Vielä ehdit näihin (erinomaisiin) näyttelyihin

Helsingin näyttelyvuosi 2019 on mielestäni ollut erinomainen, eikä vielä olla kuin vasta toukokuun alussa (ja toki nyt vain paranee esimerkiksi Thesleff-näyttelyn avauduttua). Tässä vielä muutama nosto toukokuun aikana sulkeutuvista näyttelyistä:

František Kupka ja Värimusiikkia säröillä Ateneumissa

Tsekkiläisen František Kupkan retrospektiivi Ateneumissa on yksi parhaista näyttelyistä, jossa olen tänä vuonna vieraillut. Näyttely on erinomainen – selkeästi pitkän ja monipuolisen tutkimuksen tulos – todella laaja ja tasapainoinen. Kupkan taide on todella nautinnollista myös; valloittavia värejä.

Tarja Ervastin valoteoksesta kirjoitinkin jo. Se on aivan mieletön! Molemmat näyttelyt sulkeutuvat 19.5.

Elemental ja Magritte – elämänviiva Amos Rexissä

Amos Rexissä meitä hemmotellaan myös kahdella ensiluokkaisella näyttelyllä. Magritten tuominen Suomeen on jo sinänsä kulttuuriteko ja Studio Driftin Elemental puhuttelee monitasoisuudellaan.

Molemmat näyttelyt sulkeutuvat 19.5.

Nuoret 2019 Taidehallissa

Suomen Taiteilijaseuran ja Taidehallin yhteistyössä järjestämässä Nuoret-näyttelyssä korostuu nuorten taiteilijoiden monialaisuus ja identtikysymykset. Näyttely on todella monipuolinen kattaus nykytaidetta videotaiteesta kuvanveistoon ja performanssiin.

Näyttelyssä on esillä teoksia seuraavilta taiteilijoita: Komugi Ando, Elina Autio, Siiri Haarla, Jussi Haro, Venla Helenius & Anna-Sofia Nylund, Maiju Hukkanen, Hermanni Keko, Nadiye Koçak, Sini Kähönen, Arja Kärkkäinen, Jenni Luhta, Anna Matveinen, Aro Mielonen, Milja-Liina Moilanen, Anne Naukkarinen, Rosaliina Paavilainen, Leena Pukki, Eeva-Maija Pulkkinen, Salome Rajanti, Mira Roivainen, Raimo Saarinen, Kristina Sedlerova, Astrid Strömberg, Pekko Vasantola, Maria Viirros ja Niina Villanueva.

Näyttely sulkeutuu 26.5.

Leena Pukki, Täydellisyyttä etsimässä
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *