Currently (vuoden viimeinen)

En osaa päättää, kumpi on hauskempi aika vuodesta: kun voi sanoa toiselle see you next year vai toivottaa happy New Year (jota muuten itse hoen vielä helmikuussakin. Meillä on kuitenkin kaksitoista kuukautta, joten helmikuu on kyllä ehdottomasti vielä uusi vuosi -aikaa…)

Eilen toivotin monelle tyypille Happy Holidays (vaikka kai Britanniassa  voisi oikeastaan sanoa myös Merry Christmas? Kenties ensimmäinen on lähinnä amerikkalainen tapa?) ja see you next year, joka saa minut aina hyvälle tuulelle: se on jotenkin niin dramaattinen ja jännittävä lausahdus. Ja erityisesti nyt, kun teknisestihän me tapaamme seuraavalla vuosikymmenellä!)

Joulukuu lienee yksi suosikkikuukausistani, vaikken oikeastaan välitä sen kummemmin itse joulusta. En vain osaa fiilistellä joulua. Viimeiset yhdeksän vuotta joulu on tarkoittanut koti-kotiin palaamista ja se on aina voittanut itse joulun. Ja niin on tänäkin vuonna. En malta odottaa torstaita ja Finnairin koneeseen astumista (yksi parhaimmista tunteista ever, näin ulkosuomalaisena).

Vaikken ole jouluihmisiä, on tässä kuussa silti oma kauneutensa (ja toisaalta hulvattomuutensa: niin moni tapaaminen alkaa sanoilla ”honestly, I’m just really exhausted” tai ”can’t wait for the New Year” ja jotenkin tuntuu, että vihdoin ja viimein me kykenemme kollektiivisesti puhumaan vuoden väsymyksestä ja murheista – mutta miksi vasta silloin, kun vaikeudet alkavat olla takana päin…) jouluvalot, luistinradat, taikaa ilmassa…kiitollisuutta kuluneesta vuodesta, mutta myös paljon toiveikkuutta ensi vuotta kohden…

Lue myös:

Currently (kenties Pietari ja ooppera piristivät)

Currently (kuinka taas voi olla toukokuu?)

Currently (maastohiihtoihastus ja taidemaailman juoruja)

kulttuuri oma-elama
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *