Makea kaura-omenapaistos

IMG_9516.JPG

Kannoin ystävieni luota melko monta kiloa omenoita kotiin ja tein niistä omenasosetta, uuniomenahilloa ja yhden tällaisen kuvissa näkyvän perinteisen kaurapaistoksen. 

IMG_9449.JPG

Tämän kaura-omenapaistoksen juttu on tuo kostea kauramuru, jota laitetaan omenapalojen alle ja päälle. 

Mitä enemmän murua on vuoan pohjalla, sitä kosteampaa ja pehmeämpää paistos on. Taasen, jos pohjalle painelee vain hieman murua ja jättää enemmän omenapalojen päälle, sitä rapsakampi piirakka on luvassa. 

Maidottoman/vegaanisen paistoksen teet vaihtamalla voin vegaaniseen margariiniin.

IMG_9476.JPG

Täytyy varmaan pian käydä uudella omenoiden hakureissulla, omenapiirakka on meinaan vielä tältä vuodelta tekemättä ja pakkaseenkin mahtuisi kyllä lisää uuniomenahilloa.

Ihanaa viikkoa kaikille!

IMG_9522.JPG

Kaura-omenapaistos 

  • 500g omenoita
  • 2 tl jauhettua kanelia
  • 1/2 dl sokeria
  1. Paloittele pestyt omenat paloiksi tai lohkoiksi, ilman siemenkotaa. Isommat paksukuoriset omenat kannattaa kuoria.
  2. Sekoita omenapalojen joukkoon kaneli ja sokeri. Siirrä sivuun odottamaan ja tee kauramuru.

Kauramuru

  • 100g huoneenlämpöistä voita
  • 1/2 dl sokeria
  • 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 rkl siirappia
  1. Sekoita muut aineet, siirappia lukuunottamatta, sekaisin. 
  2. Levitä noin puolet kosteasta murusta voidellun piirakkavuoan pohjalle.
  3. Kaada murun päälle sokeroidut omenapalat ja nostele loppu muru omenoiden päälle sinne tänne. Valuta päälle siirappi.
  4. Paista 180 asteessa 25 minuuttia. Syö vielä lämpimänä vaniljajäätelön kanssa.

 

 

 

Hyvää ruokaa

FACEBOOK / INSTAGRAM

Kommentit (4)
  1. Alexander Trivedi
    19.9.2017, 17:59

    Näyttää upeelta, Tein joskus vuosi sitten sokerittoman piiraan joka oli oikeastaan tosi jees, tärkeää oli että jätti sen yöksi huoneen lämpöön niin siihen kehittyi semmoinen hiukan happaman makea aromia 🙂
    http://aitoaarkiruokaa.fi/sokeriton-omenapiirakka/

    1. Kiitos.

      Pohdiskelin kanssa jos olisin tehnyt ilman valkoista sokeria, mutta päädyin kuitenkin tekemään tällaisen perinteisen, tämä on niin hyvää.

      Hyvältä näytti tuo sinun sokeriton versiosikin, todella kauniit kuvat. Täytyypä joskus kokeilla 🙂

  2. Näyttää herkulliselta! Tuohonhan saisi ujutettua myös raparperia 😀

    1. Kiitos 🙂 Joo menee kyllä raparperillakin, vaatii vain hieman lisää sokeria, ettei tarvitse irvistellä 😉

Kommentointi suljettu.