Lovely Brunch and a Breakfast Cake
Päätimme ystäväni kanssa pitää eilen ihanan aamubrunssin, kun oli aikaa eikä kiire minnekään. Brunssista saa todella hyvän terveellisilläkin raaka-aineilla. Meillä oli tarjolla chiavanukasta, smoothieta, ihanat munakkaat, hedelmiä ja herkullinen aamiaiskakku. Alkuperäisen reseptin aamiaiskakkuun löysin Vilma Peltosen blogista, mutta muuntelin ihan hieman tämän reseptin aineksia omaa kakkuani varten. Kakku onnistui hyvin, ja siinä ei ole lainkaan sokeria eikä maitoa, ja todella vähän rasvaa. Kakku on kuitupitoinen ja siinä on myös proteiinia. Aika terveellinen ja, uskokaa tai älkää, todella hyvää! Laitankin tähän alle oman ihan vähän muunnellun reseptin kakusta, kannattaa kokeilla! 😉
Breakfast Cake
Pohja:
-päärynä
-2 porkkanaa
-1 dl kaurahiutaleita
-4 kananmunaa
-2 rkl mantelirouhetta
-0,5 dl herajauhetta (käytin itse maustamatonta)
– 2 tl kanelia
– pala tuoretta inkivääriä
-banaani
-pieni loraus rypsiöljyä
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Sekoita ainekset keskenään blenderillä. Kaada rypsiöljyllä voideltuun vuokaan ja laita uuniin paistumaan noin 20 minuutiksi.
Päällinen
-turkkilaista jugurttia
-maapähkinävoita
– vähän hunajaa tuomaan makeutta
Sekoita päällisen ainekset keskenään oman maun mukaan. Koristeluun voit käyttää hedelmiä, marjoja ja vaikka pähkinää. Itse käytin appelsiineja ja mustikoita.
Ihanaa päivää!
<3: Iida