Uuniomenahillo

IMG_9444.JPG

Vaikka meillä ei ole omaa omenapuuta, olen kantanut jo yhden ämpärillisen omenoita kotiin ja ystävä kutsui hetki sitten luokseen hakemaan omenoita, koska oksat ja omenat kuulemma roikkuvat melkein maassa asti.

IMG_9428.JPG

Olen nyt ehtinyt tehdä tuosta yhdestä ämpärillisestä kaksi kertaa uuniomenahilloa ja kuvissa näkyvät ”rekvisiitta”omenat keitin soseeksi, ohjeella joka löytyy; täältä.

Meillä suurin osa hilloista ja soseista laitetaan pakastimeen, koska meidän jääkaappimme on melko pieni ja pakastettaessa purkkien steriloinnin ja umpioinnin kanssa ei tarvitse olla niin tarkkana. Yksi syy pakastamiseen on myös se, että tuolloin sokeria ei tarvita säilyvyden vuoksi välttämättä niin paljon. Jos säilytät hillon jääkaapissa voit nostaa sokerin määrää hieman.

IMG_9440.JPG

Uuniomenahillo

  • 2 kg omenoita
  • 600g hillosokeria
  • n. 2 tl jauhettua kanelia tai muutama kanelitanko (sekaan voi laittaa muitakin mausteita; jauhettua inkivääriä/muskottipähkinää/vaniljaa tms.)

 

  1. Pese omenat ja paloittele omenat kuorineen paloiksi/lohkoiksi, ilman siemenkotaa. 
  2. Laita omenapalat, hillosokeri ja kaneli laakeaan uunivuokaan ja sekoita. (Kuivien omenoiden päälle voit kaataa puoli desilitraa vettä.)
  3. Laita vuoka uuniin 150 asteeseen noin kahdeksi tunniksi. Sekoita omenoita vähintään muutaman kerran kahden tunnin aikana.
  4. Soseuta pehmenneet omenapalat ja liemi tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella ja purkista puhtaisiin purkkeihin. 

 

 

Hyvää ruokaa

FACEBOOK / INSTAGRAM

Koti Ruoka ja juoma

Ravintola Emon tupaantuliaiset

P1150025.JPG

Ravintola Emo kutsui minut ja ystäväni tutustumaan uusiin tiloihinsa*. Ravintola avasi nimittäin ovensa muutama viikko sitten uudessa osoitteessa, Helsingin Kluuvikadulla. Vanhassa osoitteessa Kasarmikadulla aloitettiin mittava remontti, jonka vuoksi ravintola on siirtynyt uusiin tiloihin.

Uusi kauniisti ja kodikkaasti sisustettu ravintola oli vaikuttavan näköinen. Ravintolan keskellä olevat pöydät kiinnittivät huomion sisään astuessa ja ensivaikutelma oli harmoninen. Pöytärivistön toiselta sivulta löytyivät baaritiski ja keittiö, ja toiselta sivulta kolme erikokoista kabinettia.

Ravintola Emon ravintoloitsijoina toimivat edelleen Pekka Terävä, Ilkka Lääveri, Jan-Martin Rossi sekä Petri Lukkarinen ja ruoka on Emolle tuttua, modernia eurooppalaista ruokaa pohjoismaisella otteella. Ravintola Emo on osa Olo Groupia, johon kuuluvat myös esimerkiksi Ravintola Olo sekä Food Camp Finland. Tiesin siis, että hyvän ruoan ystävänä tästä tupaantuliaiskutsusta ei olisi ollut helppo kieltäytyä.

P1150028.JPG

Meille tarjoiltiin eilen tupaantuliaisissa, esimerkiksi erittäin hyvää puna- ja valkoviiniä, mutta silti omaksi suosikikseni juomista nousi kuitenkin erinomainen punaherukka bellini, jonka punaherukat oli kuulemma käyty itse keräämässä.

Ravintolan baari avaa muuten ovensa maanantaista lauantaihin kello 14. Joten mahdollista on käydä myös, lounaan ja illallisen välissä, pistäytymässä vaikka lasillisella tai syömässä jotakin Gastrobar menulta, joka on voimassa kello 14- 22.

emo.jpg

Eilen maistelimme pieniä annoksia esimerkiksi graavilohta ja lehtikaalia, punajuurta ja pähkinää,

emo juustot1.jpg

sekä kanankoipea filotaikinassa ja tryffelimajoneesia. Esillä oli myös kattava juustopöytä Emon kirsikkahillolla sekä ruissipseillä.

Niin kuin arvata saattaa, olivat kaikki annokset maultaan todella hyviä ja tietysti myös kauniisti esillä.

P1150031.JPG

P1150056.JPG

Makeana tarjoiltiin appelsiini-kaakaotuulihattuja. Taisin syödä näitä kolme, ja kyllä jokainen tuulihattu täytteineen oli täydellinen.

Kiitos Ravintola Emo hyvästä ruoasta ja juomasta, sekä ystävälle kiitos hyvästä seurasta. Tällaisia keskiviikkoja vietän mielelläni useamminkin.

P1150070.JPG

Ravintola Emo

Kluuvikatu 2, Helsinki

Kotisivut; täällä.

 

*Postauksessa näkyvät ruoat ja juomat tarjosi Ravintola Emo

 

 

 

FACEBOOK / INSTAGRAM

Koti Ruoka ja juoma