan, mausta vesi suolalla. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
 3. Paista kuumalla pannulla oliiviöljyssä parsat, herkkusienet ja sipulit, kunnes ovat saaneet hieman väriä. Eli muutama minuutti.
 4. Mausta kasvikset suolalla, mustapippurilla ja timjamilla. Lisää joukkoon kaurakerma ja sekoita.
 5. Valuta pasta ja kaada kasvisten joukkoon. Lisää päälle tuore pinaatti ja sekoita hyvin.
 6. Mausta tarvittaessa vielä lisää. Syö heti.
 7. Voit vielä lisätä päälle parmesaania tai fetajuustoa.

 

Hyvää ruokaa myös täällä; FACEBOOK ja INSTAGRAM

Kommentit (2)
 1. Jenni - Ruoka-alkemisti
  7.5.2017, 17:53

  Näyttää hyvältä!

  Kikhernepasta ja muut erilaiset papupastat ovat tosi kivoja 🙂 Nykyään kun saatavuuskin on hyvä! Oon käyttänytkin tuon saman merkin punaista linssipastaa, sekin oli tosi hyvää.

  1. Kiitos. Joo meiltäkin löytyy kaapista linssipastaa ja sitä ollaan muutamaan kertaan aikaisemmin jo käytetty. Hyviä pastoja ja nopeita keittää. Se on ihan mukava saada hieman vaihtelua välillä pastaruokiin.

Kommentointi suljettu.