Ravintola Bruukki, Turku

P1180154.JPG

Sain eilen mahdollisuuden lähteä yksin lounaalle. Hyviä lounaspaikkoja löytyy tällä hetkellä Turusta erittäin monta, mutta melko nopeasti tein päätökseni mennä maistamaan kuukausi sitten Helsinginkadulle avatun Bruukin lounasta.

Bruukki on Voiveljet-yrityksen uusin tulokas. Yrityksen muita ravintoloita Turussa ovat Panini, Smör, E.Ekblom, Göran ja Tiirikkala. Kaikki nuo muut ravintolat, Görania lukuunottamatta, ovatkin jo entuudestaan tuttuja ja erittäin hyviksi todettuja.

Hieman syrjässä sijaitseva Bruukki tarjoilee viikolla lounasta kello 11-15 ja lauantaisin tarjolla on brunssi kello 11-16. Ovet avataan kuitenkin jo kello yhdeksältä, jolloin on mahdollista ostaa vitriinistä löytyviä tuotteita.

Aiemmin samoissa tiloissa toimi Nick’s Food Design, jossa ehdin itse asiassa käydä vain kerran brunssilla. Nick’s Food Designia kaipaaville muuten tiedoksi, että he ilmoittivat facebook sivuillaan löytäneensä uudet tilat ja suunnitelmissa on avata Linnankadulle gluteeniton ravintola.

P1180139.JPG

Helsinginkadun tilat ovat kokeneet melkoisen muodonmuutoksen ja nyt tila on avoin ja melko pelkistetty. Sisustuksessa on myös hauskasti huomioitu se, että tila on vanha polkupyörätehdas.

P1180142.JPG

Bruukin 10,30 euroa maksavaan lounaaseen sisältyy salaattipöytä, keitto, lämminruoka pöytiintarjoiltuna, vesi ja kahvi. Erikseen voi myös ostaa keittolounaan, jonka hinta on 8,70 euroa.

Päivittäin vaihtuvia lämmin ruoka vaihtoehtoja on kaksi ja eilen tarjolla oli karamellipossua ja paistettua riisiä tai munakoiso-tomaattikrepit. Valitsin kasvisvaihtoehdon eli krepit. Keittona tarjoiltiin eilen hyvää sienikeittoa.

P1180003.JPG

Salaattipöydän tarjonta oli hyvä. Ensimmäisiksi laitetut salaatinlehdet, tomaatit ja kurkut toivat tosin ensivaikutelman, että pöytä on hieman tylsä perussalaattipöytä. Mutta tarkemmin katseltuna tarjolla olikin paljon kaikkea sekoitetuista salaateista, siemeniin ja krutonkeihin ja pöydän päästä löytyi vielä tuoretta focacciaa. Salaateista erityisesti perunasalaatti omenalla ja kaalisalaatti fenkolilla olivat todella erinomaisia.

P1180112.JPG

Olin ehtinyt juuri vasta syödä salaattini, kun sain jo lämpimän ruoan. Hyvän näköinen ja todella hyvän makuinen annos. Munakoiso oli hyvin maustettu ja se oli mukavan pieninä kuutioina. Makua oli muutenkin todella kivasti ja sisältä löytyi myös perunaa, joten annoksen täyttävyydestä ei tarvinnut olla huolissaan.

Jälkiruokaa lounaaseen ei varsinaisesti sisälly, mutta hyvän kahvin kanssa oli kyllä tarjolla kaurakeksejä ja pullaa paloina.

P1180126.JPG

Lounaan lisäksi vitriinissä on tarjolla suolaista ja makeaa, joten paikalle voi piipahtaa päivällä vaikka kahville ja pullalle. Ravintolasta löytyy myös pieni Bruukin kauppa, josta voi ostaa lähellä tehtyjä laadukkaita tuotteita, kuten esimerkiksi kahvia ja lakritsia.

Eilinen lounas oli herkullinen ja kohtuuhintainen, jossa oli mielestäni hyvä hinta-laatusuhde. Palvelu oli myös erittäin hyvää ja ystävällistä. Tänne pysähdyn varmasti vielä uudestaankin, tosin seuran kera.

P1180151.JPG

Bruukki

Helsinginkatu 15, Turku

Kotisivut; täällä.

 

 

Hyvää ruokaa

FACEBOOK / INSTAGRAM

Kommentit (3)
 1. Bruukki | Ilmastonmuutos Uutiset
  27.4.2020, 23:15

  […] class=’alignleft’>Ravintola Bruukki, Turku – Hyvää ruokaa | Lily – Hieman syrjässä sijaitseva Bruukki tarjoilee viikolla lounasta kello 11-15 ja […]

 2. Paula /Keittotaiteilua
  16.9.2017, 16:26

  Johan on paikka muuttunut Nick’s Food Designin ajasta! Ehdin vain kerran paikkaan brunssille ja tykkäsin kokonaisuudesta – kiva tietää, että sekä Nick’s jatkaa että Bruukistakin saa kelpo ruokaa 🙂

  1. Joo, on huomattavasti pelkistetympi ja vaaleampi sisustus tuolla tällä hetkellä. Mutta tykkäsin kyllä paljon, niin sisustuksesta kuin ruoastakin. Mielenkiinnolla odotan, mitä tuolla uusissa Nick’s Food Designin tiloissa on tarjolla 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *