Kokeilussa: Sergio’s
Kamalaa kuinka aika menee nopeaa! Niin tyypillinen ilmaisu, kun päivitellään miten lapset ovat jo kasvaneet, kuinka tuntuu vieläkin siltä että eilen oli se ensimmäinen työpäivä uudessa paikassa tai kun valmistuessa ajattelee että vastahan minä opinnot aloitin. Mietin tätä ajankulua hieman toiselta kantilta ja mietin että ihanaa kuinka aika kuluu, ja kuinka siitä voi nauttia. Päivät ei vain kiiruhda ohi, vaan joskus voi pysähtyä keskittymään hetkeen. Vietimme vastikään mieheni kanssa meidän ensimmäistä vuosipäivää, ja sen kunniaksi mieheni vei minut Italialaiseen Sergio’s ravintolaan Turussa. Paljon hyvää olin tästä paikasta kuullut, mutta oli ihanaa päästä kokeilemaan ravintolaa itse. Alkuruoka oli sellaista ihanaa niperrystä, mistä saa nauttia kaikilla aisteilla ja pääruoan osasi odottaa olevan hyvää, kun aidosta Italialaisesta ravintolasta on kyse, missä kokit juttelevat keskenään Italiaa, ja luultavimmin ravintolan omistaja, Italialainen charmikas vanhempi herra tulee henkilökohtaisesti pöytiin jutustelemaan asiakkaille, ja pitää huolen siitä että kaikki viihtyy.
Alkuruoka: Fagottino di Bresaola con spuma di gorgonzola, ricotta e noci. Suomeksi ricottajuustolla sekä gorgonzolalla täytettyä bresaolaa (kuivattua lihaa)
Pääruoka: Risotto mantecato al limone e zafferano. Suomeksi Sitruuna-Sahramirisotto
Taas on todistettu että italialaiset osaavat ruoanlaiton pyhän taidon, ja nämä herkut vain lisäsi matkakuumettani viini-ja ruokamatkalle Italiaan. Kukkasiakaan en ollut ennen syönyt.