Superhelppo ja nopea suklaakakku
Joskus vaan täytyy saada herkkua ja makeaa, vaikka terveellistä ruokavaliota muuten noudattaisi. Tähän tarkoitukseen sopii loistavasti ruotsalainen mutakaka a.k.a. kladdkaka, johon ei laiteta ollenkaan suklaata, vaan suklaisuus luodaan mokkaruudun tavoin kaakaojauheella. Itse tein kakusta hieman terveellisemmän korvaamalla puolet sokerista stevia-makeutuksella. Jauhojakin voisi luultavasti korvata pähkinäjauhoilla, laiskuuttani ja makeanhampaan kolotukseltani en vaan jaksanut alkaa pähkinöitä jauhaamaan, vaan turvauduin perinteiseen vehnäjauhoon.
Kladdkaka
2 kananmunaa
2,5 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
3 rkl kaakaojauhetta
2 dl vehnäjauhoja
100 gr voita
Kananmunat ja sokeri vispataan kuohkeaksi. Sulata voi ja jätä jäähtymään hetkeksi.
Lisää loput ainekset taikinaan ja sekoita.
Paista 175 asteessa n. 20 min. Jos haluat kakusta taikinaisemman, ota aikaisemmin ois uunista.
Tarjoile jätskin, kermavaahdon tai vaikka jogurtin kanssa ja nauti!