Vastauksia kirjahaasteeseen

Kahvia, kiitos!

Sain Tuhat ja yksi kirjaa -blogin irikseltä ihanan kirjallisuusaiheisen blogihaasteen, jossa pääsen vastaamaan kymmeneen iriksen keksimään kirjallisuuskysymykseen. 

Pidemmittä puheitta, tässä tulevat vastaukseni!

1. Lempikirjasi?

Koko Harry Potter -saaga ja erityisesti sen viimeinen osa eli Harry Potter and the Deathly Hallows.

2. Lempikirjailijasi?

J.K. Rowling, Marian Keyes, Lisa Jewell, Kate Morton, George R.R. Martin ja L.M. Montgomery.

3. Lempilainauksesi?

"She is too fond of books, and it has turned her brain." -Louise May Alcott

4. Lempipariskuntasi kirjallisuuden maailmasta?

Hmm...en pysty valitsemaan vain yhtä, joten sanon seuraavat: Scarlett & Rhett Tuulen viemää -kirjasta, Elizabeth Bennet & Mr. Darcy Ylpeys ja ennakkoluulo -kirjasta, Bridget Jones & Mark Darcy Bridget Jones -kirjoista, Anna & Gilbert Anna ystävämme -kirjoista, Masa & Sepe Mirkka- ja Masa-kirjoista, Becky Bloomwood & Luke Brandon Himoshoppaaja-kirjoista - näin niin kuin muutaman mainitakseni...

5. Keneen kirjallisuuden hahmoon samaistut eniten (ja miksi)?

Nykyään en enää koe samanlaisia samaistumisen tunteita kuin nuorena, joten vastaan tähän Vihervaaran Anna (koska hän on luonteeltaan niin romanttinen ja teatraalinen - itsekin olin nuorena sellainen).

6. Houkuttelevin fiktiivinen ateria/ruoka?

Olisi mahtavaa päästä osallistumaan Tylypahkan juhla-aterioille.

7.  Lukuhetki, kahvin kera vai ilman?

Kahvin kera. (Hei, nyt tajusinkin, miksi lukeminen ei ole viime aikoina oikein kolahtanut - kun kahvikaan ei maistu, kirjatkaan eivät houkuttele!)

8. Onko kukaan kirjailija (tai kirja) inspiroinut sinua matkustamaan kirjailijan kotiseudulle / kirjan tapahtumapaikoille?

Inspiraatiota ja innostusta tällaisiin matkoihin kyllä riittäisi eli jos voittaisin lotossa, matkustaisin ainakin Floridaan Harry Potter -teemapuistoon ja Kökariin Jää-romaanin ja kirjailija Ulla-Lena Lundbergin kotiseudulle. Lisäksi haluaisin käydä Cornwallissa kuudennella luokalla ahmimieni Victoria Holtin romaanien innoittamana (ja muutenkin!) ja Ylpeys ja ennakkoluulo -kirjan tapahtumapaikoilla. Luettuani Humiseva harju -kirjan yläasteella olen aina tuntenut outoa vetoa Yorkshiren nummiseuduille.

9. Nautitko kirjasi alkuperäiskielellä vai käännöksenä?

Alkuperäiskielellä, jos kirja on kirjoitettu suomeksi tai englanniksi, muuten käännöksenä. Olen kyllä silloin tällöin leikitellyt ajatuksella, että yrittäisin lukea vaikkapa jotain ruotsinkielistä dekkaria, mutta toistaiseksi en ole tällaiseen urakkaan ryhtynyt.

10. Kirja, jota kaikki kehuvat, mutta jota et voi sietää?

En ihan sanoisi, etten voinut sietää mutta en oikein ymmärtänyt Julian Barnesin kirjaan The Sense of an Ending (suom. Kuin jokin päättyisi) liittyvää hehkutusta. Enkä voinut sietää (saatika lukea loppuun) kehuttua ja palkittua Eija Hetekivi Olssonin kirjaa Tämä ei ole lasten maa.

Nyt seuraa haasteen vaikein osuus eli minun täytyy keksiä 10 uutta kirjallisuusaiheista kysymystä viidelle bloggaajalle! 

1. Paras fiktiivinen hahmo kirjallisuudessa?

2. Paras parivaljakko kirjallisuudessa?

3. Oletko ollut ihastunut johonkin kirjallisuuden hahmoista? Jos olet, keneen?

4. Missä kirjassa on ollut mielestäsi surullisin loppu?

5. Mihin kirjaan palaat uudestaan ja uudestaan?

6. Mitä genreä kirjahyllystäsi löytyy eniten?

7. Jos luit Viisikko-kirjoja nuorena, tuliko sinulle aina nälkä, kun ystävykset kaivoivat hedelmäkakut, säilykelihat ja muut herkut esiin?

8. Paras tyttökirja(sarja)?

9. Onko kirjaan/kirjasarjaan perustuva elokuva tai sarja mielestäsi aina huonompi kuin kirja? (Kerro esimerkkejä!)

10. Käytkö kirjastossa vain lainaamassa kirjoja vai hengaatko siellä muutenkin?

Haastan Anna Karinin, Matkalla äidiksi -blogin MM:n, Siperian Ellan, minsun Mainostaulujen takana -blogista ja Puutalobabyn Kristan.

Kommentit

annakarin
Anna Karin

Voi ei - kauhean vaikeita kysymyksiä! Täytyypä pähkäillä! :-)

MM
Maijan matkassa

Kiitti haasteesta! Vastaamiseen menee kyllä enemmän aikaa kuin eillisiltaiseen kirjahyllynsilmäilyprojektiin, mutta mä yritän mahd. pian. Ehkä jo huomenna junassa, kun on 4,5 tuntia aikaa. Jos netti toimii. :)

Ella F.
Siperian Ella

Oi, kiitos haasteesta! Tässä kyllä menee tovi jos toinenkin, mutta tämä on mielenkiintoinen :)

Nannannaa
Pahinta Nannaa

Sulla oli ihan mahtavia vastauksia! :D Etenkin kysymyksissä 1, 2, 4, 5, 6 ja 8 ois voinut suurin osa olla myös mun ajatuksia! :D Mmmm, Tylypahkaan juhla-aterialle....

annakarin
Anna Karin

Mäkin fiilistelen aina Harry Pottereita lukiessa sitä juhla-ateriaa ja koko sitä tunnelmaa. Ja mietin, jos itsekin pääsisi. Mua vaan ärsyttää, kun niissä elokuvissa se sali ja juhla-ateriat ei näytä ollenkaan siltä kuin pitäisi!

Nannannaa
Pahinta Nannaa

Mä en oo koskaan osannut häiriintyä siitä, että leffassa ne mestat näyttäis väärältä. :D

annakarin
Anna Karin

Mä taas kadun syvästi, että edes katsoin sen ensimmäisen leffan (ja sitä mukaa muutkin). Häiritsee, kun enää ei voi kuvitella niitä tyyppejä sellaisiksi kun aikaisemmin oli kuvitellut, vaan aina mieleen tulee vaan Daniel Radcliffe ja kumppanit. 

Kahvittelija
Kahvia, kiitos!

Joo, ei ne leffat kyllä vedä vertoja kirjoille. Tykkään kyllä niistä leffoistakin, varsinkin loppupään leffoista, jotka ovat jo aika synkkiä. Mun ensikosketus koko Harry Potter -maailmaan tuli siitä, kun aikaa tappaakseni kävin yksikseni katsomassa sen Harry Potter ja Azkabanin vanki -leffan elokuvateatterissa ja ihastuin koko tarinaan. Ahmin sen jälkeen saatavilla olevat kirjat ja viimeisiä saikin sitten aina odotella. Mulla oli siis ensikirjasta lähtien jo leffa "korruptoinut" mielikuvat hahmoista.

Ella F.
Siperian Ella

Tadaa! Täältä löytyy :) Olis ollut kiva nakata haaste takaisin, olis tullut lisää kirja-aiheista juttua uusien kysymysten pohjalta.

MM
Maijan matkassa

Ja täältä! Mäkin olisin halunnut nakata haasteen takaisin. Tää muuntuu koko ajan kivasti. Ellallakin oli omalla tontillaan tosi kivoja kysymyksiä. 

minsu
Mainostaulujen takana

Kiitos haasteesta ja apua! Tätä pähkäillään sitten tänään pienen nuhapotilaan kanssa :)

Voi kiitos ihan mahtavista vastauksista! :) Aivan ällistyttävän paljon menevät vastauksesi yksi yhteen omieni kanssa melkein joka kohdassa! ;) Lempipariskuntiani ovat ehdottomasti muun muassa Anna & Gilbert, Becky & Luke ja Scarlett & Rhett...  ;) 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.