Tällä viikolla meidän keittiössä (osa 2)

P1240096.JPG

Munakoiso”pizzoja”

Tai siis oikeastaankin viime viikolla meidän keittiössä, kun tänään alkoikin jo uusi viikko. No joka tapauksessa taas nopeat arkiruokavinkit. Viime viikon aikana meillä syötiin (instagramista taas vakoiltuani) ainakin; munakoiso”pizzoja”, kaalilaatikkoa, lohta ja kukkakaalia, vispipuuroa sekä tomaatti-papupataa riisillä. Viikonloppu vierähti vanhempieni mökillä ja siellä lähinnä hirvimetsällä, joten viikonloppuna jätin kamerani suosiolla kotiin.

Yllä olevassa kuvassa näkyvät munakoisopizzat ovat nopea ja helppo ruoka tehdä, vaikka iltapalaksi. Munakoiso noin 1-2 sentin viipaleiksi (joko pitkittäin tai poikittain). Päälle oliiviöljyä, suolaa ja mustapippuria. Viipaleet uuniin 200 asteeseen 15 minuutiksi. Viipaleet pois uunista ja päälle tomaattikastiketta ja täytteet. Meidän pizzoissamme täytteinä oli paistettuja suppilovahveroita ja luomu maasdam juustoa. Täytteiden latomisen jälkeen pizzat takaisin uuniin 220 asteeseen noin 10 minuutiksi, jotta juusto sulaa ja saa hieman väriä.

IMG_5480.JPG

Kaalilaatikkoa

Yhtenä aamuna tein kaalilaatikon peuran jauhelihalla. Se hautui uunissa melkein kolme tuntia, ollen siis lounasaikaan sopivasti valmis. Itse pidän kaalilaatikosta sekä kaalin tuntuessa pureskeltaessa vielä hieman hampaissa, että oikein kauan haudutettuna, eli jo sellaisena ”mössönä”. Mutta jos pitäisi noista kahdesta valita, valitsisin tuon jälkimmäisen eli kauan hautuneen, joten sellaista teen kotona. Kuvassa näkyvän kaalilaatikon ohje löytyy linkin takaa; täältä.

P1240152.JPG

Paistettua lohta, höyrytetty kukkakaali, lohkoperunoita ja itse tehtyä sitruuna-fenkolimajoneesia

Torstaina meillä syötiin kokonaisena höyrytettyä/keitettyä kukkakaalia, eli kukkakaalin kokoisen kattilan pohjalle nokareina 50g voita ja 1 dl vettä (tai kasvislientä) ja suolaa. Kukkakaali kattilaan ja kansi kunnolla päälle. Levy täysille, kiehautus ja sen jälkeen lämpöä voi laskea hieman. Kukkakaali on noin 10 minuutissa valmis, kannattaa veitsellä kokeilla jo hieman ennen. Älä heitä keitinlientä pois, siinä on paljon makua.

Perunat laitoin lohkoiksi, kaadoin päälle öljyä ja maustoin. Laitoin lohkot uuniin 230 asteeseen, kunnes olivat kauniin ruskeita. Paistoin lohen pannulla, maustoin ja laitoin vielä uunin jälkilämmölle hetkeksi, otettuani perunat pois uunista. Majoneesin tein itse tällä ohjeella ja maustoin sen sitruunan kuorella ja mehulla sekä fenkolinsiemenillä. Lautaselle päätyi vielä nopeasti tehtyjä etikkakurkkuja, eli kurkkuviipaleiden joukkoon hieman etikkaa, suolaa ja sokeria.

P1240061.JPG

Kuohkeaa vispipuuroa

Kahtena päivänä herkuteltiin oikein kuohkealla vispipuurolla. Vispipuuron ohjeen löydät linkin takaa; täältä.

P1240167.JPG

Perjantaina ennen mökille lähtöä tein vielä nopeasti kotona lounasta. Keitin riisiä ja tein sen seuraksi tomaatti-papupataa.

Pilkoin kaksi isoa porkkanaa, palan paprikaa ja kesäkurpitsaa, sipulin ja muutaman valkosipulinkynnen. Freesasin kasvikset kuumalla pannulla oliiviöljyssä. Maustoin suolalla, pippurilla, jeeralla, kurkumalla ja timjamilla. Kaadoin päälle tölkin tomaattimurskaa, 1/3 tölkillisen vettä ja laitoin ripauksen suolaa ja sokeria. Haudutin kannen alla puoli tuntia, jonka jälkeen sekoitin joukkoon tölkillisen valutettuja mustasilmäpapuja. Aikuiset laittoivat joukkoon vielä chiliä.

P1240173.JPG

Tomaatti-papupataa ja riisiä.

Tämä pata/kastike toimii riisin kanssa tai vaikka tortillojen tai tacojen täytteenä.

 

Hauskaa ja herkullista viikkoa kaikille!

 

Hyvää ruokaa

INSTAGRAM

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *