Hoitoainetta jalkakarvoihin

Tämä blogipostaus kuuluu ehdottomasti kategoriaan ”vahingon-kautta-opittuja-asioita”. Samalla tämä on myös pienen pieni vinkki mitä tehdä turhalle kosmetiikalle (jos nyt sitä turhaa kosmetiikka edes sattuu kaapissa olemaan.

Itse käytän hoitoainetta ja rasvoja (kasvorasvoja, silmänympärysvoide, huulirasva ym) eri tarkoituksissa kuin mihin ne ovat tarkoitettu. 

Muistan joskus lukeneeni jostain lehdestä, että jos matkalla sattuu ihokarvanpoistogeeli jäädä kotiin, voi samaan tarkoitukseen käyttää hoitoainetta, mieluummin kuin esimerkiksi saippuaa. Hoitoaine kun nostaa karvat paremmin pystyyn ja samalla helpottaa ajelua ja tekee siitä myös hellävaraisemman. Lontoon reissulta mukaani lähti punnan kaupasta arganöljy hoitoaine kokeiluun. En odottanutkaan mitään maatamullistavaa tuotetta, koska noh, se ei maksanut enempää kuin punnan, eikä todennäköisesti niin edullisella tuotteella ole arvokkaita vaikuttavia aineita tuotteessa, eikä tuote ole minkään älyttömän pitkän ajan tutkimustyön tai tuotekehittelyn tulos. Vaikka usein edullisesti saakin ihan ok-laadukkaita tuotteita, en kuitenkaan usko, että punnalla voisi saada mitään näin laadukasta tuotetta. 

Kotona sitten otin tuotteen kokeiluun, hiuksiin. Ja kuten epäilinkin, ei lopputulos ollut läheskään niin hyvä kuin muiden arganöljytuotteiden (esim. maroccan oil). Koska minulta kuitenkin iso (250 ml) pullo hoitoainetta löytyi, ja vastustan ehdottomasti minkään tuottteen poisheittämistä, jos se ei sitten jääkaapissa tai kaapissa kävele vastaan, päätin testata hoitoainetta karvojenpoistossa. Ja mikä maailmaa mullistava kokemus se olikaan. Karvat oli ihanan pehmeät ajella pois, eikä jalat tuntuneet kuivilta jälkeenpäin. Kai se hoitoaine kykenee kosteuttamaan iho yhtä lailla kuin hiuksia. Jos joku fiksumpi osaa tätä asiaa enemmän valaista niin saa mielellään vinkata 😉 

 

Kauneus Meikki Testit

Superhelppo ja nopea suklaakakku

Joskus vaan täytyy saada herkkua ja makeaa, vaikka terveellistä ruokavaliota muuten noudattaisi. Tähän tarkoitukseen sopii loistavasti ruotsalainen mutakaka a.k.a. kladdkaka, johon ei laiteta ollenkaan suklaata, vaan suklaisuus luodaan mokkaruudun tavoin kaakaojauheella. Itse tein kakusta hieman terveellisemmän korvaamalla puolet sokerista stevia-makeutuksella. Jauhojakin voisi luultavasti korvata pähkinäjauhoilla, laiskuuttani ja makeanhampaan kolotukseltani en vaan jaksanut alkaa pähkinöitä jauhaamaan, vaan turvauduin perinteiseen vehnäjauhoon. 

IMG_4381.jpg

Kladdkaka

2 kananmunaa
2,5 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
3 rkl kaakaojauhetta
2 dl vehnäjauhoja
100 gr voita

Kananmunat ja sokeri vispataan kuohkeaksi.  Sulata voi ja jätä jäähtymään hetkeksi. 
Lisää loput ainekset taikinaan ja sekoita.
Paista 175 asteessa n. 20 min. Jos haluat kakusta taikinaisemman, ota aikaisemmin ois uunista. 
Tarjoile jätskin, kermavaahdon tai vaikka jogurtin kanssa ja nauti!

 

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Mieli