Uuniomenahillo

IMG_9444.JPG

Vaikka meillä ei ole omaa omenapuuta, olen kantanut jo yhden ämpärillisen omenoita kotiin ja ystävä kutsui hetki sitten luokseen hakemaan omenoita, koska oksat ja omenat kuulemma roikkuvat melkein maassa asti.

IMG_9428.JPG

Olen nyt ehtinyt tehdä tuosta yhdestä ämpärillisestä kaksi kertaa uuniomenahilloa ja kuvissa näkyvät ”rekvisiitta”omenat keitin soseeksi, ohjeella joka löytyy; täältä.

Meillä suurin osa hilloista ja soseista laitetaan pakastimeen, koska meidän jääkaappimme on melko pieni ja pakastettaessa purkkien steriloinnin ja umpioinnin kanssa ei tarvitse olla niin tarkkana. Yksi syy pakastamiseen on myös se, että tuolloin sokeria ei tarvita säilyvyden vuoksi välttämättä niin paljon. Jos säilytät hillon jääkaapissa voit nostaa sokerin määrää hieman.

IMG_9440.JPG

Uuniomenahillo

  • 2 kg omenoita
  • 600g hillosokeria
  • n. 2 tl jauhettua kanelia tai muutama kanelitanko (sekaan voi laittaa muitakin mausteita; jauhettua inkivääriä/muskottipähkinää/vaniljaa tms.)

 

  1. Pese omenat ja paloittele omenat kuorineen paloiksi/lohkoiksi, ilman siemenkotaa. 
  2. Laita omenapalat, hillosokeri ja kaneli laakeaan uunivuokaan ja sekoita. (Kuivien omenoiden päälle voit kaataa puoli desilitraa vettä.)
  3. Laita vuoka uuniin 150 asteeseen noin kahdeksi tunniksi. Sekoita omenoita vähintään muutaman kerran kahden tunnin aikana.
  4. Soseuta pehmenneet omenapalat ja liemi tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella ja purkista puhtaisiin purkkeihin. 

 

 

Hyvää ruokaa

FACEBOOK / INSTAGRAM

koti ruoka-ja-juoma
Kommentit (0)