Kulttuurin harrastaminen pienellä budjetilla (part deux)

Viime viikolla oli puhe kulttuurin harrastamisesta pienellä tai nollabudjetilla kuvataiteissa ja nyt kurkistetaan musiikkiin.

Kansallisoopperassa järjestetään säännöllisesti Musiikkia lämpiössä -konsertteja, jotka ovat ilmaisia. Konsertit ovat yleensä sunnuntai-iltapäivisin muutamia sunnuntaipoikkeuksia lukuun ottamatta. Matineoissa kuullaan rakastettuja kappaleita Kansallisoopperan orkesterin muusikkojen tai kuoron oopperalaulajien esittäminä. Seuraava konsertti on sunnuntaina 7.4.

Musiikkia lämpiössä ei suinkaan ole Kansallisoopperan ainoa maksuton tilaisuus. Parikymmentä minuuttia kestävät teosesittelyt ovat maksuttomia ja niitä järjestetään yleensä aina ennen esitystä. Seuraava teosesittely on lauantaina 30.4.

Musiikkitalossa järjestetään myös usein ilmaisesityksiä. Kannattaa tarkistaa instituution kalenterista viikoittainen ohjelma. Maanantaina 1.4. on Elina Heikkisen maisterikonsertti ja tiistaina 2.4. järjestetään Sibelius-Akatemian vaskisoitinopiskelijoiden matinea.

Maksuttomia konsertteja järjestetään myös paljon kirkoissa. Musiikkia kirkoissa -sivustolla voi perehtyä tarjontaan tarkemmin. Kiinnostavia voisivat olla esimerkiksi Harppukonsertti Puistolan kirkossa 7.4., Pergolesin Stabat mater Huopalahden kirkossa 17.4. ja Mozartin Requiem 19.4. Huopalahden kirkossa.

Savonlinnan oopperajuhlat järjestää juhlakaudella (tänä vuonna 4.7.-3.8.) aamunavauksia joka ooppera-aamu. Aamuissa on mielenkiintoisia vieraita ja musiikkiesityksiä.

Helsingin kaupunginorkesterin kenraalinäytöksiin myydään 4 euron lippuja, niistä lisää täällä. Normaalia edullisimpia lippuja Kansallisoopperaan voi hankkia Onnenpaikan kautta. Onnenpaikka-lippu takaa 69-95 euron arvoisen paikan 45-55 eurolla. Lippuja voi ostaa verkkokaupasta, mutta paikan saa tietää vasta esityspäivänä. Savonlinnan oopperajuhlilla vastaavaa lippua kutsutaan pajatsolipuksi. Pajatsolippu on 70 euroa, mutta sillä voi saada huomattavasti arvokkaamman paikan. Kesällä 2019 pajatsolippuja on tarjolla Ryöstö seraljista -oopperaan. Onnenpaikat ja Pajatsoliput eivät tietysti melko hintavia, mutta kuitenkin edullisempia kuin tavalliset liput. 

Ja nyt kun tuli puhe Savonlinnan oopperajuhlista, mainittakoon vielä, että Osuuspankin omistaja-asiakkaan kampanja on voimassa maaliskuun loppuun. Kaksi lippua yhden hinnalla -tarjousta voi käyttää Rigolettoon ja Ryöstö seraljista -oopperaan hintaryhmissä 1-3. 

Helsinkiläisten kannattaa myös tutustua Kulttuurikaverit-hankkeeseen, jonka kautta voi tutustua monipuoliseen kulttuuriin elokuvista oopperaan hyvinkin pienellä summalla (maksimissaan 5 euroa, usein ilmainen.)

kulttuuri musiikki
Kommentit (1)
  1. What a blessing it is to have always a positive attitude and a huge smile every big day!

    You could write down your affirmations in a notebook which tells you
    clearly that are likely to do. http://bassbieter.mihanblog.com/post/459

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *