Hygge – Arjen pieniä iloja

kookospannari2.jpg

Blogissani säännöllisemmin vierailevat tietävät, että olen terveellisistä elämäntavoista, niin urheilusta kuin ruuasta intoutunut parikymppinen arkkitehtiopiskelija, joka on viimeiset puolitoista vuotta asunut omillaan Kööpenhaminassa. Kevättuulien myötä olen kuitenkin muuttaa takaisin Suomeen. Ennen Otaniemen arkkitehtuurin laitokselle paluuta ja asunnonmetsästystä Helsingistä olen asettunut asumaan kevääksi vanhempieni nurkkiin, Paraisille. Muutamat ystäväni kauhistelevat ajatusta kotiin, vanhemmille muuttamisesta, mutta minusta se voi olla aika hyggeä ja kärsivämpänä osapuolena taitaakin olla isäni saaden kauhistuksen viherpirtelöistä ja pienimuotoisesta keittiön vallankaappauksesta.

 

kookospannari1.jpg

Rakastan rikasta suomenkieltämme mutta tässä kohden sanavarastossamme on aukko. Tanskalainen hygge kun käärii sisälleen ihanan mukavuuden ja kotoisuuden tunteen, tunnelman, joka syntyy jaetusta ajasta rakkaimpiensa kanssa. Tunnelma syntyy aidosta ilosta suorittaa arkipäivän askareita niistä nauttien. Tanskalaiset muodostavat rituaaleja vähällä vaivalla nähden kodin arjen ja persoonallisen elämän vähiten listana tehtäviä vaan ennemminkin taiteen muotona.

Arjen estetiikka on minulle tärkeää. Ilo ja hyvä mieli voivat syntyä hyvinkin pienistä asioista. Hymyn huulilleni nostavat niin vastakeitetty kahvi, lettupino, aamuinen rupattelu äidin kanssa taikka vain esiin työntyvät valonsäteet. Arjen pieniä iloja ja omaa näkemystäni hyvinvoinnista jaan näiden rustauksieni muodossa. Toivottavasti voin tarjota sinulle elämän iloa ja laatua oman arkeni kautta.

Aamupala on katettu. Tarjolla olisi kuohkeita kookoskauralettuja.

 

kookospannari4.jpg

 Kuohkeat kookoskauraletut6-8 kap (3-4 syöjälle) 2 vatkattua luomu kananmunaa4d kookosriisijuomaa2 rkl kylmäpuristettua kookosöljyä3rkl kookoskuitujauhoja1dl hienoa tattarijauhoa1dl gluteenittomia kaurajauhoja1 ¼ dl kookoshiutaleita3tl leivinjauhetta½ tl himalajansuolaa1 tl aitovaniljajauhetta Ravintojakauma1 lettu (1/6 taikinasta)180kcal6,5 g proteiinia, 15%14g hiilihydraatteja, 32%10,2 g rasvaa, 53%

 

 

  1. Sekoita tattari- ja kaurajauhot, kookoskuitujauho sekä –hiutaleet että suola ja vanilja keskenään.
  2. Lisää jauhoseokseen maito.
  3. Anna taikinan turvota pari tuntia taikka anna sen seistä yön yli jääkaapissa.
  4. Vatkaa aamulla taikka turvotuksen jälkeen munat vaahdoksi.
  5. Sekoita kevyesti vaahto, leivinjauhe sekä sulatettu kookosöljy taikinan joukkoon.
  6. Paista letut miedolla lämpötilalla kookosöljyssä. Kun taikina alkaa kuplia voit kääntää letun ympäri. Ranteesta riippuen taikinasta saa 6-8 lettua, minulla niitä tulee yleensä kuusi.
  7. Tarjoile marjojen ja jogurtin sekö tietenkin aamukahvin kanssa.
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *