Tavoitteet ylös ja julki

IMG_4863.JPG

Treenimotivaation tai paremminkin hyvän mielen ja treenitulosten puutteessa päätin hakea itseeni virtaa energisen Lifted tiimin avustuksella Lifted FIT –verkkokurssilta. Kurssilla tähdätään juhannuskuntoon tavoitteellisella treenillä, ruokavaliolla, riittävällä levolla, oikeanlaisella mielentilalla ja samanhenkisten ihmisten luoman verkoston tuella. 

Olen jo kauan seurannut Liftedin blogia, sillä ainakin minuun vetoaa viherpirtelöitä pyöräyttelevien kundien iloisen lempeä, mutta täysillä eteenpäin puskeva elämänasenne. Blogissa ei bodata sanahirviöiden sisään käärityiden proteiinipatukoiden voimalla vain treenataan kohti parempaa kehonkoostumusta omaa kehoa kuunnellen luonnollisin raaka-ainein.

Lue koko juttu uusilta sivuilta www.cleanchoice.fi.

hyvinvointi terveys mieli liikunta

Kevät juttuja

kevätjuttuja2.jpg

Pidän asioiden listaamisesta ylös ja tätäkin blogia varten merkkaan muistiin mieleen tulvivia juttuideoita. Tämä postaus ei ole kuitenkaan rasti muistilistaani, vaan se syntyi siskoni ansioista. Olin valmistautunut ottamaan kuvia versottamista vihanneskrasseistani, mutta laitellessani muuta ruokaa ajattelin kaapata talteen muutaman kuvan vasta ruuan yhteydessä. Keväästä energisoitunut siskoni kuitenkin huomasi tahmaiset tassuni napaten kamerani ja räpsen kerrankin talteen kuvia myös ruuan valmistusvaiheesta.

Pitkän talven jälkeen otamme kevään valon ja lämmön suurella ilolla ja riemulla vastaan. Kevät on keveyden ja helppouden aikaa, jolloin ylimääräiset mutkat ja kurtut suoristuvat. Kesän odotusta vauhdittavat kevätjutut.

 

kevätjuttuja8.jpg

 

1.     Grillikauden avaus ja respetitöntä kokkailua

Grillin tuoksu osaa olla huumaava, vaikka nenään tulvisikin vain naapurin makkarat. Grilli antaa ruualle oman kesän makunsa ja melkein kaikki mitä sieltä esiin nostaa maistuu herkulliselle (paitsi ne makkarat). Kevään saapuessa keittiö alkaa pikkuhiljaa valua ovista ulos ja myös tarkat reseptit jäävät keittiön puolelle. Kesäisen grillikauden avaus merkitseekin minulle reseptitöntä kokkailua kauden kasviksiin tukeutuen. Erilaiset grillivuoat ovatkin tyypillisiä perheessämme ja tällä kertaa ”hässäkkä-kauden” avasi kylmäsavulohi ja tofu yhdistettynä limeen, chiliin ja lehtipersiljaan. (Maukkaan tofun valmistus on mielestäni vaikeaa, mutta suolainen savulohi maustoi ihanasti myös tofupalat eikä marinaadiin tarvinnut lisätä suolaa. Sattumanvaraista reseptiä sittenkin pukkaa.)

 

kevätjuttuja5.jpg

 

2.     Versotus

Vielä kaupan kasvisosasto tai kasvimaa eivät notku raikkaita kesän makuja mehevien salaattien muodossa ja siksi olenkin innostunut tänä keväänä versottamaan. Versoissa saa ensi kosketuksen tuoreuteen ja raikkaaseen makuun.

 

kevätjuttuja3.jpg

kevätjuttuja4.jpg

kevätjuttuja9.jpg

 3.     Keväinen kattaus

Lukeudun niihin, jotka nauttivat myös silmän ruuasta. Kauniit versot antavat annokselle jo keväisemmän ilmeen, mutta kauniilla astioilla rinnassa riehuva kevään ilo saa näkyvän muodon. Ennen pidin tiukasta valkoisen ja lasin linjasta. Nykyisin hullaannun villeistä kuokkakuoseista. Nostakamme siis malja keväälle – Ruokajuomana tällä kertaa mahlaa, voisiko olla enää keväisempää.

 

kevätjuttuja10.jpg

 

 

hyvinvointi mieli liikunta ruoka-ja-juoma