Vesi vanhin voitehista

merijaiida.JPG

Asia, jonka olen huomannut tehdessäni töitä personal trainerina on se, että ihmiset unohtavat juoda vettä tarpeeksi päivän aikana. Monikaan ei tiedä kuinka tärkeää on  juoda vettä 2-3 litraa päivässä. Miksi vettä sitten kannattaa juoda?

 

Vastaus tähän on AINEENVAIHDUNTA. Vesi siis pitää elimistön aineenvaihdunnan käynnissä ja pistää niin sanotusti koneiston pyörimään. Etenkin laihduttajille on tärkeää saada aineenvaihdunta toimimaan niin kuin sen pitää. Näin tuloksia tulee nopeammin, kun elimistö toimii ja se saa tarvitsemansa nesteytyksen. Tämä pätee tietenkin jokaiseen ihmiseen.

 

Kun aineenvaihdunta käy liian hitaalla niin elimistö ei pääse suodattamaan kuona-aineita pois normaalilla teholla vaan kaikki jämähtää kroppaan. Vesi siis auttaa kaikkia kuona-aineita poistumaan kehosta ja puhdistaa kehoa.  Liian vähäinen veden juonti voi aiheuttaa myös nälän tunnetta, vaikka kyse onkin oikeasti janosta. Nestevajaus kropassa aiheuttaa myös sen, treeni ei kulje kunnolla, väsyttää ja pulssi nousee korkealle. Voi siis jo arvata, että treenistä ei näin saa mitään irti.

 

Jos veden juonti päivän mittaan meinaa unohtua, niin kannattaa laittaa kännykkään tai vaikka jääkaappiin muistutus veden juonnista. Jos veden maku tökkii niin voi kokeilla laittaa sitruunaa tai marjoja veden sekaan tuomaan makua.

 

Muista siis nauttia pari litraa päivän aikana tätä elämän eliksiiriä! 😉

 

Taidanpa itsekin hakea taas lasillisen!

 

<3: Iida

hyvinvointi terveys liikunta hyva-olo
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *