Puuromaailman kolme kovaa – kaura, kvinoa ja kookos

kookoskvinnoakaurapuuro3.jpg

Vaikka keittiön ikkunan lävitse työntyvä auringonvalo tuntuu sokaisevalta ja kahvikupin kanssa hetkellisesti jopa lämmittävältä liittyy aikaisiin kevätaamuihin erottamattomana osana koleus.  

 

kookoskvinnoakaurapuuro6.jpg

Kevään koleus on kuitenkin jotain erilaista kuin syksyllä. Se on odotettua. Siinä missä syysaamut saavat sinut nousemaan vastahakoisesti pois lämpimän peiton alta kiskaiset nyt ensi töiksesi makuhuoneen ikkunan auki antaen raikkaan ulkoilman tulvia sisään ja herätellä kehoasi. Kiskaiset ehkä samat villasukat jalkaan kuin talvellakin, mutta teet sen ennemminkin mieltymyksestä ja pehmeyden tunteesta. Aamuista villatakkiakaan et kiedo enää panikinomaisesti ympärillesi, vaan annat sen roikkua rennosti päälläsi. Tunnet kylmän, tunnet lämmön, tunnet raikkauden.

 

kookoskvinnoakaurapuuro1.jpg

Vuodenajat vaikuttavat suuresti ruokatapoihimme ja kesän lähestyessä keittiön painopiste siirtyy ulkosammalle lieden jäädessä lepoon. Vielä en ole kuitenkaan siirtynyt täysin kesäiselle smoothie-tuorepuuro-linjalle, vaan juurikin kevään vastakohtainen koleus herättää minut aamuvarhaisella vielä perinteisemmän kaurapuuron mielitekoon. Mistään perinteisestä puurosta ei tosin ole kyse vaan kaura, kvinoa ja kookos luovat erottamattoman kolmikon ja ehkäpä sittenkin päivittävät kaurapuuron uuteen, kevään lailla virkistävään muotoon. Ennen kuin päästät puurokattilasi lomille kokeileppa tämän kolmikon makumaailmaa ja hae lisäraikkautta vaikkapa vielä viimekesän mustikoista.

 

kookoskvinnoakaurapuuro2.jpg

 Kookoskvinnoakaurapuuroyhdelle ½ dl kvinoaa½ dl kauraa1dl vettä1 1/2dl – 2dl kookosmaitojuomaa1rkl mantelirouhetta1tl ceyloninkanelia(1/4tl kardemummaa)himalajan suolaa Päälle100g mustikoita100g kaurajogurttia Ravintojakauma350kcal10g proteiinia, 12%48g hiilihydraatteja, 57%12g rasvaa, 31%

 

  1. Huuhtele kvinoat kylmällä vedellä ja laita suurimot veden kanssa kattilaan.
  2. Kiehauta viitisen minuuttia ja anna veden imeytyä suurimoihin. Kvinoa suurimoiden tilalla voi käyttää myös illallisen ylijäämiä ja lisätä ne vain lämpenemään melkein valmiin kaurapuuron joukkoon.
  3. Lisää kookosmaitojuoma ja kaurahiutaleet.
  4. Anna puuron keittyä hiljalleen.
  5. Mausta puuro suolalla, kanelilla ja halutessasi kardemummalla.
  6. Lisää lopuksi joukkoon mantelirouhe.
  7. Tarjoile täyteläinen puuro mustikoiden ja kookosjogurtin kanssa.

 

 

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *