Puutarhani värit 7: Hempeää läpi kesän

Vaaleanpunainen_3_Kasvihormoni.fi.jpg

Tämän viikon väri on lähes vaaleanpunainen mutta kuitenkin sellainen, jonka voisi määritellä vaikkapa pinkiksi. Viime viikon väriin verrattuna sen sävy on lämmin, joten en halunnut yhdistää kuvasarjoja samaan postaukseen (vaikka ne olivatkin alun perin suunniteltu samaan).

Kesäpikkusydämet (ensimmäinen kuvista) on ehkä pihani uskollisin kukkija. Ensimmäiset kukat puhkeavat yhtä aikaa tulppaanien kanssa ja viimeiset poimitaan ränsistyvän lehdistön seasta syyskuussa. Melko pitkäkestoinen kukinta, voisin sanoa. Keskimmäisessä kuvassa on yksi suosikeistani, punapäivänhattu, joita toivoisin pihaani lainehtimaan heinien sekaan. Jos minulla olisi (rikkaruohoton) pelto, pistäisin sen täyteen punapäivänhattuja ja väleihin huojumaan heinää, Piet Oudolfin mallin mukaan. Viimeinen kuva on puolestaan valkoinen pallokrysanteemi, jonka luona on vieraillut viileys. Ennen maiseman jäätymistä koko kasvi muuttui tummanpuhuvaksi pinkiksi – vai ehkä kuitenkin viininpunaiseksi?

Julkaisen kerran viikossa kuvasarjan siitä, millaisissa väreissä puutarhani kukkii – tai on kukkimatta. Olen valikoinut kuvia epämääräisen määräisesti ja oikeastaan ainoa kuvia yhdistävä teema on jokaviikkoinen värivalinta.Aiemmat postaukset löytyvät täältä:

Kevään valkoinen

Harvinainen sininen

Haalea liila

Kellertävä kerma

Monikasvoinen vihreä

Alkukesän vaaleanpunainen

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *