Kookos-Mustikka Raakakakku

Hyvät kookoksen ystävät,

minulla on ilo ja kunnia jakaa teille resepti, joka täyttää suun makunystyrät ihanan pehmeästä mausta, raikkaudesta ja makeudesta. Kaikki ne yhdessä ja samassa kakussa. Ja ilman jauhoja, maitoa, munia ja pähkinöitä. Tämä sopii siis loistavasti allergikoille.

Vein kakkua eilen maistettavaksi kotikotiin ja palasin samana iltana tyhjän vuoan kanssa omaan kotiin. Niin hyvää se oli. Omat vanhemmat ovat parhaita kriitikoita, sillä jos kakku ei maistu, ei sitä oteta lisää – se on minun mittarini. Kotikotona majailee myös yksi miespuolinen henkilö, jolle leivonnaisissa kelpaa vain vanha kunnon sokeri-jauho-rasva -kombo, joten oman terveellisemmän kakun vienti testattavaksi on aina yhtä riskialtista. Tällä kertaa kakku kuitenkin maistui myös hänelle, mikä oli todella positiivinen yllätys. Tämän kakun tarjoamista kaavailtiin myös perhetuttavalle, joka ei syö maito- eikä jauhotuotteita. Kaikki varmasti osaavat kuvitella, kuinka tuskaista on löytää sellaiselle vieraalle hyvää tarjottavaa, joten aivan mahtavaa, jos nyt löytyi sopiva resepti!

Mutta jutustelu sikseen ja asiaan. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan tätä reseptiä! Kakun teko on helppoa kuin heinänteko. Kirjaimellisesti vain ainekset kulhoon, napin painallus, seos vuokaan ja kulhon nuoleminen. That’s it.

Nyt vain skrollaamaan kuvia alaspäin ja suunnittelemaan kauppalistaa. 😉

IMG_5429.JPG

KOOKOS-MUSTIKKA RAAKAKAKKU

Pohja:

1,5dl kaurahiutaleita

1dl kookoshiutaleita

10 tuoretta taatelia

Täyte :

3dl kookoskermaa

1dl kookosöljyä

4 tuoretta taatelia

2rkl kaurahiutaleita

1tl vanilja-aromia

2rkl hunajaa

ripaus suolaa

1,5dl pakastettuja mustikoita

Paahda kaurahiutaleita pannulla kunnes ne hiukan ruskistuvat. Tehosekoita ne yhdessä kookoshiutaleiden ja taateleiden kanssa. Vuoraa leipävuoka leivinpaperilla ja painele massa pohjaksi.

Sulata kookosöljy kattilassa. Jauha ainekset tasaiseksi massaksi mustikoita lukuunottamatta. Kaada pohjan päälle. Ripottele päälle mustikoita. Laita jääkaappiin jähmettymään mielellään yön yli.

Tarjoile!

IMG_5426.JPG

Leivontailoa!

Koti Ruoka ja juoma

L niin kuin luomu

Nyt ovat maailmankirjat sekaisin. Tämä tyttö teki nimittäin kauppareissulla poikkeuksen vakkari ruokatuotteisiin ja osti tavallisen sijaan luomua. Siis mitä?! Tytölle, joka on aina pitänyt luomua hifistelynä, ylihintaisena ja kaikin puolin turhana, tämä on kyllä ennenkuulumatonta. En tiedä onko tähän vaikuttanut se, että luomu ja raaka-aineiden käsittelemättömyys ovat olleet viime aikoina pinnalla ainakin blogimaailmassa, tai että kaveripiirissä luomusta ja ruokahifistelystä on tullut vakio kauraa. Jotenkin omaan ajatusmaailmaan on nyt kuitenkin iskoutunut ajatus siitä, että luomuruoassa ehkä piileekin jokin fiksumpi ajatus, ja että on ihan okei käyttää vähän ylimääräistä laadukkaampaan ruokaan.

Viime viikot jo enteilivät pientä normien rikkomista omassa ruokavaliossa, kun yksi päivä eksyin vertailemaan luomumunien ja tavallisten hintoja. Olihan siinä pientä muutosta havaittavissa, kun silmät vilkuilivat 1,50€:n ja 4€:n pakettien välillä, eikä enää tuntunutkaan niin pahalta. Munat jäivät silloin vielä kauppaan, mutta nyt muutaman viikon jälkeen koen olevani hiukan lämmennyt ajatukselle.

IMG_5372.JPG

Suurimmalla osalla on varmasti jonkinlainen käsitys luomutuotteista, mutta osalla käsitykset luultavasti tiivistyvät lähinnä vihreään väriin, joka silloin tällöin hyppää silmille kauppojen hyllyiltä.

Luonnonmkaisessa tuotannossa tuotteet pyritään siis tuottamaan puhtaasti ja korkealaatuisesti. Elintarvikkeet on valmistettu valvotuista raaka-aineista eikä niihin käytetä lisäaineita, torjunta-aineita tai geenimuunneltuja raaka-aineita. Luomutuotanto on ihmis- ja ympäristöystävällistä ja eläinten lajinomainen käyttäytyminen pyritään ottamaan huomioon ruokinnassa ja ympäristössä. Lähde

Vaikka luomutuotteet ovat kirjaimellisesti aivan uusi tuttavuus itselleni, jokin näissä tuotteissa on alkanut kiehtoa. Ehkä se on se puhtaus ja luonnonmukaisuus tai paremmat ravintoarvot. Ruoka on nykyään niin prosessoitua ja käsiteltyä, että tuntuu hyvältä ajatukselta pystyä tarjoamaan omalle keholle parempaa ravintoa ja lisäksi vielä tukemaan kyseistä tuotantomuotoa.

Ainut haittapuoli luomutuotteissa on kuitenkin kalliimpi hinta – tai niin ainakin minä ajattelin ennen. Pienen hintavertailun jälkeen huomasin, että tämä ei todellakaan päde jokaisen tuotteen kohdalla. Esimerkiksi luomutuotettu tomaattimurska oli saman hintainen kuin tavallinen ja luomu riisikakut vain 0,50€ kalliimpia tavallisiin verrattuna. Tottakai on sitten niitä selkeitä eroja, kuten kananmunien välillä, mutta pienen googlettamisen jälkeen tulin vakuuttuneeksi, että ihan makuerojen testaamiseksi voisin kokeilla luomumunia seuraavalla kerralla – kyllä ne rahat saa johonkin turhempaankin kulutettua.

Mielenkiinnolla jään odottamaan, mihin suuntaan tämä oma villitys kasvaa!

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Terveys Vastuullisuus