Puutarhani värit 4: Tilkka kermaa alkukesäksi

Kasvihormoni

Taas on aika haaveilla kesästä ja teen sen toteamalla, että kerma on varmasti yksi suosikkiväreistäni pihalla. Siinä valkoinen taittuu kevyesti keltaiseen, mikä sointuu puolestaan kauniisti erilaisiin vihreisiin. Ja vihreitä - niitä pihalla riittää, kunhan tuo lumi tuosta väistyy.

Yläkuvassa vasemmalla on jo teini-ikäisenä hankkimani esikko, jonka kotiutin äitini kukkapenkistä nykyiseen kotiimme. Sen kermaisia terälehtiä korostaa tuo keskellä oleva pirteä keltainen. Niin ihana!

Keskellä on puolestaan juhannuksen maissa valkoisilla palloillaan pöyhkeilevä lumipalloheisi. Oikein kirkkaalla auringonpaisteella sen pampulat ovat puhtaan valkoiset, välillä ne puolestaan taittavat kermaan. Ainoa toiveeni on, että tämä kukkisi vähintään puolet kesästä muutaman viikon sijaan.

Tulppaaneissa pidän hieman kirjaviksi muuntuvista valkoisista. Ne sopivat kauniisti niin keltaisten, oranssien kuin pinkkienkin tulppaanien kavereiksi. 

Alla oikealla on köynnöshortensia, joka kasvaa meillä (hitaasti) parvekkeen pohjoislaidan suojaksi. Se on vielä pikkuinen mutta teki viime kesänä muutaman kukinnon. Kyllä se kuulemma siitä, kunhan pääsee kasvun vauhtiin!

Julkaisen kerran viikossa kuvasarjan siitä, millaisissa väreissä puutarhani kukkii - tai on kukkimatta. Olen valikoinut kuvia epämääräisen määräisesti ja oikeastaan ainoa kuvia yhdistävä teema on jokaviikkoinen värivalinta.

Aiemmat postaukset löytyvät täältä:

Kevään valkoinen

Harvinainen sininen

Haalea liila

Kommentoi