Lovely Brunch and a Breakfast Cake

 

brunssi1.jpg

Päätimme ystäväni kanssa pitää eilen ihanan aamubrunssin, kun oli aikaa eikä kiire minnekään. Brunssista saa todella hyvän terveellisilläkin raaka-aineilla. Meillä oli tarjolla chiavanukasta, smoothieta, ihanat munakkaat, hedelmiä ja herkullinen aamiaiskakku. Alkuperäisen reseptin aamiaiskakkuun löysin Vilma Peltosen blogista, mutta muuntelin ihan hieman tämän reseptin aineksia omaa kakkuani varten. Kakku onnistui hyvin, ja siinä ei ole lainkaan sokeria eikä maitoa, ja todella vähän rasvaa. Kakku on kuitupitoinen ja siinä on myös proteiinia. Aika terveellinen ja, uskokaa tai älkää, todella hyvää! Laitankin tähän alle oman ihan vähän muunnellun reseptin kakusta, kannattaa kokeilla! 😉

kakku.jpg

Breakfast Cake

 

Pohja:

 

-päärynä

-2 porkkanaa

-1 dl kaurahiutaleita

-4 kananmunaa

-2 rkl mantelirouhetta

-0,5 dl herajauhetta (käytin itse maustamatonta)

– 2 tl kanelia

– pala tuoretta inkivääriä

-banaani

-pieni loraus rypsiöljyä

 

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Sekoita ainekset keskenään blenderillä. Kaada rypsiöljyllä voideltuun vuokaan ja laita uuniin paistumaan noin 20 minuutiksi.

 

Päällinen

 

-turkkilaista jugurttia

-maapähkinävoita

– vähän hunajaa tuomaan makeutta

 

Sekoita päällisen ainekset keskenään oman maun mukaan. Koristeluun voit käyttää hedelmiä, marjoja ja vaikka pähkinää. Itse käytin appelsiineja ja mustikoita.

 

Ihanaa päivää!

 

 

 

<3: Iida

Hyvinvointi Hyvä olo Terveys

Mikä ihmeen Chia?

 

chia1.jpg

Chia on kasvi, jota viljellään Etelä-Amerikassa paljon, ja sen siemeniä on käytetty jo kauan ihmisen ravintona. Nykyään chian siemenet ovatkin saaneet rikkaan ravintosisältönsä takia superfoodin leiman. Vaikka en paljon ole perehtynyt varsinaisiin superfoodeihin niin chiaan jäin koukkuun, kun sain kyseisiä siemeniä ystävältäni synttärilahjaksi. Miksi chian siemenet sitten ovat niin terveellisiä? Tässä vähän ravintosisältöä.

 

100g chian siemeniä sisältää:

 

Energia

1855 kJ/443 kcal

Rasva

32 g

josta tyydyttynyttä

3.5

josta omega3

18,6 g

josta omega6

6,8 g

Hiilihydraatit

3 g

josta sokereita

0 g

Ravintokuitu

39 g

Proteiini

20 g

Suola

<0,1 g

 

Chiassa on siis paljon hyviä omega-3 rasvahappoja, 20% proteiinia ja sen lisäksi sinkkiä, rautaa ja mineraaleja. Jos kala ei maistu niin kannattaa kokeilla chian siemeniä sen korvikkeena. Itse tykkään sekoittaa chian siemeniä tavalliseen maitoon tai mantelimaitoon ja tehdä siitä chiavanukasta. Siitä ei tule kovin makeaa, mutta sen sekaan voi laittaa hunajaa tai ripauksen vaniliinisokeria. Vanukkaan voi hyvin syödä sellaisenaan, mutta itse tykkään laittaa hedelmiä, marjoja tai smoothieta sen sekaan. Chian siemeniä voi laittaa myös esimerkiksi puuron ja salaattien sekaan. Suosittelen siis lämpimästi testaamaan kyseistä tuotetta. Chian siemeniä voi ostaa esimerkiksi Punnitse & Säästä- kaupasta tai muista luontaistuotekaupoista. Alla vielä chiavanukkaan resepti.

 

chia2.jpg

Chia-vanukas, jossa päällä smoothie

 

Vanukas:

-2 rkl chian siemeniä

-1 dl mantelimaitoa (tai  muuta nestettä)

 

Sekoita ainekset keskenään ja laita jääkaappiin tekeytymään. Sekoita noin 10 minuutin päästä vielä uudelleen, että vanukkaasta tulee tasaista. Anna vanukkaan tekeytyä jääkaapissa ainakin pari tuntia, mielellään kauemmin.

 

Smoothie-päällinen:

-1/2 banaani

-1 dl mansikoita

-1 dl mantelimaitoa

-1 dl vadelma-mehukeittoa

– 1rkl maustamatonta herajauhetta

 

Sekoita kaikki ainekset blenderissä ja kaada vanukkaan päälle.

 

<3: Iida

 

Hyvinvointi Liikunta Terveys