Pari helppoa taateliherkkua

IMG_6878.JPG

Pari helppoa herkkua ilman valkoista sokeria vaikka viikonloppua varten. Meidän jääkaapistamme löytyy nykyään melkein aina tuoreita taateleita. Näin on ollut muistaakseni noin vuoden ajan. Alkuhuumassa taateleita tuli syötyä ainakin viikottain, joskus jopa päivittäin. Nykyään taatelit saavat olla jääkaapissa aika rauhassa ja välillä intoudun tekemään niistä makeanhimon iskiessä esimerkiksi täältä linkin takaa löytyviä taatelipalloja. Mutta sitten jos makeanhimon päälle iskee vielä laiskuus ja kahvinkeitin on jo ladattu, voi turvautua pikaherkkuihin.

Eli taateleista kivi pois ja kiven tilalle maapähkinävoita. Näiden tahmaisten herkkujen kanssa kahvi on mielestäni melkein pakollinen, koska maapähkinävoi tarttuu helposti hampaisiin ja kitalakeen. Toinen jopa herkullisempi vaihtoehto on poistaa taateleista kivi, sulkea taateli ja heittää taatelit pussiin yhdessä lakritsijauheen kanssa. Niin helppoa ja niin hyvää.

IMG_6880.JPG

Meidän lakritsijauheemme on Ruohonjuuresta ja sitä on käytetty myös esimerkiksi banaanijäätelön seassa. Eli jäiset paloitellut banaanit blenderiin lakritsijauheen kanssa. Sekaan voi lorauttaa hieman kookosmaitoa ja halutessa vielä vähän makeutusta esimerkiksi hunajan muodossa. Lakritsijauhetta löytyy nykyään myös hyvin varustelluista ruokakaupoista.

IMG_6881.JPG

Maapähkinävoilla täytetyt taatelit:

  • tuoreita taateleita
  • maapähkinävoita
  • (kaakaonibsejä)

Viillä varovasti viillot tuoreisiin taateleihin. Poista kivi. Täytä tyhjä kolo maapähkinävoilla.

Lakritsaiset taatelit

  • 5 tuoretta taatelia
  • 1 tl lakritsijauhetta

Viillä varovasti viillot tuoreisiin taateleihin. Poista kivi. Paina viiltokohta takaisin kiinni. Laita taatelit pussiin ja mittaa päälle lakritsijauhe. Sekoittele ja syö.

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *