10 x Ithaka

Kesälomamatkasta on vain pari viikkoa, mutta tuntuu kuin se olisi ollut toissa vuonna. Syyskuu New Yorkissa, uudessa duunissa ja uusissa kuvioissa on vienyt ajatukset toisaalle. No, kaikelle on aikansa ja paikkansa. Pienelle Ithakan saarelle Jooniansaarilla on paikka sydämessäni.  

1/ Exogi

Pikkuisesta Exogin kylästä on uskomaton näköala merelle. Ithakan pienin kylä on eräälle saaren vuorista vievän reitin varrella ja ehdottomasti näkemisen arvoinen.

thumb_IMG_2149_1024.jpg

Näkymä Exogin kylästä merelle

thumb_IMG_2200_1024.jpg

Exogi

2/ Vuokraa vene

Päivä merellä oli ehdottomasti yksi lomamme parhaista. Ajelimme pitkin Ithakan rannikkoa aamupäivästä kello kuuteen. Aina aika ajoin ankkuroimme pikkuveneemme ja uimme ja sukeltelimme, sekä nautimme eväitämme tietysti. Oman paatimme vuokrasimme  saaren pääkaupungista Vathysta, mutta veneitä näkyi vuokrattavana ympäri saarta. Pienempiin veneisiin ei tarvita lisenssiä, isompiin sellainen sen sijaan vaaditaan. Ei huolia, pieni vene oli aivan tarpeeksi nopea olosuhteisiin nähden.

IMG_1660.JPG

thumb_IMG_4473_1024.jpg

3/ Vuokraa skootteri…

…tai edes auto, sillä julkinen liikenne ei kata koko saarta. Vuokrasimme skootterimme Kefalonian Samista ja toimme sen lautalla Ithakalle. Päivävuokra oli about 20 euroa. Ehdottomasti fun fun fun, eritoten tällaiselle tyypille, joka harvoin istuu autossa saatikka sitten skootterin takapenkillä.

IMG_1785.JPG

IMG_1817.JPG

IMG_1836.JPG

Joka päiväiset ajomaisemat

4/ Cafe Spavento

Kioni, satamassa

Hyvänmielen kahvila/baarissa on kiva istua rantapäivän jälkeen ja katsella katuelämää.

thumb_IMG_2122_1024.jpg

thumb_IMG_2131_1024.jpg

5/ Ranta Frikesin ja Kionin välissä

Oma suosikkini saaren rannoista on pikkuranta Frikesistä Kioniin menevän reitin varrella, vain pari kilometriä Frikesin kylästä. Rannan nimi ei valitettavasti tallentunut muistiin, mutta se on ensimmäinen ranta Frikesin keskustan jälkeen. 

thumb_IMG_2004_1024.jpg

thumb_IMG_1997_1024.jpg

6/ Panagia Eleousa -luostari

Ajelimme Exogin kylästä pientä vuoristotietä ylös päin ja sattumalta päädyimme tähän pikkuluostariin, joka sijaitsee maagisella paikalla kukkulan huipulla. Ehdottomasti upeimmat maisemat koko saarella. Valkoinen kirkkorakennus pienine kellotorneineen totaalisessa hiljaisuudessa oli myös vaikuttava kokemus. 

thumb_IMG_0525_1024.jpg

thumb_IMG_2215_1024.jpg

7/ Kioni

Viehättävä Kionin kylä sijaitsee meren rannalla noin parinkymmenen kilometrin päässä Ithakan pääkaupungista Vathysta. Pittoreski kylä, jossa useita kivoja illallisvaihtoehtoja.

8/ Yefuri

Platreithias, likimain keskellä kylää

Ehdottomasti parhain paikka illallistaa koko saarella, ja itse asiassa parhain ravintola koko kesälomamatkallamme. Ravintola on mutkaton ja ruoka on todella, todella hyvää. Keittiö sen sijaan on enemmän tai vähemmän fuusio: kreikkalaisia elementtejä, mutta kansainvälisellä mausteella. Yefuri on paikka, jossa kaikki on tehty rakkaudella yksityiskohtia miettien. <3 <3 <3

9/ Ageri

Frikes, satamassa

Ravintola Ageri Frikesin kylässä on toinen kiva illallisvaihtoehto. Terassilla syödessä tuntuu kuin ruokailisi meren päällä. Oli ihanaa kuunnella aaltoja kynttilänvalossa. Menu koostuu kreikkalaisista klassikoista. 

10/ Mills

Kioni, satamassa

Kolmas kiitettävä illallismesta on Mills Kionin kylässä. Ruokailla voi joko satamassa tahi puutarhassa, joka itse asiassa nousee ylös päin vuoren rinnettä (jep, haastavaa ravintolan henkilökunnalle ainakin!). Ruokailu kaktuksien ja erilaisten viherkasvien seassa oli hupaisaa. Plussaa todella ystävällisestä palvelusta. Ja kuten myös Agerissa, menu on kreikkalainen. 

Kommentit (2)
  1. Ihania kuvia! Ja muutenkin blogissasi on kiva tunnelma, täytyykin vähän selailla enemmänkin. Kaverini on juuri muuttamassa NYCiin, joten tulen sinnekin mahdollisimman pian. Vinkkisi tulee varmasti tarpeen!

    1. Kiitos ihanasta kommentistasi! Merkitsee minulle paljon 🙂 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *