Oiva ruokamyrkytys

Pari päivää makoiltu nyt kotona ruokamyrkytyksessä, niin ei ole oikein ollut voimia päivittää mitään blogin puolelle. 

Tänään kuitenkin aloin kuitenkin miettimään enemmän tämän maan direktiivejä, ja muita säännöksiä mitä luodaa, ja pidetään turhana. Enimmäkseen mietin tässä Oiva-tarkastuksia, missä ravintoloille annetaan hymynaama vain jos kaikki check-listalla on kohdallaan. Osa vaatimuksista tuntui järjettömiltä, mutta ruokamyrkytyksen jälkeen osaan jollain tavoin arvostaa tällaisia arviointeja.

Makoiltuani ruokamyrkytyksessä en todellakaan halua enää toista kertaa kokea samaa, varsinkaan suomen ravintoloissa, joissa kaikki pitäisi olla kohdallaan, ja ravintolasyynit ovat niin tarkkoja, ettei Thaimaan katukeittiö pysyisi pystyssä viikkoakaan. Ravintola jossa söin (nimeä on julkisesti halua kirjoittaa), ei nimittäin ollut millään tavalla suomalainen (henkilökunta ja omistaja ulkomaalaisia, myöskin sielä asuvia kesää lukuunottamatta), ja se on vain kesäkaudella auki. Kysymys heräsi jos elintarvikkeet olivat pakasteita viime kesältä?

Eli Ravintolasyynit kunniaan! Näin vältymme turhilta ruokamyrkytyksiltä. 

Puheenaiheet Ajattelin tänään Uutiset ja yhteiskunta

Tosca- ja banoffee herkkuja

Lupailin laittaa vähän postausta mieheni syntymäpäivien leipomuksista. Toscakakun reseptin nappasin Sillypääntsin blogista. Resepti löytyy täältä.

IMG_3586.jpg

Toscakakku uuniin menossa

IMG_3639.jpg

Valmiita toscapaloja

 

IMG_3596.jpg

Banoffee täytekakku, vielä ilman koristeluja ja synttärikynttilöitä

IMG_3603.jpg

Mieheni sai kaikki kynttilät (onneksi) puhallettua. Nyt kun vielä saisi tietää mitä hän toivoi 😉
 

Kakut menivät hyvin kaupan anopin ja apen luona, ja myös illalla meidän nuorempien parissa (huom karjalat täytekakun takana). Tämä ikuinen vaimoke todistaa päivä päivältä pystyvänsä vaimoiluun 🙂 

vinkki: täytekakussa keitetty kondensoitu maito maistuu taivaalliselta. Laita väliin viipaloituja banaaneja luomaan täydellisen banoffee-elämyksen. Koristele kakku tuoreilla mansikoilla ja sekoita kermaan vähän rahkaa. Näin kakun kokonaisuus ei ole äklönmakea, vaikka varmasti helpottaa myös pahimman sokerihampaan kolotusta

 

Koti Ruoka ja juoma DIY