Otsatukka – PROS & CONS

Kannattaako leikata otsatukka? Kaduttaako se jo viikon päästä?

Viimeviikkoinen postaukseni omasta hiushistoriastani herätti muutamassa lukijassa himon otsahiuksiin. Koska olen leikannut eripituisia etuhiusvirityksiä itselleni ja muille lukemattomia kertoja, pidän itseäni melko pätevänä arvioimaan otsahiusten hyvät ja huonot puolet, kas näin:

d0cde4b00087ad170c2b4d7c09070507.jpg

Otsahiukset – PROS

+ Ponnarillakin olevissa hiuksissa on automaattisesti joku juttu. Hiukset näyttävät siis helpommin siltä, että ne on laitettu harkitusti.

+ Kasvoilta lähtee vuosia pois. Otsis sekä hävittää rypyt että tuo sen tietyn nuoren ilmeen.

+ Moni päänmuoto tykkää! Silmät ja poskipäät korostuvat ja otsis on myös oiva keino hämätä pitkien tai leveiden kasvojen muotoa ja saada siroutta kasvoille.

+ Ohimoilla olevat hennot vauvahiukset pääsevät hyötykäyttöön tehden otsiksesta tuuheamman. Muutoinkin jos kärsii tosi hentoisista tai hauraista etuosan hiuksista, otsiksessa ne pääsevät näyttämään parhaat puolensa.

+ Kuivashampoiden tultua markkinoille otsis on helppo pitää puhtaana ja tuuheana. Ei tarvetta aamuisille lavuaaripesuille.

+ Kehujen määrä on yleensä ylitsevuotava. Niin moni haluaisi otsiksen, mutta ei uskalla.

+ Kasvuvaiheet ovat yllättäen aika kivoja. Sivuotsis on helppo laittaa ja hiuksissa on taas jotain uutta.

+ Lyhyemmänkin otsiksen saa halutessaan kokonaan pois, kun opettelee pari kieputustekniikkaa ja piilopinnityksen.

Otsahiukset – CONS

– Aamuisin sängystä nousee poikkeuksellisen karmea pystytukka

– Ulkona puhaltava tuuli tekee lookista välillä arvaamattoman, joten sisälle tullessa haluaa aina ensimmäisenä vilkaista peiliin.

– Todella rasvoittuva iho saattaa lähmätä otsiksen jo päivässä. Joskus voi siis olla tarve kantaa mukana pientä kuivashampoopulloa.

– Parikin milliä liian lyhyt otsis on heti todella sporttisen näköinen (joillakin tämä menee ehkä plussan puolelle). Tarkoittaa sitä, että jos haluaa pitää otsiksen juuri täydellisen pitkänä, sitä pitää trimmata usein. Sen tekeminen kannattaa opetella itse, ellei halua ravata kampaajalla muutaman viikon välein.

– Kampaaja, jolla oli eri visio otsiksestasi tai saksi vain vähän heilahti, saattaa aiheuttaa vahingossa kiusalliset muutamat viikot kasvamista odotellessa.

– Urheillessa otsatukan kiinnitysviritykset näyttävät helposti vähän homssuisilta tai lapsellisilta

– Erityisen juhlavissa kampauksissa lyhyempi otsis on helposti arkinen ja sporttinen

– Poiskasvatus on hidasta hommaa. Leukalinjan saavuttamiseen menee melkein vuosi, joten välivaiheistakin kannattaa yrittää nauttia.

Omasta mielestäni parasta tällä hetkellä ovat ylipitkät ja paksut otsikset, joihin muodostuu jonkinlaisia jakauksia. Niissä on jotain todella huoletonta ja hottista! Minkäslaisia mielipiteitä teillä on etuhiusten suhteen?

-Meeri

Kommentit (31)
 1. Silmälasit ja hinku otsiksesta – what to do?! Mietin lähinnä sitä, jääkö kasvot liian ”piiloon”. Isoja kysymyksiä… ;D

  1. Riippuu varmaankin kasvojen ja silmien koosta. Pikkuruiset kasvot, jossa silmät ovat lähellä toisiaan, saattavat kyllä hyvinkin hukkua. Mutta ns. normaalissa tapauksessa olen kyllä nähnyt paljonkin upeita otsis+lasit -yhdistelmiä!

   1. Miten ratkaiset ongelman, että on silmälasit ja haluaisi ylipitkän paksun otsiksen :D? Kun ei sitä otsista voi laittaa linssin päälle eikä alle :D? 

    Varaan heti ajan 800km välimatkasta huolimatta, jos sulla on hyviä visioita 🙂 (ylempänä olikin jo kommenttini, että olen kyllä suunnittelut sinne tuloa, ei ole vaan niin helppi järjestää)

 2. Mulla on myös ollut ainakin 10 vuotta otsatukka ja se on ihan parasta. 🙂 Mulla on todella leveä ja iso otsa, joten on kiva että sen saa peittoon jollain tavalla. Omasta mielestäni näytän myös todella paljon kivemmalta otsatukan kanssa ja olen saanut siitä kehujakin monilta.

  1. Hyvä! Otsiselämää parhaimmillaan 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *