Paistetut ruusukaalit

IMG_9952.JPG

Selailin muutama päivä sitten blogiani ja ensimmäisiä postauksiani vuoden takaa. Oma kuvaustyylini on muuttunut jonkin verran vuodessa ja varsinkin yksi postaus pisti silmään, nimittäin paistetut ruusukaalit. Kuvat eivät olleet kummoiset, ruusukaalit olivat melko värittömiä ja reseptikin oli hieman epämääräinen. Tässäpä siis paistetut ruusukaalit uusilla kuvilla ja selkeämmällä reseptillä.

IMG_9938.JPG

Ruusukaalit kannattaa keittää ennen paistamista. Keittämisen jälkeen voit huuhdella ne nopeasti kylmällä vedellä ja antaa niiden vielä jäähtyä hetken, jotta ne on helpompi halkaista.

Ruusukaaleihin kannattaa paistaessa ottaa reilusti väriä, jotta niistä tulee ihanan paahteisia ja makeita, mutta älä tietenkään polta niitä. Valkosipulista saat ruusukaaleihin vielä hyvää lisämakua, mutta suosittelen lisäämään hienonnetun valkosipulin vasta paiston loppupuolella, jotta se ei pala.

Voit tarjota ruusukaalit vaikka lisukkeena lihalle, laittaa salaatin joukkoon tai syödä ihan sellaisenaan.

IMG_9955.JPG

Paistetut ruusukaalit (1-2:lle)

 • 200g ruusukaaleja
 • vettä keittämiseen
 • 1/2 dl oliiviöljyä
 • 1 rkl juoksevaa hunajaa
 • 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
 • suolaa
 1. Poista ruusukaaleista pieni siivu kannasta. Irrota tarvittaessa uloimpia huonoja lehtiä. Tee ruusukaalien kantoihin pieni ristiviilto, näin ne kypsyvät tasaisemmin.
 2. Keitä ruusukaaleja suolalla maustetussa vedessä noin 6-8 minuuttia, koosta riippuen.
 3. Kaada ruusukaalit siivilään, huuhtaise kylmällä vedellä. Valuta hyvin. Voit siirtää ruusukaalit keittiöpyyhkeen päälle, jotta ylimääräinen vesi imeytyy pyyhkeeseen.
 4. Halkaise hieman jäähtyneet ruusukaalit.
 5. Kuumenna pannulla oliiviöljy. Valuta öljyn päälle hunaja ja laita ruusukaalit pannulle tasainen puoli alaspäin. Paista noin viisi minuuttia keskilämmöllä kauniin ruskeiksi, älä polta.
 6. Kun ruusukaalien pinnat ovat kauniin ruskeita, lisää hienonnettu valkosipulinkynsi ja suolaa, ja heiluttele pannua. Paista vielä noin minuutti ja syö heti lämpimänä.

 

 

Hyvää ruokaa

INSTAGRAM

Kommentit (2)
 1. Ruusukaali Valmistus | Pohjalainen Uutiset
  24.7.2020, 20:17

  […] Paistetut ruusukaalit – Hyvää ruokaa | Lily – Selailin muutama päivä sitten blogiani ja ensimmäisiä postauksiani vuoden takaa. Oma kuvaustyylini on muuttunut jonkin verran vuodessa ja varsinkin yksi postaus pisti silmään, nimittäin paistetut ruusukaalit. […]

 2. Ruusukaali | Uutiset Helsingin Sanomat
  22.7.2020, 14:23

  […] Paistetut ruusukaalit – Hyvää ruokaa | Lily – Selailin muutama päivä sitten blogiani ja ensimmäisiä postauksiani vuoden takaa. Oma kuvaustyylini on muuttunut jonkin verran vuodessa ja varsinkin yksi postaus pisti silmään, nimittäin paistetut ruusukaalit. […]

Kommentointi suljettu.