Hyvää huomenta

tattriuunipuuro7.jpg

Lilyn palstoilla on peräänkuulutettu ”höpöhöpö”-blogien rinnalle vakavampaa ja yhteiskunnallisempaa sisältöä. Moni varmaan kategorioikin minut näihin höpöttäjiin. Myönnän, että viljelemäni ruoka- ja terveysaiheet ovat välillä pelkkää pintaraapaisua ilman sen syvällisempää sisältöä, mutta joskus kuvien takaa tarkempi lukija voi senkin sisällön tavoittaa.

Tiedostan myös, että arkkitehtuurin opiskelun aloitettuani olen laajentanut tietotaitoani tietyillä aloilla, mutta tosinaan elän omassa kuplassani uutisten kantamattomissa. Vuodenvaihteen jälkeen olen yrittänyt skarpata uutisten seurannassa, mutta minun on vaikea motivoitua siihen. Aamuni alkavat paremmin ilman huonoja tai vielä huonompia uutisia. Lisäksi Tanskassa etäännyin Suomen sisäisestä tilanteesta ja jotenkin äidin puhelinsoitoista huolimatta kuvittelin Suomella, pohjoismaisena hyvinvointi valtiona, pyyhkivän taloudellisesti Tanskan lailla.

Kuplaani on kuitenkin tullut säröjä. Kävely Turun keskustassa on murheellista katseltavaa. Tyhjät liiketilat kouraisevat vatsanpohjassani asti, eikä tunnu menevän kadunpätkääkään, jolla hengenahdistus ei iskisi. Konkurssit, loppuunmyynnit ja irtisanomiset ovat päivän sanoja. Itse olen onnekkaassa tilanteessa tehden opiskelijana oman alani töitä, mutta tiedän ettei kaikilla ole näin hyvin. Osalla ystävistäni aiemmin varmaltakin tuntuva työpaikka onkin nyt kiven alla.

Mihin tällä pitkällä johdatuksella pyrin? No ehkä siihen, että toisinaan tarvitaan pientä höpöhöpöä tasapainottamaan vakavampia asioita. En miellä itseäni pinnalliseksi ja itsekeskeiseksi ruokablogaajaksi, ”höntöksi minäkeskeiseksi näpertäjäksi”, vaan koko blogissani on ennemminkin kyse positiivisesta ja kokonaisvaltaista hyvinvointia tukevasta elämäntavasta. Tässä on ennen kaikkea kyse arjen estetiikasta. Pienistä teoista, yksin ja yhdessä. Hetkestä nauttimisesta.

Haluan innoittaa niin itseäni kuin sinua uusiin asioihin. Haluan tuoda päivääsi energiaa ja iloa oman arkeni kautta. Huonojen uutisten sijaan haluaisin tuoda aamuusi ripauksen positiivisuutta. Miten haluaisit aloittaa aamusi? Mistä haluaisit lukea? Ideointi on vapaata ja blogaaminen on vuorovaikutusta. Positiivisia tekoja ja sanoja luodaan yhdessä.

 

P.S. Jos jäit kaipaamaan reseptiä puurolautasen, ei huolta, sen vuoro on huomenna.

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *