Raakasuklaaleivos
Viime aikoina on jäänyt raaka-leivonnaiskokeilut vähän vähemmälle, syynä on pääsiäiset, huhtikuiset synttärijuhlat, ja tietenkin työviikko, jotka kaikki on tavalla tai toisella pitänyt minut kiireisenä, etten ole raakakakkuja kerennyt leipoa (se mitän olen leiponut on ollut sokerimössöä). Mutta tänään päätin kokeilla onko taidot vielä taidot jäljellä, ja halusin vielä kokeilla suklaakuorrutetta (joka ei minun käsittelyssä ole vielä onnistunut). Brownien ja kuorrutteen tein näppituntumalla, joten tarkkoja määriä aineksista minulla ei valitettavasti ole. Voin kuitenkin reseptin tänne jakaa, jos joku uskaltaa kokeilla minun sinnepäin-ohjeita. Omassa suussa ainakin kakku maistui hyvälle.
Raakasuklaaleivos
Browniepohja:
Kartiolasillinen manteleita
Samanverran taateleita ja rusinoita (suhteutettuna miten itse haluat, itsellä oli n. 1/5 rusinoita ja muita kuivattuja hedelmiä ja loput taateleita)
puoli lasillista raakakaakaojauhetta (maun mukaan voi myös lisätä määrää)
n. 0,5 tl vaniljauutetta
n. 1 tl lucumaa
n. 1 tl hunajaa
kookoshiutaleita maun mukaan
Kaikki pohjan ainekset tasaiseksi massaksi blenderissä. Massaa voi maistella ja sitä myötä myös lisätä aineksia ja testailla koostumusta. Massan pitäisi olla ilmava, jotta sen voi painella tiiviksi pohjaksi, joka myös pysyy kasassa. Laita pohja kylmään sillä aikaa kun teet kuorrutteen.
Kuorrute:
1 banaani
n. 0,5 dl raakakaakaojauhetta
n. 0,5 dl sulaa kookosöljyä (purkista kaivoin n. 3 ruokalusikallista)
Kaikki ainekset blenderiin (huom! kookosöljyn pitää olla sulatettua, sen saa helposti sulatettua lämpöisessä vesihauteessa, itse laitoin kaksi kartiolasia päällekkäin ja alempaan lämpöistä vettä niin että reunat täyttyvät kun toisen lasin nostaa päälle)
Levitä kuorrute pohjan päälle, ja laita takaisin jääkappiin hyytymään n. 2 tunniksi.
Säilytä kakkua/leivoksia jääkaapissa.
Jos syöt leivokset heti, voi kookosöljyn jättää kokonaan pois