Talkkunapuuro – Isoisovanhempien pikaruokaa

talkkunapuuro2.jpg

Kuivakaapissani tököttää nyt tanakka talkkunapussi. Kauraista talkkunaa olen ripotellut viilin päälle sekä tehnyt siitä maittavan tuorepuuroa. Nostalgisessa hengessä halusin myös koittaa, miltä aivan perinteinen talkkunapuuro maistuu ja kaivoin reseptin esille.

Mielessäni olin varautunut puuron pitkään haudutusaikaan ja hitaaseen aamuun keittiössä. Ounasteluni olivat kuitenkin aivan väärät. Talkkunapuuro onkin oikeaa pikaruokaa. Maatalon kiireiden keskellä talkkunajauhosta on hetkessä valmistettu ravitseva puuro taikka maitohapatteiden lisäke. Aamuisessa keittiössä minun tarvitsikin vain odottaa veden kiehahtamista ja muutamaa minuuttia myöhemmin valmis puuro odotti jo syöjäänsä.

 

talkkunapuuro1.jpg

Nopealla ja maukkaalla pikapuurolla olen aloittanut jo useamman mökkeilijän kalastusaamun. Sen verran malttia keittiössä tulee kuitenkin olla, ettei unohda kruunata puuroaan nokareella kylmäpuristettua kookosöljyä. Puuron pinnalla sulava ja valuva öljy on ehdoton osa nykyaikaan herätettyä perinneruokaa.

 

Talkkunapuuroyhdelle nälkäiselle tai kahdelle maistelijalle 2,5dl vettä1 dl talkkunaa½ tl himalajan suolaa päällekylmäpuristettua kookosöljyämetsämustikoitamaca-jauhettamaitorahkaa

 

  1. Kiehauta vesi ja lisää siihen hieman suolaa.
  2. Sammuta liesi ja sekoita talkkunajauho veteen vispaten.
  3. Anna puuron hautua hetki lämpimällä liedellä. Jos liesi jäähtyy hitaasti, nosta kattila levyn viereen.
  4. Nauti puuro lisukkeineen, unohtamatta ”mieleistä voisilmääsi”.

 

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Liikunta Mieli
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.