Raparperihillo

IMG_7560.JPG

Muutama viikko sitten vilkuilin isoäidin takapihalle, josko raparperit olisivat jo näkyvissä. Sieltähän pienet alut pilkistivät maasta. Varasin itselleni sen osan sadosta, jota isoäiti ei käytä. Ja sen jälkeen raaskin kotona vihdoin käyttää viimeiset kaksi pussia paloiteltuja raparpereja pakastimesta. No sittenhän viikko sitten väliaikaisen asuntomme pihasta paljastui iloinen yllätys, takapihalla kasvaa raparperia. Tiedossa siis paljon raparperihilloa ja -piirakkaa.

Pakastimessa olleista raparperinpaloista tein hilloa. Pussillisissa oli selkeä ero, toinen pussillinen piti sisällään kevään ensimmäisistä, kapeista ja punaisista raparperinvarsista leikattuja paloja ja toinen pussillinen sisälsi sadon viimeisiä, paksuja ja kuorittuja raparperinvarsien paloja. Olen yleensä hilloa tehdessäni heittänyt raparperinpalat kattilaan, tilkan vettä päälle ja sokeria lopuksi sopivasti.

Tällä kertaa päätin tehdä hillon oikein ohjeen mukaan ja hillosokeria käyttäen, joten selailin netistä raparperihillo reseptejä. Päädyin kokeilemaan Maku.fi:stä löytämääni reseptiä. Reseptiin pääset linkin takaa, täältä

Keitin ensin hilloksi toisen pussillisen ja hetki sitten sen toisen. Laitoin molempiin samassa suhteessa sokeria, ja toisesta tuli hieman kirpeä ja toisesta taas melko makea. Joten raparperienkin makeudessa on jo valmiiksi hieman eroja. Myöskin hillosta, joka oli tehty kuorituista ja paksuista raparperinpaloista tuli vihreää ja toisesta satsista, jonka tein kapeista ja kuorimattomista punaisista paloista (kuvissa) tuli kauniin punaista.

Nyt odotellaan, että takapihan raparperit ovat tarpeeksi suuria, jotta pääsen tekemään kevään ensimmäisen raparperipiirakan.

IMG_7567.JPG

Raparperihillo

  • 1 litra raparperia (paloiteltuna)
  • 1/4 dl vettä
  • 3 dl hillosokeria

 

  1. Kuori raparperit tarvittaessa. Paloittele raparperit ja nosta ne kattilaan. Lisää vesi. Kuumenna kiehuvaksi.
  2. Lisää kattilaan hillosokeri vähitellen, koko ajan varovasti sekoittaen. Vähennä lämpöä kun seos alkaa kiehua.
  3. Hauduta hilloa 15 minuuttia, välillä sekoittaen.
  4. Jäähdytä hillo.
  5. Tölkitä hillo puhtaisiin, kuumennettuihin lasipurkkeihin.

 

 

Hyvää ruokaa myös täällä; FACEBOOK ja INSTAGRAM

Kommentit (12)
  1. Raparperihillo | Pohjalainen Uutiset
    12.3.2020, 18:40

    […] Raparperihillo – Hyvää ruokaa | Lily – Raparperihillo. 1 litra raparperia (paloiteltuna) 1/4 dl vettä; 3 dl hillosokeria Kuori raparperit tarvittaessa. Paloittele raparperit ja nosta ne kattilaan. Lisää vesi. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää kattilaan hillosokeri vähitellen, koko ajan varovasti sekoittaen. Vähennä lämpöä kun seos alkaa kiehua. […]

  2. Oi nam 🙂

    Itsellä juuri raparperipiirakka tekeillä, juurikin pakastimesta kaivetuista. Täytyy vanhaa käyttää uuden tieltä. Piirakkaan piti keittää kiisseli ja minua huvitti kun kuvassa se on punaista, ja minun kattilassani vihreää.

    Reseptiä ja kuvia tulossa huomenna blogiin mikäli keittiöstä ei tapahdu katastrofia. Kyseessä entuudesta tuntematon resepti siis… 😀

    1. No samoissa puuhissa ollaan siis oltu. Olin varjellut niitä (kallisarvoisia) viimeisiä raparperipusseja pakkasessa ja ajatellut, että sitten kun tulee jotain oikein spesiaalia niin käytän ne pois. Noh nyt sen taas huomaa miten siinä käy kun ei malta käyttää pois ajoissa.

      Todella paljon kyllä vaikuttaa hillon väriin tuo kuorimaton vastaan kuorittu raparperi. Toisesta pussillisesta eli niistä kuorituista raparpereista tuli vihreän väristä hilloa ja eihän se kyllä yhtä houkuttelevan ja kauniin näköistä ole kuin kuorimattomista keitetty, kauniin punainen hillo. Onneksi maussa ei ole niin suurta eroa 😉

      Täytyypä kurkata reseptisi huomenna.

        1. Oi mahtavaa! Menen heti kurkkaamaan.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *