Hiustenlähtö ja sen hoito + arvonta!

Kaupallinen yhteistyö: New Nordic

Törmään jatkuvasti työssäni pelottavan yleiseen ongelmaan, hiustenlähtöön. Pari vuotta takaperin huomasin itsellänikin oikean korvan päällä kivasti harventuneen kohdan, jossa kasvaa tällä hetkellä 10-senttistä hiusta. Perinteiset ikääntymisestä tai lääkityksistä johtuvat hiustenlähdöt tuntuvat näyttelevän ihan minimiroolia ongelmassa, jossa kärsijiksi ovat päätyneet yhtälailla nuoret ja terveet ihmiset. Miksi näin on?

Ensinnäkin pitää todeta, että kausittainen hiustenlähtö on täysin normaalia. Siitäkin huolimatta se on harmillista ja on mahdollista, että hiustenlähtöön on jokin muukin syy. Koska en ole lääkäri, voin vain veikkailla näitä syitä. Jos nyt luetaan pois hiusten normaali vaihtuvuus, iän tuomat muutokset ja lääkitykset (ja mahdolliset perintötekijät), uskaltaisin ehkä jakaa hiusten ongelmaisen ohenemisen syyt kahteen ryhmään: hiuspohjan iho-ongelmat ja hormonaaliset syyt.

Hiuspohjan ongelmat ja ihottumat häiritsevät hiustenkasvua, kun uusi hius ei pääse kunnolla kasvamaan talin ja hilseen alta tai se kasvaa huonolaatuisena. Iho-ongelmia voi koittaa lähteä ratkomaan ulkoisesti hoitamalla hilseen, kutinan tai punoituksen pois. Olkoon ongelmien aiheuttaja sitten ihon kuivuus, rasvaisuus tai kenties jokin sairaus - hoitamiseen löytyy kyllä oikeanlaista shampoota, seerumia ja vaikkapa hedelmähappokuorintaa. Ulkoisen hoitamisen ohella kannattaa kuitenkin muistaa myös sisäinen hoito, varsinkin kuivan ihon kanssa. Syötkö tarpeeksi öljyjä, aiheuttaako joku ruokavaliossa ihon ärtymistä, onko ravintoaineet kohdallaan?

Hormonaalisten syiden hoito on helpommin sanottu kuin tehty - usein syyn löytyminenkin on jo kiven alla. Varsinkin naisilla hormonit saattavat heitellä miten sattuu ja omaa tasapainoa voi helposti horjuttaa ihan normaaliltakin tuntuvilla jutuilla, kuten uudella dieetillä, yhtäkkisellä liikunnan määrällä, liikunnan puutteella, olemalla raskaana, synnyttämällä, nukkumalla huonosti tai stressaamalla liiaksi. Voihan sitä tosiaan yrittää olla stressaamatta tai päättää nukkua, mutta se voi olla tosi vaikeaa. Veikkaan, että itselläni tuon harvenemisen aiheuttajana oli pitkittynyt stressinpoikanen. Siinä oli alla kaikenlaista kahta työtä ja koulua päällekäin ja uuden liikkeen avaamista... Hormonaalisissa muutoksissa kuitenkin hyvä puoli on se, että niillä on tapana mennä ohi, viimeistään ajan kanssa.

Oli syy mikä tahansa, hiusten ohentuminen harmittaa ja ahdistaa. Sieltä se katsoo peiliin joka päivä ja muistuttaa itsestään.

Tilannetta voi koittaa helpottaa hyvällä hiustenleikkuulla tai kampaamoissa tehtävällä volyymikäsittelyllä. Myös ravintolisistä voi olla apua. Postimies toi minulle pari paketillista New Nordicin Hair Volume -ravintolisiä, jotka olivatkin ihan uusi tuttavuus. Kyseessä on vitamiini-aminohappo-kasviuutevalmiste, joka edistää hiusten kasvua ja tuuheutta sekä hillitsee hiusten harmaantumista. Paketista löytyvät mm. nämä vakuuttavan kuuloiset ainesosat (koko ainesosalista täällä):

  • Omenauute, joka eri lähteiden mukaan mm. aktivoi hiustuppea, vilkastuttaa solujen uusiutumista ja jolla on todettu hiustenkasvua lisäävä vaikutus. (Huom. Ei sovellu omena-allergikoille!)
  • Hirssi (gluteeniton), jossa on paljon linoleenihappoa.
  • Biotiini ja pantoteenihappo ovat B-vitamiineja, jotka tukevat solujen aineenvaihduntaa
  • L-kysteiini -aminohappo on yksi keratiinin rakennusaineista, joka pitää hiusten rakenteen vahvana ja joustavana.
  • Kupari, joka tukee hiusten normaalia väritystä.
  • Sinkki, joka tukee ihon hyvinvointia ja kynsien kasvua.

Koska hius on valtavan hidas reagoimaan, alkuun suositellaan kolmen kuukauden kuuria näkyvien tulosten saamiseksi. Itse olen ehtinyt napsia näitä nyt kuukauden ajan ja sen olen ehtinyt toteamaan, että kynnet kasvavat ihan vimmatusti! Odotan aika suurella mielenkiinnolla mitä tämä pari kuukautta vielä tuo tullessaan.

Valmistaja New Nordic ilahdutti vielä ilmoittamalla, että he lahjoittavat blogiarvontaa varten 90 tabletin pakkauksen (3 kk) Hair Volume -ravintolisiä (arvo 71,87 €) ja vieläpä neljälle onnekkaalle! Huippua! Osallistut arvontaan kirjoittamalla tähän postaukseen kommentin, jossa kerrot...

Minkälainen projekti sinulla on tällä hetkellä meneillään omien hiustesi kanssa?

Kerro siis, jos suunnittelet kasvattavasi kesäksi hiuksiin pituutta, kamppailet hiusten kunnon tai hilseilevän hiuspohjan kanssa, haaveilet lyhyestä tai tavoittelet vaikkapa jotakin herkullista väriä! Liitä kommenttiin sähköpostiosoitteesi, jotta saan sinut kiinni arvonnan ratkettua. Vaihtoehtoisesti voit linkata esimerkiksi blogisi osoitteen, jotta saan etsittyä sinut käsiini. Osallistumisaikaa on perjantaihin 19.2. saakka.

Ja nyt, onnea arvontaan!

Meeri

Kommentit

Pitkästä aikaa (ekaa kertaa ehkä ikinä), mulla ei ole mitään suuren suurta hiusprojektia meneillään. Kasvatin hiukset ensin lyhyestä pitkiksi ja nyt viime kampaajareissulla leikattiin sellainen trendikäs long bob. Oon ollut tukkaani niin tyytyväinen, että en oikeastaan haluaisi tähän mitään muutosta ikinä. Jonkinverran se toki kasvaa väkisinkin, mutta luultavasti seuraavalla kampaaja reissulla leikkaan taas samanlaisen. Värikin on lähes oma, pienellä kirkasteella ja oon siitäkin tykännyt valtavasti. On ihana asia kun tukka on vaivaton.  Ainoa asia mihin kaipaisin helpotusta on päänahan jatkuva kutina. Kutina ajaa minut aina välillä hulluksi. Tuuheuttakin olisi toki ihan kiva saada hiuksiin lisää. Arvonnassa siis mukana, jos noista vaikka olisi jotakin helpotusta päänahan kutiinaan ja kuivuuteen. :)

ninamariatuulikki@gmail.com

 

Aika ajoin hiuksia tuntuu lähtevän tolkuttomasti, välillä (onneksi) ei juuri lainkaan. Nyt juuri jotain tuosta välistä. Koko ajan seuraan mielessäni tilannetta enemmän tai vähemmän huolissani. Hiukset ovat tärkeä osa identiteettiä. Kaikenlaisia tuuheuttava musseja käytän koko ajan.

Mukana siis arvonnassa!

alvansu(at)gmail.com

Jana (Ei varmistettu)

Tällä hetkellä suuri hiusprojektini on oman värin kasvattaminen. Kohta tulee vuosi täyteen kokopään värjäämisestä. Olen kuitenkin raidoittanut hiuksiani tämän vuoden aikana ja toivon että tukka näyttäisi kevyesti liukuvärjätyltä.

Sorsotin (Ei varmistettu)

Tuntuu, että aina on enempi hiuskriisiä (varsinkin hiuspohjan kriisiä), kuin niitä hyviä päiviä. Tuntuu, että hiusten kasvu on jumiutunut samaan mittaan nyt n. Vuodeksi. Kaipaan pitkiä hiuksia, jotka aivopierissani aikanaan leikkasin lyhyeksi ja nyt tuntuu ettei hiukset venähdä keskipitkää pidemmäksi :/

Lennu (Ei varmistettu)

Meneillään on hiusten luonnollistamisprojekti. Minulla on ollut vuosia ultrahelppo, tosi tosi lyhyt kampaus, ja reilut 2 vuotta sitten päätin että haluan jotain eirlaista. Muita vaihtoehtojahan ei ollut, kuin kasvattaminen, huoh... Hiukset venähtivätkin yllättävän nopeasti ja tällä hetkellä pituus on ehkä sellainen "long bob", lähes olkapäillä lepäävä pituus. Viime keväänä pamahti päälle kilpirauhasen liikatoiminta, joka harmikseni aiheutti voimakasta hiusten lähtöä. Lääkkeet saatuani hiustenlähtö onneksi loppui kuin seinään.

Syyskuun lopulla päätin että haluan päästä vallennetuista + auringon rutikuivattamista hiuksista "eroon", ja kipaisin FOLKiin Hannan pakeille. Hanna loihti ihanan luonnollisen värin ja Olaplex-käsittelyn johdosta hiukseni heräsivät uuteen loistoon! :) Mutta... ilmeisesti kevään- ja kesänaikaisen kovan lääkityksen johdosta lokakuun puolivälissä alkoi hiustenlähtö uudestaan, ja tällä kertaa vieläkin voimakkampana kuin keväällä. Hiusten pesu ja niiden selvittäminen oli yhtä tuskaa, ja useammin kuin kerran tein sen itkien... Naiselle hiusten voimakas lähtö on aika kova paikka. Hiusten kunto romahti ihan totaalisesti - hiukseni olivat kuin hamppua, täysin elottomat, rutikuivat ja suorastaan kammottavan näköiset. Mikään hoito ei tuntunut tehoavan. Tuota hiustenlähtöä kesti tuskaiset 2 kuukautta, kunnes joulun aikaan se taas loppui kuin seinään.

Nyt hiusten kunto on suorastaan erinomainen verrattuna tuohon 2 kk:n jaksoon. Lääkitys kilpirauhasen liikatoimintaan on minimissään (1 tbl/pvä) ja syön esim. MSM rikkiä ja kalaöljyä + käytän arganoil-hiustuotteita. Kiinnostaisi kovasti myös tuo Hair Volume.... ;)

Hannan pakeille olen menossa taas muutaman viikon kuluttua, ja toivon että tuo kammottava hiustenlähtö on menneen talven lumia.

lennu2010@gmail.com

LauraLL (Ei varmistettu)

Oman värin kasvattaminen takaisin! Tämä tuntuukin olevan monella projektina, mutta pitkään toivoin kampaajilta aina "luonnollista, oman värinnäköistä" värjäystä ja ihailin kaverieni värjäämättömiä hiuksia. Nyt oma väri tuntuu parhaalta valinnalta ja on kiva kuulla välillä kehuja hiustenväristä ja vastata että tää on oma! :)

Heiduli (Ei varmistettu)

Oh täällä projektina ollut hiusten kunnon parantaminen raskauden ja imetyksen jälkeen..nyt 1,5v myöhemmin rupeaa taas tukka tuntumaan tuuheammalta ja paremmalta kaikinpuolin!:) omaa väriäkin on tullut kasvateltua ja reilun vuoden. Pituutta yritän saada nyt kesään mennessä, jotta saisin hienon kampauksen häihini:) mukana arvonnassa siis!;)

mses (Ei varmistettu)

Unelmana on superpitkä hyväkuntoinen tukka. Kuontalo ei vaan kasva tarpeeksi nopeasti ja latvojen siistiminen turhauttaa joka kerta kun pituus lyhenee.

Neiti Nimetön (Ei varmistettu) http://neitinimeton.wordpress.com

Olin raskaana ja imetin kahdesti, hiuksille tapahtui sekä hyvää että huonoa; en halunnut värjätä hiuksia odottaessani lasta enkä imettäessäni, joten oma väri tuli hankittua takaisin kuin varkain. Ei enää hamppuisia, blondattuja latvoja - hurraa! Siinä missä hiukset kiilsivät ja voivat hyvin raskauksien aikana, imetys oli tuhoisaa hommaa. Lapset tuntuivat imevän kropastani kaiken energian ja jopa hiukset päästä. Tässä siis kasvatellaan tuuheampaa tukkaa ja hiusten kasvua auttavat ravintolisät tulisivat tarpeeseen. Omasta väristäni en halua enää luopua, yllättäen se olikin paljon kivempi kuin 10 vuoden värjäyskierteen jälkeen muistinkaan. Mutta jos on olemassa keskitummaa sävyä syventäviä hiustenhoitotuotteita, niin niitä voisin kyllä kokeilla.

MarttaJ (Ei varmistettu)

Reilun vuoden ajan on ollut oman "värin takaisin kasvatus"- projekti. Aikaisempi jatkuva hiusten vaalennus pilasi hiuslaadun kerta kaikkisesti, enkä tänä päivänä ymmärrä miksi siihen värikierteeseen piti lähteä, kun oma väri on hyvinkin tuhkan vaalea!? :D
Hiusten kunto on parantunut huomattavasti värjäyksen lopettamisen ja pitkän pätkän leikkaamisen jälkeen. Nyt onkin ongelmana se, että meinaan stressata kauniit ja hyväkuntoiset hiukset päästäni. Hiukseni ovat aina olleet todella paksut, mutta tuntuu että nyt niistä on enää murto osa jäljellä. Ois enemmän kuin sata jänistä päästä kokeilemaan ko. tuotetta..

IdaK (Ei varmistettu)

Juuri leikkasin hiukset reilusti lyhyempään hartiamittaan, jottai saisin kasvatettua ne takaisin pitkäksi parempikuntoisempina :) Tällaisia ravintolisiä olen pohtinut nopeuttamaan projektia, joten arvonta osui juuri sopivaan aikaan!

Minä ja mun hiukset ei tulla nyt toimeen ollenkaan! Oma väri on nyt kasvatettu ja hiukset on ihan ohuet ja rasvoittuvat koko ajan (ja samalla hiusrajasta ihan kuivat). Luulin joskus, että värjäämättömyys on hiukselle parempi mutta välillä epäilyttää.

Ne taipuu oman mielensä mukaan ja jos tahtoo hyvän hiuspäivän on niille pakko näyttää rautaa (yleensä en muotoile hiuksiani kamalasti). Ehkä mulla ruokavaliossa mättää, mutta jotain lisäravinnetta vois myös kokeilla.

note (Ei varmistettu)

Hiuksia lähtee runsaasti ja päänahka hilseilee. (Osa)syynä saattaa olla imetys sekä hiusten peseminen usein kiireellä. Kovasti toivoisin muutosta hiuksiini, malliin ja ehkä väriinkin. Vauvavuosi on takana ja nyt tuntuu siltä, että omaan ulkonäköön jaksaisi taas panostaa vähän enemmän ja jonkinlainen uudistumisen halukin on :P

AaHoo (Ei varmistettu)

Kiitti kun kysyit, tulin just kampaajalta ja tilanne on PAHA!

Otsatukka. Miten se on niin vaikea kampaajille leikattavaksi? Tällä kertaa se näyttää sille, kuin olisin itse leikannut sen fiskarseilla. Byäää!

Mistä saisin ostettua ja mistä tiedän mitkä on hyvät sakset otsiksen leikkaamiseen? Oisko myös jotain vinkkiä operaation suorittamiseen?

Niin ja lähtee mulla hiuksiakin, mutta tämä on nyt akuutimpi ongelma. Arvonnassa siis mukana :)

_Tiltu (Ei varmistettu)

Mulla ei ole tällä hetkellä mitään projektia menossa, Oman värin olen kasvattanut takaisin vuosia sitten ja mallikin on nyt mukavan helppohoitoinen, pitkä tasamalli lievällä v-leikkauksella.
Mutta atopian vuoksi kärsin hiuspohjan kutinasta, ihottumasta ja hilseilystä. Oon huomannut, että pesukertojen tihentäminen on auttanut sekä System4 se hoitoaine, jota voi käyttää myös päänahkaan,

Voiko tuommoinen happokuorinta vahingoittaa itse hiusta? Entä saisinko aikaiseksi damagea, jos kokeilisin jotain kasvoille tarkoitettua päänahkaani? Esim tätä: http://www.paulaschoice.com.au/shop/skin-care-categories/aha-and-bha-exf...

minnaversum

Miulla on projektina - yllätys, yllätys - kasvattaa hiuksia. 

Olin hirmu hyvässä vaiheessa viime kesänä, hiukset oli hyväkuntoset (pari vuotta hennalla värjäämistä takana) ja olkapääpituiset, kun keksin että hei, lyhyt tukkahan ois aika kiva. Joo-o, olihan se, kaikki kaks viikkoa. Nyt sitten kasvatellaan. 

Olis siis vähän niinku kaikki mahollinen apu tarpeen. 

Jookopliis? :)

sallikki (Ei varmistettu)

Isoin projekti ikinä eli oman värin kasvattaminen on onneksi jo takanapäin. Nyt olen siirtymässä palashampoopesuihin ja yritän pärjätä mahdollisimman pitkällä pesuvälillä. Tuskailen myös hiustenlähdön kanssa, aiheuttajaksi epäilen hormonitoiminnan muutoksia. Sen vuoksi tulisi erittäin hyvään sattuman tällainen palkinto :)

ei enää mustis (Ei varmistettu)

Minä värjäsin hiuksiani mustaksi vuosien ajan tavallisella "myrkky"hiusvärillä. Muutama vuosi sitten tulin siihen tulokseen, että haluan pienentää kehoni saamaa kemikaalikuormaa, joten siirryin värjäämään hiuksiani kasviväreillä. Projektini on siis kasvattaa tuo kestovärjätty musta osuus pois, ja pistellä kasvivärejä tilalle. Aika hyvin se on edistynytkin, kun aikaa on tosiaan mennyt jo pari vuotta.

Suolaheinä (Ei varmistettu)

10 vuotta sitten menin kampaajalle ja pyysin saada niin lyhyen hiusmallin, jotta en saisi hiuksia enää poninhännälle, sillä ne oli aina kiinni. Nyt 10 vuotta myöhemmin olen kasvattanut hiuksiani viimeiset puoli vuotta, jotta saisin ne kiinni.

sofelia (Ei varmistettu)

mulla olis projektina saada oma blondi väri takaisin hiuksiin ja samalla kasvattaa pituutta. toki vaikka ensi viikolla voi olla jo ihan eri ideat mutta se on sen päivän murhe :D

Lotta2 (Ei varmistettu)

Oma projektini menee tällä hetkellä hiusten kasvatus sekä hiukset terveiksi ja hyvinvoiviksi -teemalla. Yritän siis kasvattaa hiuksiani hieman pidemmiksi, tällä hetkellä ne yltävät jo hartioiden alapuolelle. Samalla yritän saada hiukseni voimaan mahdollisimman hyvin, mutta kuitenkin pitämään ne kauniin näköisinä. Minun kohdallani tämä tarkoittaa värin muuttamista hiljalleen täysin raidoitetusta blondista enemmän omaan maantienharmaaseen sävyyn (joskin niillä raidoilla höystettynä) sekä saada päällimmäisten hiusten kuiva kunto alempia hiuksia vastaavaksi eli hyvinvoivaksi ja kiiltäväksi.

Kiitos Meeri ihanasta blogista, täällä käyn säännöllisesti muutaman kerran viikossa. Mukavaa kevättä sinulle!

Karoliiina (Ei varmistettu)

Olen jo pitkään yrittänyt kasvattaa omaa väriäni takaisin ja saada hiuksiani parempaan kuntoon. Menin tyhmyyksissäni vaalentamaan tukkaani, ja se osoittautui vääräksi valinnaksi. Nyt tukka on elottoman näköinen ja katkeilee helposti. Erityisesti suihkussa hiuksia lähtee joskus niin paljon, että ihan hirvittää.

kakapo(at)luukku.com

Leenu (Ei varmistettu)

Vuosi sitten lähinnä stressin seurauksena alkoi hiukset lähteä. Mulla oli long bob, paksu ja tuuhea! Hiuksia lähti joka puolelta, mut sen huomasi lähinnä ohimoilla. Sinnittelin hiusteni kanssa jonkin aikaa, mut ne oli ohuet ja huonossa kunnossa, niinpä kampaajani kanssa päätettiin leikata ne lyhyeksi, jotta ne pienet uudet kasvamaan lähteneet haivenet ei erotu niin pahasti. Nyt varmaan vielä kertaalleen leikataan aika lyhyeksi ja sittenpä taas kasvatetaan! Haaveissa olisi saada paksu ja kiiltävä tukka takasin :) Nämä olis varmasti hyvänä apuna :)

MARI L
Rakkautta & Mamarkiaa

Raskaus, synnytys ja imetys on harventanut hiuksia hurjasti. Juuri ennen raskautta ja raskauden aikana hiuksiani vaalennettiin raidoittamalla mustasta kohti omaa väriä, joka on kampaajatermein kai sellainen hiekkainen 8. Eli aika monta astetta on ollut matkaa tähän. Ja Olaplex tuli kuvioihin puoli vuotta myöhemmin. Aika koville siis on hiukset joutuneet! Terveet, omat hiukset olisi tavoite! 

viiviKKK (Ei varmistettu)

Kasvatus ja uuden värin laitto ovat tässä projekteina. Pitkään samalla värillä mennyt joten pientä muutosta haetaan mutta kokeilut jatkuvat ennen kuin olen tyytyväinen ;)

mymmeliini (Ei varmistettu)

Hei,

Hiukset ovat uskomattoman ohuet ja päältä vilkahtaa päänahka. Tukka lähti imettämisen myötä ja vaikka lapsi on jo neljävuotias, ei tukka ole tullut takaisin. Ou nou. Olen kokeillut kaikenmoisia tukka-apureita, mutta vielä ei ole hyvää vitamiinia löytynyt. Olisin tosi kiinnostunut kokeilemaan tätä! Hiukset ovat naisen kruunu (missä mun on!) :)

Mulla on projektina tällä hetkellä hiusten kasvattaminen, kasvatan vielä pari kuukautta ennen kuin leikkautan lykyeksi polkaksi ja ajattelin sitten lahjoittaa latvat hyväntekeväisyysorganisaatiolle joka valmistaa peruukkeja lapsille joilla lääketieteellisestä syystä on hiustenlähtöä.

aino1503@hotmail.com

maraa (Ei varmistettu)

Itselläni on kova hiustenkasvatus projekti käynnissä, mutta viimeisen puolen vuoden ajan hiuksia on lähtenyt ihan valtavat määrät :( Kohta pakko leikkauttaa lyhyemmäksi tämä hiirenhäntä.. Haluaisin ehdottomasti kokeilla noita pillereitä, josko uusi hius olisi vahvaa ja hyvää ja hiustenlähtö vihdoin loppuisi :)

HANKASAINA (Ei varmistettu)

Tällä hetkellä minun operaationi on niin oman värin kasvatus kuin etuhiuksien pois kasvattaminen! Viime maaliskuussa leikkasin yli puoleen selkään asti ylettyvät hiukset long bobiksi sekä värjäsin tukan lähelle omaa väriä. Marraskuussa leikkasin vähän lyhyemmän polkan sekä otsatukan vuosien tauon jälkeen. Nyt oman värin kasvatus on jo puolessa välissä, otsatukan kasvatus vasta aluillaan.. Se on raastavan hidasta, vaikka selkeästi niihin on kasvanut muutama sentti pituutta. Olen saanut hirveästi kehuja hiuksistani viime aikoina, siitä kuinka terveen näköiset ne onkaan. Elokuussa siirryin käyttämään luonnonkosmetiikka tuotteita ja se on ehdottomasti edesauttanut hiusten kuntoa. En aio enää palata hiusten värjäämisen kierteeseen taikka "normaaleihin" kosmetiikkatuotteisiin.

HANKASAINA (Ei varmistettu)

Tällä hetkellä minun operaationi on niin oman värin kasvatus kuin etuhiuksien pois kasvattaminen! Viime maaliskuussa leikkasin yli puoleen selkään asti ylettyvät hiukset long bobiksi sekä värjäsin tukan lähelle omaa väriä. Marraskuussa leikkasin vähän lyhyemmän polkan sekä otsatukan vuosien tauon jälkeen. Nyt oman värin kasvatus on jo puolessa välissä, otsatukan kasvatus vasta aluillaan.. Se on raastavan hidasta, vaikka selkeästi niihin on kasvanut muutama sentti pituutta. Olen saanut hirveästi kehuja hiuksistani viime aikoina, siitä kuinka terveen näköiset ne onkaan. Elokuussa siirryin käyttämään luonnonkosmetiikka tuotteita ja se on ehdottomasti edesauttanut hiusten kuntoa. En aio enää palata hiusten värjäämisen kierteeseen taikka "normaaleihin" kosmetiikkatuotteisiin.

hankasaina@gmail.com

Sarikko (Ei varmistettu)

Tämän hetken projektini on selvittää mistä syystä päänahkaani on ilmaantunut ihottumaa..?
Vai olisiko sittenkin hilsettä? Vaaleaa hilseilevää ihoa on kuitenkin aika-ajoin samoilla kohdilla kasvojen lähellä hiusrajassa. Se ei oikeastaan kutise, eikä oireile muuten kuin hilseilemällä. Shampoon/hoitoaineen/kasvoputsarin/kasvovoiteen vaihto ei ole muuttanut tilannetta paremmaksi eikä huonommaksi. Tuntuu, että ainoastaan sillä on väliä että pesen säännöllisesti tukan joka toinen päivä, enkä yritä pidentää pesuväliä. Kuivashampoo vaikuttaa myös (ehkä?) lisäävän hilseilyä. Osaissikohan apteekkari auttaa..? Vielä en ole jaksanut tiedustella asiaa sieltä.

ameochi(ät) gmail.com

Fevejii (Ei varmistettu)

Ikuisuusprojekti on saada hiuksista paksummat, nyt uutena ongelmana on lievä hilseily ja pään kutina. Pitäisi pohtia hiusten kokonaisvaltaista hyvinvointipakettia.

HJH

Mä ajoin reilu kolme vuotta sitten kaiken tukkani pois, jäljelle jäi vain pieni siili. Sen jälkeen en ole koskenut hiuksiin ollenkaan, vaan ne on saaneet kasvaa vapaasti. Yllättävän hyväkuntoisena kuontalo on pysynytkin, ja toisaalta haluaisin jatkaa kasvatusprojektia, toisaalta taas leikata tukkaan lisää ryhtiä. En tiiä kummin tekisin! Mulla tukka kasvaa todella kiitettävästi, mutta se on jostain syystä ohentunut aika roimasti. Ei tämä ihan liru vielä ole, mutta entiseen verrattuna aika onneton kuitenkin... Syypäänä varmaan stressi ja vähän huono ruokavalio. Kasvatus/leikkausprojektin lisäksi siis pitäis jotenkin saada tukka tuuheutumaankin. Ruokavaliota on helppo kohentaa kunhan vain viitsisi, stressaamisen lopettaminen puolestaan on aika paljon vaikeampaa...

Reedu (Ei varmistettu)

Raskauden jälkeen tukkaa lähti niin, että ohimot kaljuuntuivat, joten nyt olisi toiveissa kasvattaa oma hiusraja takaisin. Vähän "vauvahiuksia" ohimoilla jo kasvaakin, mutta eipä haittaisi yhtään, jos kasvu vähän nopeutuisi. :)

variksenmarja (Ei varmistettu)

Hiustenlähtö ei toistaiseksi ole vielä ajankohtaista, toivon mukaan! Eihän sitä tiedä miehenä, koska se alkaa. :D tällä hetkellä päänahka kuitenkin hilseilee usein, talvella varsinkin kuivasta ilmasta. Kylmillä ilmoilla tulee vielä helposti viivyttyä lämpimässä suihkussa vähän turhan pitkään. :) Olisi kiva kokeilla olisiko näistä apua.

variksenmarja12(at)luukku.com

soniay (Ei varmistettu)

Joka toinen päivä haluan kasvattaa hiukset pitkiksi ja joka toinen päivä leikata ne lyhyiksi. Haluaisin pitkät hiukset, mutta ohuilla hiuksilla se ei näytä hyvältä, eikä minkäänlaiset muotoilutuotteet auta tähän vaivaan (+hiuksia irtoaa tuppuina jokaisen suihkun jälkeen). Siksi haluan siis leikata toisinaan lyhyeksi, koska hiukseni näyttävät edes hiukan paksummilta. Luulen, että tällaisesta tuotteesta voisi löytyä apu myös minulle, joka haaveilen pitkästä tuuheasta tukasta.

Vierailija (Ei varmistettu)

Lopetin ikuisen hiustenkasvatuksen ja vetäisin rikotun polkan, johon olen ollut täysin in love. Lisäksi uskalsin yhä kauemmaksi luonnollisesta vaaleasta väristäni ja värjäsin hiukseni tummanruskeiksi, eikä siitäkään ole seurannut kuin pelkkää hyvää. Seuraavaksi projektina ehkä tumma harmaa, jos monen vuoden punaisuus saadaan joskus taltutettua.

Hiukseni ovat (syystä tai toisesta mutta luojan kiitos) muuttuneet viime aikoina piikkisuorasta laineiden kautta hieman kiharaksi, ja nyt aion vaalia kiharoitani kaikin mahdollisin keinoin. Haaveilen mahdollisesta kiharakäsittelystä (kunhan vaan tuloksesta saadaan tarpeeksi luonnollinen), sillä omat kiharani ovat hyvin heikkoja ja suoristuvat helposti jo esim harjattaessa.
Oikeastaan mulla on aina joku hiusprojekti menossa, omassa tai kaverin päässä. Tällä hetkellä tämmösiä. ella.toppari@gmail.com

Onsku (Ei varmistettu)

Menossa on taas kasvatusprojekti. Yleensä kasvatan tukkaa pari vjotta, kyllästyn ja pätkäisdn hartiamittaan, josta sitten alan taas kasvattaa. Tällä(kin) kertaa olisi tarkoitus antaa tukan kasvaa oikeasti pitkäksi. Haaveissa siintävät alaselkään asti yltävät kultakutrit, joihin noilla vitamiineilla voisin vihdoin yltääkin!

Vierailija (Ei varmistettu)

Arvonnassa mukana!
Raskauksien jälkeen hiukseni katkeilivat ja lähtivät. Nyt ympäri päätä on 10 cm haituvaa joka olisi kiva kasvattaa nopeasti pitkäksi jotta kesällä voisi huoletta pitää hiuksia kiinni eikä tarvitsisi lakalla sitoa haituvia kiinni.

hannakeskihakuni@hotmail.com

Noorakat (Ei varmistettu)

Minulla on ollut etuhiusten kasvatusprojekti niin kauan kuin muistan. Haluaisin niiden kasvavan samaan pituuteen latvojen kanssa, mutta syystä tai toisesta en ole huomannut minkäänlaista kasvua. Tähän ongelmaan kaipaisin siis apua tästä arvonnasta ja ravintolisästä!!

Oma väri (Ei varmistettu)

Upeeta harmaata on alkanut tulemaan yksittäishiuksina, siis ei koko-harmaata juurikasvua. Sen haluan kasvattaa näkyviin.

MarielL (Ei varmistettu)

Vuosi sitten lähti ilmeisesti stressin ja sairastumisen vuoksi melkein puolet hiuksista päästä;(
Nyt onneksi jo kato loppunut mutta uudet haivenet kasvavat niin tuskastuttavan hitaasti, että kaikki apu olisi todellakin enemmän kuin tarpeen :)

MarielL (Ei varmistettu)
MeeriK (Ei varmistettu)

Minulla on nyt menossa tukan elvytysoperaatio. Olen nyt reilun vuoden kasvattanut tukkaa pidemmäksi ja tukka onkin kasvanut ihan mukavasti, mutta vielä haluan pituutta lisää. Samoihin aikoihin rupesin tavoittelemaan omaa luonnolista hiusväriäni, perus maantienruskeaa. Pikkuhiljaa vaaleemmaksi ja viime kesänä laitettiin vaaleita raitoja mutta ei aivan tyveen ettei juurikasvu näkyisi heti. Sen jälkeen en olekkaan värjännyt ja tukka voi hyvin, on paksuuntunut ja kiiltää ja omakin väri näyttää hyvältä ja kesän raidat sulautuvat hyvin joukkoon. Silver shampoo ja syväpuhdistava shampoo ovat ihan parhaita, tukkaan tulee kivan viileä ja raikas sävy!

Titityy (Ei varmistettu)

Mulla on lähestulkoon koko ikäni ollut pitkät hiukset, ja viimeksi uskalsin vihdoin pätkäistä pitkän polkan, eikä ole kaduttanut yhtään :) Tuntuu että tämä on just mun juttu! Isoin syy miksi leikkasin pituudesta yli puolet pois oli se että vähän vajaa vuosi sitten jätin hormoniehkäisyn pois, ja se oli kropalle aika iso pala. Aikuisiän akne ja tukoittain putoilevat hiukset ei ole kolmekymppiselle mikään itsetunnon kohottaja, mutta pikkuhiljaa päivä kerrallaan yritetään tästä toipua. Siirryin luonnonkosmetiikkaan ja hiuksillenikin yritän olla mahdollisimman hellä. Ruokavaliolla saa jo paljon aikaiseksi, mutta jonkin verran tarvitaan myös lisäravinteita jotta saa hiukset kasvamaan. Tällä hetkellä käytössä msm-jauhe ja sinkki+kupari-lisä. Tämä vois olla ihan kokeilemisen arvoinen tuote, joten arvonnassa mukana! :)

iinuli (Ei varmistettu)

Ekaa kertaa elämässäni mulla on projekti. Viimeiset 10-vuotta oon mennyt pitkällä mustalla/lähes mustalla kuontalolla. Viime kesänä kampaaja ehdotti jos ruvettais vaalentamaan kun näitä uusia "ihme" aineita oli tullut markkinoille. Hiukset kestivät käsittelyt todella hyvin, kunnes joulun aikoihin huomasin hiusten pääliosan katkeilleen ja nyt tuolla roikkuukin iso alue 10 cm pitkiä hiuksia.... Ne ilmeisesti murtuivat käsittelyjen takia. Hiuksia on nyt jouduttu joka kampaaja reissulla leikkaamaan, jotta ero muuhun hiukseen ei olisi niin selvä ja latvat eivät olisi yksi risti kaksi.

Maija / Kivipuuteri-kosmetiikkablogi (Ei varmistettu) http://kivipuuteri.blogspot.fi/

Hiusten kasvattaminen ja oman värin pitäminen on tämän hetkinen projekti :)

Mullakko (Ei varmistettu)

Itseltä lähti miltei kaikki karvat päästä vakavan sairauden vuoksi. Oli kova paikka nähdä ennen niin paksujen ja kiiltävien hiusten tippuvan tukkoina. Ei siinä auttanut muuta kuin alkaa käyttää peruukkia parikymppisenä. Nyt kun sairaus on selätetty, odottelen malttamattomana milloin saan kultakutrini takaisin. Tästä tuotteesta olisi varmasti apua siihen :)

rige (Ei varmistettu)

Ai jumpe, kun tuli hyvään saumaan tämä kilpailu! Justiinsa oon harmitellut kun hiuksia tippuu kovaan tahtiin, ainakin omasta mielestä :(
Mutta tällä hetkellä on tarkoitus kasvattaa, ja myöhemmin keväällä olisi tarkoitus ryhtyä omaa väriä hakemaan värjättyjen hiusten tilalle!

Marika H (Ei varmistettu)

Tällä hetkellä projektina on löytää täydelliset luonnonkosmetiikkatuotteet omille hiuksille. Shampoo ja hoitoaine on jo plakkarissa, nyt suoritan suurta kenttätutkimusta muotoilutuotteiden kanssa :)

Pages

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.