Vaalea ja vaniljainen raparperivispipuuro

raparperivispipuuro1.jpg

Vaikka kesä antaa yhä odottaa on raparperikausi silti jo käsillä. Se tuskin on jäänyt kenenkään huomaamatta. Vaikka raparperia ei kasvaisikaan omalla pihallasi tuskin olet voinut välttyä lehden kuin lehden sivuilta löytyvistä raparperiaiheisista resepteistä taikka vähintäänkin ohimenevältä vilkaisulta kahvilan kakkuvitriiniin.

 

raparperivispipuuro2.jpg

Itsekin, moneen muun bloggarin ohella,  olen toiminut raparperin viestinviejänä ensin julkaisemalla pirteän smoothiereseptin ja sitten kävellemällä pitkin Helsingin katuja puntti raparpereita kainalossani. Oman pihamaan komeita varsia kun uskalsin jopa viedä tupaantuliaisiksi ja osuvasti se ihanalle isäntäpariskunnalle sopikin, tuvassa kun jo entuudestaan tuoksui raparperipiirakalle.

 

raparperivispipuuro3.jpg

raparperivispipuuro7.jpg

Toivottavasti et ole kuitenkaan tässä raparperihumussa jo aivan kyllästynyt, sillä minulla olisi vielä ainakin yksi ohje sen helppoon hyödyntämiseen. Raparperi sopii herkullisten piirakoiden ohella arkisemmillekin aterioille ja aamun aloitukseen sopii hyvin raparperista raikas vispipuuro.

Raparperiviikkojen käynnistyttyä testasin vispipuuron tekoa hirssistä, mutta kuten viimeksikin hirssi ei puurossa jäänyt makunystyröitäni koukuttamaan. Osuvampi valinta olikin helposti puuroutuva suomalainen kvinoa ja sinun valinnaksesi jääkin enää syötkö puurosi sadon toreilla mansikoilla vaiko tyhjennätkö pakkasesta viime kesäisiä mustaherukoita.

 

raparperivispipuuro4.jpg

 Vaniljainen raparperivispipuuro4 annosta 300g raparperia pilkottuna2dl suomalaista luomu kvinoaa (Sunspelt, pienet jyvät todettu käytössä helposti puuroutuvaksi)7dl riisi- tai kauramaitoa (kalsiumpitoinen)himalajan suolaa1tl aitoa vaniljaahunajaa oman maun mukaan (itselleni riittää yksi RL, sokerihammas tarvinnee rutkasti enemmän) Ravintojakauma1 annos, pelkkä puuro220kcal4,6g proteiinia, 8%41g hiilihydraatteja, 76%3,7g rasvaa, 16%

 

  1. Kuori ja pilko raparperi sekä huuhdo kvinoa huolella.
  2. Mittaa kattilaan maito ja lisää sen joukkoon raparperi ja kvinoa.
  3. Anna puuron kiehua hiljalleen välillä sekoittaen noin 20min.
  4. Sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi ja anna jäähtyä.
  5. Vatkaa jäähtynyt puuro kuohkeaksi.
  6. Tarjoile maidon ja marjojen kera.

 

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *