Vastauksia kirjahaasteeseen

Sain Tuhat ja yksi kirjaa -blogin irikseltä ihanan kirjallisuusaiheisen blogihaasteen, jossa pääsen vastaamaan kymmeneen iriksen keksimään kirjallisuuskysymykseen. 

Pidemmittä puheitta, tässä tulevat vastaukseni!

1. Lempikirjasi?

Koko Harry Potter -saaga ja erityisesti sen viimeinen osa eli Harry Potter and the Deathly Hallows.

2. Lempikirjailijasi?

J.K. Rowling, Marian Keyes, Lisa Jewell, Kate Morton, George R.R. Martin ja L.M. Montgomery.

3. Lempilainauksesi?

”She is too fond of books, and it has turned her brain.” –Louise May Alcott

4. Lempipariskuntasi kirjallisuuden maailmasta?

Hmm…en pysty valitsemaan vain yhtä, joten sanon seuraavat: Scarlett & Rhett Tuulen viemää -kirjasta, Elizabeth Bennet & Mr. Darcy Ylpeys ja ennakkoluulo -kirjasta, Bridget Jones & Mark Darcy Bridget Jones -kirjoista, Anna & Gilbert Anna ystävämme -kirjoista, Masa & Sepe Mirkka- ja Masa-kirjoista, Becky Bloomwood & Luke Brandon Himoshoppaaja-kirjoista – näin niin kuin muutaman mainitakseni…

5. Keneen kirjallisuuden hahmoon samaistut eniten (ja miksi)?

Nykyään en enää koe samanlaisia samaistumisen tunteita kuin nuorena, joten vastaan tähän Vihervaaran Anna (koska hän on luonteeltaan niin romanttinen ja teatraalinen – itsekin olin nuorena sellainen).

6. Houkuttelevin fiktiivinen ateria/ruoka?

Olisi mahtavaa päästä osallistumaan Tylypahkan juhla-aterioille.

7.  Lukuhetki, kahvin kera vai ilman?

Kahvin kera. (Hei, nyt tajusinkin, miksi lukeminen ei ole viime aikoina oikein kolahtanut – kun kahvikaan ei maistu, kirjatkaan eivät houkuttele!)

8. Onko kukaan kirjailija (tai kirja) inspiroinut sinua matkustamaan kirjailijan kotiseudulle / kirjan tapahtumapaikoille?

Inspiraatiota ja innostusta tällaisiin matkoihin kyllä riittäisi eli jos voittaisin lotossa, matkustaisin ainakin Floridaan Harry Potter -teemapuistoon ja Kökariin Jää-romaanin ja kirjailija Ulla-Lena Lundbergin kotiseudulle. Lisäksi haluaisin käydä Cornwallissa kuudennella luokalla ahmimieni Victoria Holtin romaanien innoittamana (ja muutenkin!) ja Ylpeys ja ennakkoluulo -kirjan tapahtumapaikoilla. Luettuani Humiseva harju -kirjan yläasteella olen aina tuntenut outoa vetoa Yorkshiren nummiseuduille.

9. Nautitko kirjasi alkuperäiskielellä vai käännöksenä?

Alkuperäiskielellä, jos kirja on kirjoitettu suomeksi tai englanniksi, muuten käännöksenä. Olen kyllä silloin tällöin leikitellyt ajatuksella, että yrittäisin lukea vaikkapa jotain ruotsinkielistä dekkaria, mutta toistaiseksi en ole tällaiseen urakkaan ryhtynyt.

10. Kirja, jota kaikki kehuvat, mutta jota et voi sietää?

En ihan sanoisi, etten voinut sietää mutta en oikein ymmärtänyt Julian Barnesin kirjaan The Sense of an Ending (suom. Kuin jokin päättyisi) liittyvää hehkutusta. Enkä voinut sietää (saatika lukea loppuun) kehuttua ja palkittua Eija Hetekivi Olssonin kirjaa Tämä ei ole lasten maa.

Nyt seuraa haasteen vaikein osuus eli minun täytyy keksiä 10 uutta kirjallisuusaiheista kysymystä viidelle bloggaajalle! 

1. Paras fiktiivinen hahmo kirjallisuudessa?

2. Paras parivaljakko kirjallisuudessa?

3. Oletko ollut ihastunut johonkin kirjallisuuden hahmoista? Jos olet, keneen?

4. Missä kirjassa on ollut mielestäsi surullisin loppu?

5. Mihin kirjaan palaat uudestaan ja uudestaan?

6. Mitä genreä kirjahyllystäsi löytyy eniten?

7. Jos luit Viisikko-kirjoja nuorena, tuliko sinulle aina nälkä, kun ystävykset kaivoivat hedelmäkakut, säilykelihat ja muut herkut esiin?

8. Paras tyttökirja(sarja)?

9. Onko kirjaan/kirjasarjaan perustuva elokuva tai sarja mielestäsi aina huonompi kuin kirja? (Kerro esimerkkejä!)

10. Käytkö kirjastossa vain lainaamassa kirjoja vai hengaatko siellä muutenkin?

Haastan Anna Karinin, Matkalla äidiksi -blogin MM:n, Siperian Ellan, minsun Mainostaulujen takana -blogista ja Puutalobabyn Kristan.

suhteet oma-elama suosittelen kirjat
Kommentit (13)
  1. Voi kiitos ihan mahtavista vastauksista! 🙂 Aivan ällistyttävän paljon menevät vastauksesi yksi yhteen omieni kanssa melkein joka kohdassa! 😉 Lempipariskuntiani ovat ehdottomasti muun muassa Anna & Gilbert, Becky & Luke ja Scarlett & Rhett…  😉 

  2. Kiitos haasteesta ja apua! Tätä pähkäillään sitten tänään pienen nuhapotilaan kanssa 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *