Marraskuu biiseinä ja fiiliksinä

Marraskuun viimeinen keskiviikko…ja mieleni tekisi sanoa, että menipä marraskuu kivuttomasti. OK, onhan se pimeä kuukausi, muttei ollenkaan niin kammottava kuin mitä viime vuodelta muistelin. Ja nyt ollaan jo voiton puolella: pian on joulu, jee jee

Valitettavasti mun väitöskirja vei tässäkin kuussa voiton, enkä lukenut mitään muuta kuin oman alan kirjoja (ja tällä melko teoreettisia sellaisia. Mutta jos jotakin kiinnostaa näyttelyiden tai kuratoinnin teoria, niin hit me up…!), eli jaan kuukauden biisejä vielä toistaiseksi.

Yksi ilta, kun en saanut myöhäisen Bikram-joogan (note to self: kello yhdeksän loppuva Bikram-tunti on erinomainen ajatus, mikäli edessä ovat reivit, mutta jos seuraavana aamuna on aikainen herätys, ei todellakaan) takia pyörin sängyssä kunnes päätin tehdä uusia soittolistoja. Yks kaks muistin, että olin 14-vuotiaana innokas Megadeth– ja Guns N’ Roses -fani. Vietinkin seuraavat tunnit fiilistellen ”nuoruuttaani”.

Ja erityisesti pohdiskelin sitä, että miten joku juttu, joka on tapahtunut yli 13 vuotta sitten voi tuntua niin tuoreelta???

Suurimman osan kuukaudesta kuuntelin kuitenkin Lykke Litä (vai kuinka hänen nimensä taivutetaan…ulkosuomalaisen suomenkieliongelmia….) ja lilluin kummallisessa melankoliassa. Vaikka marraskuu itsessään tuntui suhteellisen kivuttomalta, kävin läpi kaikenlaisia juttuja, ml. päivä, jolloin keväällä edesmennyt isoäitini olisi täyttänyt 90 vuotta.

Marraskuussa päivitin myös ”surullisten” biisien soittolistani (josta tulikin mieleeni, että ensimmäisen poikaystäväni mielestäni musiikkimakuni oli niin surullinen, että hän pyysi minua kuuntelemaan biisejäni aina kuulokkeista…lol.) ja löysin listaltani toisen nuoruuden rakkauteni, Regina SpektorinAhhhh. Toinen massiivinen nostalgiatrippi! Ihana, ihana Regina. Kuuntelen häntä varmasti koko loppuvuoden.

Ja sokerina pohjalla saksalainen Cro, jota olemme ystäväni kanssa kuunnelleet kohta viisi viikkoa putkeen – ja muistelleet meidän ”menneitämme” eli kandivuosia Alankomaissa.

Lue myös:

Lokakuu biiseinä ja fiiliksinä

Soittolista: darkest time

Tyylimuistiinpanoja marraskuulta

kulttuuri musiikki
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *