Mustikkapiirakka goes RAW.

image.jpeg

Mustikkapiirakka on yksiä kesän suurimpia odotuksia mitä ruoan suhteen tulee. Parasta on mökillä itse poimitut mustikat jotka voi sitten pyöräyttää osaksi kakkua ja ehkä säästää muutaman ihan pelkilteen naposteltavaksi. Nyt ei ole vielä mustikat täydessä marjassa mutta resepti tulee tänne etukäteen jotta kaikki innokkaat pääsevät sesongin alettua heti leipomaan. Julkaisen varmasti kesän mittaa myös perinteisen mustikkapiirakan ohjeen, nyt saatte kuitenkin esimakua raakakakusta. Kardemumma tuo pohjaan ja täytteeseen juuri sen kaivatun maun jotta kakku todellakin tuo mieleen kotoisan pulla- tai murutaikinan.

image.jpeg

image.jpeg

Käytin täytteeseen nyt Berryfectiltä saamaani 100% mustikkajauhetta sillä kaupasta oli hankala löytää vielä tuoreita mustikoita. Toki tähän käyvät myös suomalaiset pakastemustikat minkä olen huomioinut reseptissä. Kuivattu marjajauhe toimi kuitenkin tähän tilanteeseen ideaalisti, sillä massasta tuli sen ansiosta kauniin tasaisen väristä joka on tietenkin tärkeä osa raakaleivontaa… Koristukset tein paksulla, itse tekemälläni mustikkapyreellä roiskien.

image.jpeg

image.jpeg

MUSTIKKAPIIRAKKA (RAW)

Pohja:

2 dl pekaaninpähkinöitä tai muita haluamiasi pähkinöitä
6 suurta tuoretaatelia / 8 pehmeää kuivaa taatelia
1 sitruunan mehu
ripaus suolaa & vaniljaa
0,5-1 tl karkeaa kardemummaa (maun mukaan)
0,75 dl kookoshiutaleita

Täyte:

1,25 dl sulaa kaakaovoita
4 rkl kookosöljyä
2 dl kaura-, manteli-, tai kookosmaitoa
ripaus vaniljaa & kardemummaa
4 dl kylmässä vedessä (4-12 h) liotettuja cashewpähkinöitä
0,5-0,75 dl hunajaa / agavesiirappia / vaahterasiirappia
1 ps Berryfectin mustikkajauhoa TAI 1 dl suomalaisia mustikoita

>> Pingota pienen (10-12 cm) irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Murskaa blenderissä pohjan ainekset ja painele taikina vuoan pohjalle. Anna kovettua jääkaapissa tai pakkasessa.

>> Huuhdo liotetut cashewpähkinät ja blendaa ne tehosekoittimessa kaikkien ainesten paitsi mustikoiden kanssa tasaiseksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa vaniljaa / sitruunamehua / makeutusta / kardemummaa. Kaada noin puolet massasta irtopohjavuokaan ja pistä se pakkaseen kovettumaan.

>> Lisää loppuun massaan 1 pussillinen Berryfectin 100 % mustikkajauhoa (vastaa noin 1,5 rkl) tai 1 dl suomalaisia mustikoita ja sekoita tasaiseksi, violetiksi massaksi. Kaada massa vuokaan valkoisen kerroksen päälle ja pakasta. Anna kovettua ainakin 4 h.

image.jpeg

Kohta alkaa myös ylppärikakkusesonki, joten lähipäivät kuluvat kakkuja suunnitellessa ja leipoessa… Luvassa siis paljon kakkukuvia! Aurinkoista kesäkuun odotusta, bises xxx

Kommentit (9)
  1. Niin kaunis! Kuin taideteos ♡♡♡ Mira, sun pitäisi ehdottomasti perustaa oma raakaleipomo. I’m serious! ♡

    1. Voi kiiiiiiiitos! Itse asiassa mä perustin pari viikkoa sitten toiminimen kyllä, tosin teen ihan kaikenlaisia kakkuja raa’asta tavallisiin… Mut kiitos kovasti luotosta, ihanaa jos joku muu kannattaa myös tätä mun kakkubisnestä! 😀 

      1. Oon ihan samaa mieltä! Raakakahvila vaan psytyyn, oot Mira oikee lahjakkuus! xx

      2. Oi, mahtava juttu! ♡ Osallistuitko viime viikonloppuna ravintolapäivään? Mun on kyllä aivan pakko päästä testaamaan näitä sun luomuksia jossakin! ♡

        1. Joo osallistuin itse asiassa UN Womenin kautta auttamalla tekemään safkoja sinne! Ja itse asiassa pari keskeneräista juttua tekeillä joten pääset ehkä maistamaankin 😉 ilmotan siitä kyllä sitten myöhemmin! Kiitos näistä luotoista <3

          1. Ihana juttu! ♡ Tsemppiä kakkuhommiin, ilmoittele tosiaan… ;–)

  2. Oi alkoi tehdä mieli mustikkapiirakkaa! Sitä pitänee odotella heinäkuuhun ja Suomeen paluuseen asti… 😀

    1. haha, pistä siis resepti talteen siihen saakka 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *