Hyvinvoinnista (tai sen puutteesta)

Kesäni tapahtumien jälkeen olin melko kurjassa kunnossa. Mieli maassa, olo sekava, hyvin vähän ruokahalua. Nyt kun oloni on pikku hiljaa kohentunut, olen aloittanut kevyen uudelleen energisointi -projektin (vai miten kääntäisitte ”re-energisation”?).

Kyseessä ei ole minkäänlainen dietti tai kuntokuuri (yhhyh, molemmat inhokkisanojani), vaan itse asiassa täysin päinvastoin. Reagoin stressiin ja ahdistukseen syömättömyydellä, eli erityisesti tällä hetkellä painonnousu on tervetullutta.

Hyvinvointikuurini keskittyy lähinnä mieleen, mutta myös jonkin verran ruumiiseen, sillä onhan niiden kahden tasapaino kaiken a ja o hyvän olon kannalta. Ja sitä minä todella kaipaan. Kokonaisvaltaista hyvää oloa, keveyttä, raikkautta, tyytyväisyyttä.

Aloitin tuomalla aamu- ja iltameditaatiot takaisin rutiineihini. Headspacen Andyn äänen kuuleminen heti ensimmäiseksi aamulla tuo jo itsessään lohdutusta. Seuraavaksi mukaan tulivat mm. kuivaharjaus, kylmät suihkut, pitkät yöunet, mani- ja pedikyyrit, vartalon rasvaus ja ihon hoitaminen (käytän lähinnä Whamisan tuotteita ja aina välillä eri vaiheiden määrä tuskastuttaa, mutta sitten muistan että eri aineiden kanssa lotraaminen käy oikeastaan mindfulness-harjoituksesta.)

Täysin normaaleja rutiineja siis, mutta kaiken kaaoksen keskellä en ollut keskittynyt niihin ollenkaan. En ollut keskittynyt itseeni ollenkaan, vaikka olin viettänyt suurimman osan kesästäni visusti kiinni ajatuksissani.

Olen palannut taas kirjojen pariin, en juo oikeastaan ollenkaan alkoholia, vietän hyvin vähän aikaa Instagramissa, kävelen luonnossa päivittäin ja pyrin olemaan uskomatta aivan kaikkea, mitä ajattelen. (Lausahdus don’t believe everything you think on yksinkertaisuudessaan nerokas ja niin totta.)

Kirjoitan taikavihkooni asioita, joista olen kiitollinen tai jotka ovat ilahduttaneet ja koristelen tekstiviestini sydämillä ja pusuilla. Pyrin hyväksymään keskeneräisyyteni ja kipuiluni (ja piru vie se on joskus aivan kauhean haastavaa) ja yritän ymmärtää, että en ole tunteeni (uhhuhuh, kuinka vaikeaa sekin voi joskus olla!)

Kohti paremmalta tuntuvaa huomista siis, rakkaat ystävät…

_________________

Lue myös:

Currently (eli uusia rutiineja ja joogaavia patsaita)

Rakkaat (ja turvalliset) rutiinit

Sielunhoitoa

hyvinvointi mieli hyva-olo terveys
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *