Luonnollista energiaa Evokesta

evoke1.jpg

Yhteistyössä Evoke Oy.

Kuntosalien ja aivan tavallisten ruokakauppojenkin kylmäkaapit ovat täyttyneet erilaisista urheilujuomista. Juomia löytyy niin ennen treeniä kiskaistavaksi kuin palautumisen tueksi erilaisilla hiilihydraatti-proteiinisuhteilla. Lisääntynyt tarjonta ilahduttaa omien eväiden tai palautusjuomien unohtuessa, mutta kriittisempänä kuluttajana jään värikkään hyllyn kohdalla kaipaamaan luonnollisuutta, kun pullo toisensa jälkeen sisältää liudan väriaineita, lisättyjä sokereita taikka muita tuntemattomia kirjainyhdistelmiä.

Vaatimus luonnollisuudesta ja maitoproteiinittomuudesta typistävät kohdallani ensisilmäyksellä laajankin valikoiman lähes tyhjiin. Vaatimusteni kanssa en ole kuitenkaan yksin, vaan vuositakaperin perustettu Evoke Oy on ottanut haasteen luonnollisuudesta vastaan. Samaistuessani yrityksen ajatusmaailmaan lähdinkin innolla heidän ehdoittamaan yhteistyöhön testaten Evoke Natura Energy –proteiinimehuja.

 

evoke3.jpg

 Ravintosisältö

Yrityksen omien sanojensa mukaan Evoke Natural Energy proteiinimehut ovat uudentyyppisiä proteiinijuomia, jotka ovat valmistettu vitamiinein, kivennäisainein ja proteiinein tehostetusta hedelmämehusta. Juomat eivät sisällä piristeitä, lisättyjä sokereita tai ”turhaa törkyä”, kuten väri- tai säilöntäaineita. Tarkempi vilkaisu tuoteselosteeseen kertookin mehupullollisen sisältävän maltilliset 130 kaloria, joista 10g proteiinia, mikä vastaa 20% päivittäisestä saantisuosituksesta. Eniten kiitosta annan annoksen kattavasta vitamiini- ja mineraalisisällöstä, sillä pullollisella kuittaa muun muassa puolet päivittäisestä C- ja B-vitamiinitarpeesta.

Ravintosisällöltään Evoke onkin suunniteltu urheilijoiden ja kuntoilijoiden käyttöön. Hedelmämehu sisältää urheilujuomien kaltaisen määrän, optimaalisessa suhteessa, nopeita ja hitaita hiilihydraatteja, mikä takaa hiilihydraattien nopean imeytymisen eli elimistön nesteytyksen sekä tasaisen energiansaannin. Urheillessa vesiliukoisten vitamiinien tarve kasvaa ja Evoke täyttääkin tämän vajeen. Vitamiinit ja mineraalit edesauttavat hyvän vireystilan säilyttämistä ja vähentävät väsymystä. Juoman proteiinilisä yhdistettynä magnesiumiin ja B6-vitamiinin parantaa liikunnan aikaista ja sen jälkeistä energia-aineenvaihduntaa. Proteiini tunnetusti edistää myös lihasmassan säilymistä ja kasvamista urheilun aikana ja sen jälkeen.

 

evoke5.jpg

evoke6.jpg Milloin?

Evoken etuihin kuuluu, ettei se ole yksin suunniteltu tiettyä tilannetta varten, vaan kuntoilija voi hyödyntää sitä melkeimpä milloin vain :

  • Ennen urheilua juoma toimii juotavana välipalana nostaen vireystasoa ja antaen energiaa parempaan suoritukseen.
  •  Urheilun aikana hedelmämehu takaa, että keho imeyttää ja käyttää hiilihydraatit tehokkaasti. Pitkän urheilusuorituksen aikana se edesauttaa nestetasapainon säilyttämistä.
  • Evokessa on runsaasti proteiinia, joten se sopii myös palautumiseen ja treenin jälkeen nautittavaksi. Se ei korvaa kuitenkaan treeninjälkeistä ateriaa, jossa tulee olla riittävästi hiilihydraatteja ja proteiineja, mutta auttaa kuitenkin jaksamaan paremmin ruokapöytään asti.

 

evoke4.jpg

 Omat kokemukset

Uudesta proteiinimehusta on tarjolla kaksi kesäistä makua, makea passiohedelmä ja raikas appelsiini. Molemmille mehuille annan kiitosta aidosta ja nimensä mukaan mehuisasta mausta. Perheen sisäinen makuraati tosin kiinnitti huomiota hieman happamahkon jauhoiseen jälkimakuun, joka Evokessa on kuitenkin muita vastaavanlaisia tuotteita paljon huomaamattomampaa. Makukamppailussa yllättäen appelsiini veti pidemmän korren häivyttäen happamahkon maun lähes kokonaan. Itseni lisäksi erityisesti siskoni ihastui näppärään välipala- ja treenijuomaan lisäten sen jopa kauppalistalleen. Evoke piti siis lupauksensa ”uudentyyppisestä” energiajuomasta, josta itse olen saanut energiaa pitemmänpuoleiseen työmatkapyöräilyyn saaristossa sekä työpäivän jälkeisiin salitreeneihin. Parhaimmalta mehu maistuu tietenkin jääkaappikylmänä, mutta virkistävältä se maistuu reissunpäälläkin. Siskoni kanssa annamme myös kiitosta pullon pantillisuudesta, joka on urheilujuoma maailmassa vielä aivan liian harvinaista.

Lisätietoa juomasta voit lukea yrityksen kotisivuilta ja janon yllättäessä löydät sieltä myös lähimmän jälleenmyyjäsi. Evoken Energyn tarinaa voit seurata myös Facebookissa sekä Instagramissa @evokenaturalenergy.

 

evoke7.jpg

Energistä elokuuta!

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *