Raakakakkua! / Vadelmasuklaa.
Suklaan kanssa sopii makea mutta hapokas kaveri. Vadelmasuklaa on yksiä lempi-yhdistelmiäni joten se piti kokeilla myös raakakakun muodossa. Aiempia samantyylisiä reseptejä löydät niin raakaversiona kuin aitona sokerikakkunakin täältä, täältä ja täältä. Eli vadelma- sekä mustaherukkasuklaasta on nyt versiot niin tavallisena kuin raakakakkunakin!
Paras muutos aiempiin raakakakkuihini verrattuna oli kaakaonibsit jotka eivät suinkaan ole pakollinen, mutta erittäin suositeltava lisä. Rouskuvat palaset tuovat vähän lisää suutuntumaa ja kaakaon hyvällä tapaa kitkerää makua pohjaan jolloin maku on tasapainossa. Voit myös jättää osan pähkinöistä hieman karkeammin jauhetuiksi jolloin lopputulos on melkein sama. Myös kookos- ja kaurahiutaleita voi lisätä oman maun mukaan mikäli kaapista ei löydykään tarpeeksi pähkinöitä – kunhan suhteet pähkinöiden / kaura- tai kookoshiutaleiden ja taateleiden kanssa pysyvät suurin piirtein samana.
VADELMASUKLAARAAKAKAKKU
n. 10-12 cm vuokaan
Pohja:
1,5 dl taateleita (jos käytät kuivattuja ja kovia, liota hetki lämpimässä vedessä)
0,75 kaakaonibsejä (ei pakollinen)
2 dl pähkinöitä (tässä; manteleita)
ripaus (ruusu)suolaa ja vaniljaa
Täyte:
5 dl vedessä 12 h liotettuja cashew-pähkinöitä
1 dl kookosöljyä
0,5 dl kaakaovoita
0,8 dl hunajaa / agave- tai vaahterasiirappia / kookossokeria
1 sitruunan mehu puristettuna
ripaus (ruusu)suolaa ja vaniljaa
+vettä
1,5 dl raakakaakaota
0,25 dl carob-jauhetta (ei pakollinen, korvaa halutessasi kaakaolla)
1 dl suomalaisia (pakaste)vadelmia
>> Aja kaikki pohjan ainekset monitoimikoneessa tasaiseksi massaksi ja painele leivinpaperilla pingoitetun irtopohjavuoan pohjalle. Pistä jääkaappiin kovettumaan. Sulata kaakaovoi vesihauteessa juoksevaksi.
>> Huuhdo liotetut ja pehmenneet cashew-pähkinät raikkaalla vedellä ja laita ne, sokeri/hunaja, sitruunamehu, vanilja, suola ja pieni loraus (0,5 dl) vettä tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi. Joudut kaapimaan massaa välissä ja sekoittamaan uudestaan. Lisää myös kookosöljy ja vesihauteessa sulatettu kaakaovoi joukkoon ja surauta koneella sekaisin. Massan tulee olla aivan tasaista ja paakutonta – jatka sekoittelua ja lisää tarvittaessa hiema kookosöljyä lisää jotta saat sileän koostumuksen.
>> Ota puolet massasta talteen myöhempää varten ja blendaa puolet kaakaon ja carob-jauheen kanssa. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa, vaniljaa, makeutusta tai kaakaota. Levitä massa irtopohjavuokaan pähkinäpohjan päälle ja pistä heti pakkaseen.
>> Sekoita loppu talteen otettu massa vadelmien kanssa tasaiseksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa vaniljaa, makeutusta tai lisää sitruunamehua. Kaada vadelmamassa hieman jo jähmettyneen kakun päälle ja pistä takaisin pakkaseen kovettumaan.
Kakku säilyy pakkasessa pari kuukatta ja sulatettuna jääkaapissa noin 5 päivää.
Koristelin tällä kertaa taas raakasuklaalla, kaakaonibseillä ja kuivatuilla vadelmilla joita ilman enää harvoin kakkujani näkee. Ihanaa viikonalkua kaikille, bises xxx.